Moartea doamnei Baluș. Diagnosticată cu faringită la Spitalul Județean Bacău, a murit acasă 4 zile mai târziu, în urma unui infarct masiv: "Ați venit aici pentru durere în gât?"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 3 decembrie 2021, 6:47 Actualitate | Sanatate


Nutica Balus si fiul sau, Dorian Ilie
Foto: Arhiva personala
​​Nuțica Baluș avea 67 de ani și locuia la Bacău. Lucrase, timp de 42 de ani, ca asistentă în secția de Pediatrie a spitalului județean din oraș. În dimineața zilei de 12 octombrie, și-a sunat fiul, care locuia în București, spunându-i că îi este rău - avea dureri toracice, vărsături, greață, senzație de vertij și oboseală accentuată. Nuțica Baluș și-a anunțat fiul că vrea să sune la ambulanță pentru a merge la spital, iar fiul a decis imediat să plece cu primul tren spre Bacău. Nuțica Baluș a așteptat 3 ore în Unitatea de Primiri Urgențe până să fie consultată, spune familia, iar diagnosticul pus a fost faringită - i s-a dat tratament cu un antibiotic și Nurofen și a fost trimisă acasă.

Info pe scurt:


 • Dorian Ilie, fiul Nuțicăi Baluș, a declarat pentru HotNews.ro că mama sa a fost consultată, pe 12 octombrie, în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului în care lucrase o viață ca asistentă în secția de Pediatrie, unde a ajuns cu ambulanța, de medicul L. C. V., pe care o acuză că i s-a adresat Nuțicăi Baluș cu "Doamnă, ați venit aici pentru durere în gât? Lăsați-ne în pace, avem treabă!".
 • A fost trimisă acasă cu diagnosticul de faringită și i s-a prescris Nurofen și un antibiotic.
 • Nuțica Baluș a murit acasă, pe 16 octombrie, la 4 zile după ce ajunsese cu ambulanța la spital, sub privirile neputincioase ale fiului ei (venit între timp de la București), în urma unui infarct masiv, constatat de echipajul de pe ambulanță, care nu a mai putut face nimic pentru a o salva.
 • HotNews.ro a încercat în mod repetat să o contacteze, în ultimele zile, pe doctorița L. C. V., atât telefonic, cât și prin SMS, pentru a oferi un punct de vedere în acest caz. Doctorița nu a răspuns apelurilor noastre repetate și nici mesajelor.
 • Acum, fiul Nuțicăi Baluș, Dorian Ilie, spune că vrea să se facă dreptate după moartea mamei sale. A depus o plângere la Colegiul Medicilor și spune că va depune una și la spital și se va adresa și instanței.
 • De cealaltă parte, HotNews.ro a luat legătura cu managerul Spitalului, Adrian Popa, care a promis că va reveni cu un punct de vedere pe acest subiect, lucru care nu s-a mai întâmplat.
 • În aceste condiții, am discutat cu Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău. Aceasta spune că la unitatea medicală nu a fost depusă până în acest moment nicio reclamație împotriva doctoriței, iar spitalul "s-a autosesizat din presă, după ce au venit ziariștii la noi". Mirela Romaneț adaugă că decizia în acest caz este la Colegiul Medicilor, nu la spital: "În funcție de rezultatul pe care îl vom avea de la Colegiul Medicilor vom decide și noi măsurile ulterioare. Deocamdată, este un medic ca oricare altul (despre L.C. V. - n.red.)."
 • De asemenea, HotNews.ro i-a contactat telefonic și pe reprezentanții Colegiului Medicilor Vaslui, unde fiul Nuțicăi Baluș a depus o plângere pentru malpraxis împotriva doctoriței L. C. V., deoarece aceasta este înscrisă în Colegiul Medicilor Vaslui. Am dorit să îi întrebăm pe reprezentanții Colegiului Medicilor Vaslui când ar putea fi discutată această plângere. Reprezentanții Colegiului Medicilor Vaslui ne-au transmis, telefonic, că ne pot răspunde la întrebare doar în scris, în niciun caz telefonic sau pe mail, iar întrebarea trebuie trimisă prin poștă, pe adresa Colegiului Medicilor Vaslui: Strada Spiru Haret nr. 5, bloc 99, etaj 3, Vaslui.

Povestea ultimelor zile din viața Nuțicăi Baluș, așa cum o spune fiul său: "O moarte nedreaptă, stupidă. Vreau să se facă dreptate"


Povestea ultimelor zile din viața Nuțicăi Baluș, începând din dimineața de 12 octombrie, când a chemat ambulanța, așa cum o spune fiul său, Dorian Ilie:

"Pe data de 12 octombrie, la ora 7:30 dimineața, mama m-a sunat acuzând stare de rău, dureri toracice, vărsături, greață și a zis că cheamă ambulanța să se ducă la spital.

Eu locuiesc de 20 și ceva de ani în București, iar mama locuia în Bacău.

Am plecat cu primul tren spre Bacău.

Dorian Ilie, fiul Nuțicăi Baluș:Între timp, ea a ajuns la spital, mi-a spus la telefon că a așteptat 3 ore în triajul Spitalului Județean de Urgență Bacău, în ciuda faptului că ambulanța a venit și a pus cod 32 de urgență pe fișa de externare care a ajuns la mama.

Ajunsă în triaj, a fost preluată de doctorița L. C. V., care, pe un ton zeflemitor și disprețuitor, i-a spus 'Doamnă, ați venit aici pentru durere în gât? Lăsați-ne în pace, avem treabă!'.

I-au fost efectuate câteva investigații medicale, printre care și o electrocardiogramă care fie nu a fost niciodată citită, fie a fost citită în mod eronat.

Mama a fost externată cu diagnosticul de faringită, i s-a dat un tratament cu Nurofen și cu un antibiotic și a fost trimisă acasă.

În următoarele 2-3 zile, starea ei a fost una relativ stabilă și chiar ameliorată, însă 4 zile mai târziu, pe data de 16 octombrie, în jurul prânzului, în timp ce eram în casă, mama s-a așezat pe pat și a intrat în stop cardiorespirator.

Am chemat ambulanța imediat, au venit după 25 de minute. S-au încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. S-a pronunțat decesul din cauza unui infarct cardiac masiv.


Prima și ultima fotografie a lui Dorian Ilie cu mama sa, Nuțica Baluș

Medicul a pus un diagnostic greșit, i-a dat un tratament greșit și a fost trimisă acasă. De la infarct la faringită. Așa s-a întâmplat la Spitalul Județean Bacău.

Câteva zile mai târziu, după ce am ieșit din starea de șoc imediată, am trimis acest EKG mai multor medici cardiologi, prieteni și cunoștințe, pe Whatsapp, care mi-au explicat foarte scurt și foarte rapid că EKG-ul respectiv, pe care mama l-a făcut în serviciul de urgență al spitalului, arăta clar un infarct în curs de desfășurare, infarct pe care medicul de urgență, L. C. V., nu a fost în stare să îl vadă, să îl diagnosticheze și nici să îl trateze.

Este o moarte extrem de nedreaptă, este o moarte stupidă, este o moarte prin neglijență, prin incompetență, și mama ar fi trăit și în ziua de astăzi și ar fi avut zile dacă era tratată corect de către medici pe care noi îi plătim să fie acolo. Nu a fost o greșeală - am uitat să pun o scrisoare la poștă. Nu este admisibil așa ceva, o astfel de greșeală! Cu atât mai mult cu cât EKG-ul, cât și simptomatologia - dureri toracice, greață, vărsături, dureri în epigastru și așa mai departe - arătau un infarct.

Vreau să se facă dreptate, vreau ca responsabilii să dea socoteală în fața justiției. Lucrurile nu pot fi lăsate așa. Am depus o plângere la Colegiul Medicilor Vaslui și Bacău, căci doctorița V. este membră a Colegiului Medicilor din Vaslui, și îi rog să urgenteze rezolvarea acestui caz inadmisibil și să dea o rezoluție cât mai rapid acestei nenorociri."

Doctorița acuzată, de negăsit la telefon. Spitalul Județean Bacău: "Malpraxisul nu îl decidem noi, ci Colegiul Medicilor"


Doctorița acuzată de malpraxis de familia Nuțicăi Baluș a fost timp de aproximativ 15 ani medic de familie în comuna Duda Epureni din județul Vaslui.

HotNews.ro a încercat în mod repetat să o contacteze, în ultimele zile, pe doctorița L. C. V., atât telefonic, cât și prin SMS, pentru a oferi un punct de vedere în acest caz. Doctorița nu a răspuns apelurilor noastre repetate.

Doctorița este membră a Colegiului Medicilor Vaslui, chiar dacă lucrează în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Bacău în baza unui contract de colaborare.

Din acest motiv, familia Nuțicăi Baluș a depus plângere cu acuzația de malpraxis împotriva L. C. V. atât la Colegiul Medicilor Vaslui, cât și la Colegiul Medicilor Bacău.

Fișa de la UPU Bacău a Nuțicăi Baluș, cu diagnosticul faringită:Dorian Ilie, fiul Nuțicăi Baluș, a declarat pentru HotNews.ro că urmează să depună o plângere împotriva doctoriței care a consultat-o pe mama sa pe data de 12 octombrie și la Spitalul Județean Bacău, unde nu a depus încă nicio reclamație.

HotNews.ro a luat legătura cu managerul Spitalului Județean Bacău, Adrian Popa, care a promis că va reveni cu un punct de vedere pe acest subiect, lucru care nu s-a mai întâmplat.

În aceste condiții, am luat legătura și cu Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău. Aceasta spune că la unitatea medicală nu a fost depusă până în acest moment nicio reclamație împotriva doctoriței L. C. V, iar spitalul "s-a autosesizat din presă, după ce au venit ziariștii la noi".

Mirela Romaneț adaugă că decizia în acest caz este la Colegiul Medicilor, nu la spital: "În funcție de rezultatul pe care îl vom avea de la Colegiul Medicilor vom decide și noi măsurile ulterioare. Deocamdată, este un medic ca oricare altul (despre L. C. V - n.red.)."

EKG-ul Nuțicăi Baluș, făcut la UPU Bacău:

"La noi nu există niciun fel de reclamație depusă. Noi ne-am autosesizat din presă, după ce au venit ziariștii la noi. Mai mult decât măsuri administrative noi nu putem lua. Primul lucru pe care putem noi să îl facem - conducerea spitalului i-a cerut doamnei doctor o notă explicativă. Dar mai mult de atât... malpraxisul nu îl decidem noi, ci Colegiul Medicilor sau un expert desemnat de instanță. Noi așteptăm rezultatul de la ei", a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău, pentru HotNews.ro.

"Noi nu putem face ceva decât pe partea administrativă: dacă nu a venit la serviciu, dacă a refuzat să consulte vreun bolnav. Dar în tot ceea ce ține de profesie decide Colegiul Medicilor sau un expert numit de instanță. Asta este ceea ce putem face. Cei mai mulți spun: dar cum, ne trimiteți la Colegiul Medicilor? Dar nu vă trimit eu! Așa este legea. De ce faceți presiuni asupra mea să vă dau un răspuns pe care nu îl am în momentul de față? În funcție de rezultatul pe care îl vom avea de la Colegiul Medicilor vom decide și noi măsurile ulterioare. Deocamdată, este un medic ca oricare altul. Nu există nicio reclamație, nimic oficial. ", adaugă Mirela Romaneț.

Am întrebat-o pe Mirela Romaneț și dacă are cunoștință despre eventuale reclamații ale colegilor doctoriței L. C. V. împotriva acesteia, în urma unor neînțelegeri la locul de muncă. Purtătorul de cuvânt al spitalului a confirmat că "sunt niște plângeri depuse de colegii doamnei doctor", dar spune că nici acestea nu țin de spital, ci de Poliție: "Nu ține de noi, ține de Poliție. Poliția este cea care decide."

Colegiul Medicilor Vaslui răspunde doar dacă le trimitem scrisoare prin poștă, Colegiul Medicilor Bacău vrea "o țară ca afară, unde în presă nu apar acuzații la adresa medicilor"


Doctorița L. C. V este membră a Colegiului Medicilor Vaslui, chiar dacă lucrează în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Bacău în baza unui contract de colaborare. Mulți ani, ea a lucrat ca medic de familie într-o comună din Vaslui - Duda Epureni.

Dorian Ilie, fiul Nuțicăi Baluș, a depus plângere pentru malpraxis atât la Colegiul Medicilor Bacău, cât și la Colegiul Medicilor Vaslui.

HotNews.ro a luat legătura cu reprezentanții Colegiului Medicilor Vaslui, unde este înscrisă doctorița L. C. V.Am încercat să îi întrebăm pe reprezentanții Colegiului Medicilor Vaslui când ar putea fi discutată această plângere, la nivelul Colegiului. Reprezentanții Colegiului Medicilor Vaslui ne-au transmis, telefonic, că ne pot răspunde la întrebare doar în scris, în niciun caz telefonic sau pe mail, iar întrebarea trebuie trimisă prin poștă, pe adresa Colegiului Medicilor Vaslui: Strada Spiru Haret nr. 5, bloc 99, etaj 3, Vaslui.

Ne-am îndreptat apoi și către Colegiul Medicilor Bacău, mai ales că în lumea medicală din Bacău circulă zvonuri conform cărora doctorița L. V. C. ar urma să ceară transferul la Colegiul Medicilor Bacău.Contactată de HotNews.ro, Marilena Căliman, președintele Colegiului Medicilor Bacău, a declarat că "dacă doamna doctor L. C. V dorește să se transfere la Colegiul Medicilor Bacău, dânsa trebuie să depună un dosar de transfer la colegiul din care face parte - Colegiul Medicilor Vaslui. Dar lucrurile acestea mai durează."

"Deocamdată, doamna doctor este membru în Colegiul Medicilor Vaslui, iar dânșii, dacă au primit o plângere, trebuie să declanșeze cercetare disciplinară", spune medicul Marilena Căliman, adăugând că, într-adevăr, în cazul în care dr L. C. V se va transfera, odată cu ea va ajunge la Colegiul Medicilor Bacău și "acest litigiu, iar plângerea ar trebui soluționată de Colegiul Medicilor Bacău, se va declanșa anchetă disciplinară.""S-a depus și la noi o plângere, am discutat și am decis să trimitem plângerea la Colegiul Medicilor Vaslui, unde este membră", mai spune Marilena Căliman.

Președintele Colegiului Medicilor Bacău ne-a povestit, de asemenea, că "m-a mai sunat o televiziune și am spus că punctul de vedere al Colegiului Medicilor Bacău este că aș vrea să avem și noi o țară ca afară: încercăm să facem câte un pic, câte un pic. Dar afară, în presă, nu apar acuzații la adresa medicilor doar că este acuzația unui pacient sau a familiei acestuia, până nu se termină ancheta disciplinară. La noi avem acuzații la nivelul medicilor înainte de a fi anchetați."Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

223039 vizualizari

 • +90 (104 voturi)    
  NU stiu de ce mirarea si, din pacate, indignarea (Vineri, 3 decembrie 2021, 7:21)

  ..13 [utilizator]

  Este asa de mare - este o stare de fapt ca unii medici, si nu putini, sunt extrem de slab pregatiti.

  Regret ca acest fapt duce la pierderea de vieti omenesti

  Este realitatea in care ne aflam.
  Cu cine sa se faca resetarea??? Acum aflat pe cai mari dl. Rafila isi va creste profilul public dar vor ramane in continuare medici incapabili de care ne vom lovi in viata de zi cu zi, atat cat o avem.
  • +50 (80 voturi)    
   E jale (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:12)

   SimonneLe [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Si tot PSD-ul le-a dat salarii imense la toti medicii incapabili, iau cate 7000 euro pe luna si se plimba prin tari exotice, din cand in cand mai dau si pe la spital unde fac numai erori, cred ca aproape 40 % din medici sunt praf...
   • -25 (39 voturi)    
    dar femeia facea parte din sistem (Vineri, 3 decembrie 2021, 11:13)

    snowflake [utilizator] i-a raspuns lui SimonneLe

    Baluș a lucrat in sistem (in acelasi spital unde a fost la upu) cu alte cuvinte facea parte din sistemul pe care il acuza acum de malpraxis.
    • +18 (26 voturi)    
     Nu cred ca ea a creat sistemul! (Vineri, 3 decembrie 2021, 11:41)

     Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     E drept ca a lucrat acolo, dar era un biet pion. Nu cred ca putea ea sa schimbe ceva in sistem.
     Poate acuma va reusi cumva!
     Daca da, poti sa o numesti eroina.
     • -10 (16 voturi)    
      ea a pus osul la sistem... (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:07)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

      ea a pus osul la sistem...
      • +10 (14 voturi)    
       . (Vineri, 3 decembrie 2021, 16:43)

       ximigu [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

       Știi tu ce a făcut femeia aia în timpul vieții?
    • +29 (29 voturi)    
     esti cu capul (Vineri, 3 decembrie 2021, 11:53)

     muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     Si daca a lucrat acolo, inseamna ca nu a fost malpraxis sau ca ar trebui ca fi-su sa isi tina gura? Ce sa caute la urgente un medic care isi face treaba la misto? Se presupune ca cei mai buni sunt acolo, cei care isi fac treaba cu pasiune. Dupa cati morti ar trebui sa se ia atitudine?
     • +12 (12 voturi)    
      da de unde! (Vineri, 3 decembrie 2021, 20:13)

      srpc [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

      in marele centru medical Cluj-Napoca, maica-mea, cu plamanii plini de secretii si oxigen sub 85, a fost tinuta doua ore in asteptare la UPU, apoi marele specialist a decretat ca are... infectie urinara! asta desi venise cu diagnosticul gata pus de un alt medic, mult mai experimentat si trebuia sa-i aspire secretiile din plamani; a doua zi a intrat in moarte clinica, a fost resuscitata dar a ramas leguma inca 3 saptamani, apoi s-a dus; astia sunt teribilii specialisti in medicina de urgenta
      • +3 (5 voturi)    
       Astia sant specilaisti nostri , ca peste tot. (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 10:07)

       dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui srpc

       Formati si creati sub conducera luminoasa a partidelor unice , psd, pnl, udmr, si ceilalti. Toti politicieni sant platiti regeste , unii primesc pentru nemunca lor si cate paru pensii, unde este raspunderea lor pentru situatia de astazi.Exemplu de patru pensii pentru o persoana bine cunoscuta. basescu. El primeste pensie de presedinte, de parlamentar, de europarlamentar ,poate si de primar si ultima cea de marinar a muncit de patru ori in acelasi timp.. Si sant multe cazuri ca el.Cand ar trebuii sa ne dea si noua pensionarilor care i-am tinut cu venituri nemeritate si pensii , una mai speciala ca cealalta. De ce basescu si altii pot primi atatea pensii si noi cei prosti nici cel putin iindexarile legale. Cand trebuie sa ne dea si noua suta de lei ca cea pe care a incercat sa o dea si ceausescu in ultimul timp, sar in sus toti ca nu sant bani. Dar cand sau facut n pensii speciale si ei isi maresc pe blat pensiile si salarile nu cu 5% ci dublu,pe banii nostri. Nu am auzit pe nimeni sa ia atitudine si pentru prosti atat in tara cat si in europa.
    • +18 (24 voturi)    
     Nu mai ai unde sa te duci... (Vineri, 3 decembrie 2021, 12:47)

     rov [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     In reteaua privata 10 min de consultatie 300 lei si te trateaza cu graba si indiferenta. In orice retea... o tara distrusa.

     Am o firma de instalatii, voi face 500 lei schimbarea unui robinet, daca gasesc un client medic.
     • +14 (14 voturi)    
      vezi ca nu iti va da! (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:21)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui rov

      Cei care au bani, sunt si cei mai zgarciti in acelasi timp. Daca el, ca doctor, ia 300 ron ptr o consultatie de 15 minute, cum sa iti dea tie 500 ron tot ptr 15 minute?
    • +2 (8 voturi)    
     Da (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:51)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     si din pacate nici colegele din sistem si nici dansa nu au luat cea mai buna decizie dupa prima vizita cu ambulanta la spital.

     normal era sa revina pentru investigatii pentru ca este clar colegele i-au spsu ca e o treaba serioasa.

     Acum asistam la o revolta a sistemului in interiorul ei ceea ce poate ajuta intr-o oarecare masura la oarece curatenie, pana lasa sistemul si evident cu cresterea de imegine a magnificului actual ministru - oare pentru un neica nimeni, fara familie, se mai intampla o mare revolta, o mare iesire in presa???
     • +9 (19 voturi)    
      Ce era normal.. (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:26)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      1. Normal era sa se duca la medicul de familie la primele semne ale bolii.
      2. O data ajunsa la urgenta, EKGul ar fi trebut interpretat de un specialist in cardiologie. Teoretic, medicul de garda, fiind de specialitate medic de familie, are capacitatea de a interpreta EKGul, dar e normal sa ceri a doua parere.
      3. Fiind asistenta medicala de profesie, ar fi trebuit sa stie exact cum sa-si monitorizeze simptomele, chiar daca starea sa aparent s-a ameliorat ulterior.
      4. Dupa vizita la urgenta, ar fi trebuit sa mearga din nou la medicul de familie, care ar fi putut interpreta corect EKGul.

      Din pacate, avem un sistem medical esuat. Medicul de la urgenta si asistenta medicala nu-si cunosc meseria, cardiologul si medicul de familie lipsesc cu desavarsire.
      • +1 (7 voturi)    
       Nu exista neaparat semne anterioare (Vineri, 3 decembrie 2021, 16:22)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       Si stiu asta din proprie experienta. Deosebirea e ca sunt inca in viata pentru ca nu am fost la spital, tot cu salvarea, la miezul noptii, in Romania.
       • -3 (11 voturi)    
        A aparut si gica contra ;) (Vineri, 3 decembrie 2021, 17:38)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

        Ai vreo calificare medicala?..
        http://circ.ahajournals.org/content/108/21/2619.long
        • +2 (8 voturi)    
         Nu am calificare medicala (Vineri, 3 decembrie 2021, 19:07)

         LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui pehash

         Dar, asa cum am spus daca ai sti sa citesti, stiu din proprie experienta. Am avut infarct si nu am avut nici un semn anterior. Apoi, iarasi, daca ai fi citit bine, ai fi vazut ca link-ul prezentat e la un test prin sondaj. Deci e clar ca nu include TOTI bolnavii, si de asemeni e clar ca pot exista si exceptii, Asa ca nu e deloc concludent, si deci punctele 1 si 3 prezentate de tine nu au sens aici.
         • +1 (5 voturi)    
          Daca ai sti sa citesti.. (Vineri, 3 decembrie 2021, 21:02)

          pehash [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

          Articolul si comentariul meu se refera exclusiv la o persoana cu studii de specialitate.
          Iar link-ul este la un studiu stiintific, nu un "test prin sondaj". Diferenta pare sa te depaseasca...
          Concluzia, daca nu ai avut rabdare sa citesti - 80% au avut simptome cu pana la o luna inainte.
          • 0 (8 voturi)    
           Asta e buna :-) (Vineri, 3 decembrie 2021, 21:26)

           LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui pehash

           De ce ar trebui sa fii de specialitate ca sa stii ca nu te doare nimic sau te doare ceva? Iar articolul se refera, din punctul asta de vedere, la o asistenta, deci tot fara studii de specialitate ca doctor. Apoi, studiu stiintific pe 500 persoane? Care au fost alese cum, nu prin sondaj? Poate (aproape sigur) dupa niste criterii, dar la acest numar e clar ca nu pot fi acoperite semnificativ toate cazurile. Deci halal stiintific! Singurul lucru pozitiv e ca recunosti ca doar 80% au avut simptome inainte. Deci raman totusi 20% care nu au avut, un procentaj foarte mare pentru astfel de cazuri. Deci de unde stii ca nu a fost si ea printre cei 20%??
           • +4 (6 voturi)    
            Desigur.. (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 1:57)

            pehash [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

            100, 500.. ipoteza statistica.. inferenta.. interval de incredere.. "metoda stiintifica". Se preda in facultate, daca nu ai facut-o pe aia de balet.
            80% au avut. 20% nu-si aduc aminte sa fi avut. Fiecare inteleg cat poate.

            Teoretic, pentru a ajunge asistent medical ai 2 optiuni - studii postliceale (3 ani de scoala sanitara) sau facultatea de asistenta medicala la o universitate de medicina (se fac tot 3 ani).
            Indiferent pe care o alegi, ar trebui sa faci cel putin doua module de medicina interna si unul de biofizica si imagistica medicala. In plus, exista un program national de educatie medicala continua, ca sa nu spui ca nu stii ce-i ala EKG pentru ca ai facut scoala in 1970...

            Recapituland, un asistent medical ar trebui, teoretic, sa poata observa simptomatologia pre-infarct, si chiar daca nu a existat, ar trebui sa cunoasca foarte bine semnele unui infarct, ar trebui sa stie cat de cat sa citeasca un EKG, ar trebui sa stie ca dupa un astfel de episod e nevoie de investigatii suplimentare.

            Evident, medicul in cazul de fata nu are nici o scuza, este malpraxis clar, dar n-ar fi bine daca si asistentii medicali ar avea cunostintele specifice meseriei?...
            • -3 (5 voturi)    
             Ha! Ha! iar o dai in bara... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 14:35)

             LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui pehash

             Da, am studiat ceva. Recunosc ca nu stiam ca asta nu se preda doar la facultatea de balet (nici nu stiam ca exista asa ceva - cand ai absolvit-o?). Stiam ca nu se preda nici la litere, istorie... Dar asta e mai putin important. Ce e important e cata incredere poti sa ai intr-o cercetare facuta dupa atata timp incat subiectii nici macar nu-si mai amintesc ce a fost, dupa cum chiar tu spui!? Inca o data, 20% e extrem de mult...
             Apoi, recunosc ca nu stiu ce se preda la scolile de asistenti (desi si asta ar putea avea importanta, nu cred ca se predau exact aceleasi lucruri si la post-liceale si la facultati). Dar nu e treaba pacientului sa-si verifice analizele, sa verifice diagnosticul pus de doctor. Oricum se considera ca de aia e doctor, de asta te duci la el si nu te tratezi singur acasa. Daca nu s-ar fi dus la doctor si si-ar fi pus singura diagnosticul de faringita, da, ea ar fi fost vinovata.
             • +2 (2 voturi)    
              gica contra.. ;) (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 20:10)

              pehash [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

              Discutia asta in contradictoriu a pornit de la comentariul meu cu titlul "Ce era normal.."
              Mi-am argumentat opinia. Daca am dat-o in bara cumva, este pentru ca nu discutam la acelasi nivel.

              Daca ai fi avut cu adevarat un infarct sau pre-infarct, ai citi de 10 ori studiul ala si ai baga la cap tot ce scrie acolo, ca ti-ar putea salva viata data viitoare.
              Modul penibil in care incerci sa-l discreditezi ma face sa cred ca esti doar un mitoman..
              • -1 (3 voturi)    
               Corect (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 22:02)

               LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui pehash

               De asta am spus ca nu sunt de acord cu punctul 1 si 3. Cu 1 pentru ca e posibil sa nu fi avut semne dinainte (ca mine, care da, am avut infarct fiind chiar resuscitat de 2 ori in ambulanta), cu 3 fiindca e un caz particular, nu toti pacientii sunt asistente medicale sau doctori. De asta am spus ca nu era treaba ei si nu poti acuza pacientul pentru asta. In ce priveste studiul, chiar tu il discreditezi: o data prin numarul de pacienti studiati si a doua oara, poate chiar mai important, ca a fost facut unor pacienti care nu-si amintesc ce au avut.
               • 0 (2 voturi)    
                nu poti acuza pacientul corect (Duminică, 5 decembrie 2021, 1:07)

                ..13 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

                dar cum viata este una singura pacientul care in acest caz era o asistenta care avea colege in sistem putea sa inteleaga, hai macar sa banuiasca, gravitatea situatiei si sa nu se neglijeze.

                O asistenta stie mult mai multe lucruri decat o persoana fara studii fie ele si medii in aceasta specialitate. Nu mai comentez despre ECG...

                Pacienta nu era obligata dar putea sa aiba alta atitudine fata de propria conditie, fata de propria ei viata.

                suntem in jungla si daca tu nu iti aperi viata imi pare ca altii o vor face mai putin - din pacate asta e situatiunea

                Indignarea fiului este normala, cel mai probabil doctoritza va plati cumva, dar o viata a disparut iar sistemul imi pare ca nu se va schimba prea mult sau prea repede
                • 0 (0 voturi)    
                 De acord, cu o observatie (Duminică, 5 decembrie 2021, 15:58)

                 LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui ..13

                 Pentru mine a spune ca nu a avut grija de dansa suna ca o acuzatie. Ori eu nu pot acuza pe cineva fara sa am toate datele: poate nu a avut semne anterioare, ca mine, poate a incercat sa contacteze prieteni, medicul de familie, dupa externare dar acestia nu au raspuns in timp util (au fost doar 4 zile), neconsiderand ca e ceva foarte urgent, etc. Si mai ales, dansa e un caz particular, sunt atatia bolnavi care nu sunt asistente, doctori si nu au prieteni din aceste categorii.
      • +3 (3 voturi)    
       ... (Duminică, 5 decembrie 2021, 2:52)

       Gaga-mic [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       nu, puiut pH, durerea toracica e urgenta majora, ca daca ai infarct vrei sa fii in 2 ore pe masa de coronarografie sa-ti pui stenturi
       in circuitul pacientului cu durere toracica acuta nu intra plimbarea cu EKG ul in mana din cabinet in cabinet
       da' ma rog, tu du-te la medicul de familie si apoi monitorizeaza-te tu acasa la tine.....
      • +3 (5 voturi)    
       Oare? (Duminică, 5 decembrie 2021, 11:41)

       Diana125di [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       "Normal era sa se duca la medicul de familie la primele semne ale bolii." nu; era o urgență, nu era vreme de medic de familie.

       "O data ajunsa la urgenta, EKGul ar fi trebut interpretat de un specialist in cardiologie." Medicul de gardă de la urgență trebuie să recunoască un infarct, nu să aștepte cardiologul. Cazul trebuie recunoscut și trimis cât mai repede la cardiologie, pentru tromboliză și monitorizarea aritmiilor.

       "Fiind asistenta medicala de profesie, ar fi trebuit sa stie exact cum sa-si monitorizeze simptomele, chiar daca starea sa aparent s-a ameliorat ulterior." Asistentă sau lipsită de pregătire medicală, simptomele sunt foarte inductoare în eroare. La infarct, manifestările atipice sunt foarte, foarte frecvente. Uneori doare mai mult burta decât în piept.

       "Dupa vizita la urgenta, ar fi trebuit sa mearga din nou la medicul de familie, care ar fi putut interpreta corect EKGul.". Adică, pe medicul de la urgență îl iertăm că, nefiind cardiolog, i-a scăpat interpretarea infarctului pe, dar avem pretenția ca medicul de familie pe lista căruia e înscrisă pacienta să interpreteze corect investigația făcută în spital.

       "Medicul de la urgenta si asistenta medicala nu-si cunosc meseria, cardiologul si medicul de familie lipsesc cu desavarsire." Medicul de la urgență a greșit-o rău. Despre asistentă, e foarte greșit să afirmi, în baza informațiilor din articol, că nu își cunoaște meseria. Sunt multe cazuri de infarct silențioase sau atipice ca simptomatologie. Cât despre cardiolog și medicul de familie, ce treabă aveau ei în acest context? Medicul de familie pe lista căreia era înscrisă pacienta nu avea de ce să intervină, că situația trebuia diagnosticată și tratată ÎN URGENȚĂ, iar cardiologul trebuia să intre în schemă abia după ce doamna medic de la urgență ar fi tras alarma: infarct recent!!

       NU MAI COMENTAȚI, CĂ NU VĂ PRICEPEȚI.
    • +1 (3 voturi)    
     Era asistenta ! (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 19:29)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     Nu punea diagnostice ( gresite ) si nu indioca tratament aiurea. Ea doar executa ! Imi pare rau sa vad un fulg de zapada asa sensibil si asa aiurea. Sper sa se topeasca cat mai repede !
    • +2 (2 voturi)    
     Dna Balus nu mai poate acuza nimic de la doi metri (Duminică, 5 decembrie 2021, 17:17)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     Sub pamant!
     Fiul ei acuza pe buna dreptate o anumita doctorita, cu nume si prenume, nu intreg sistemul!
     Da, exista si porcarii care se intampla datorita proastei organizari a sistemului medical dar in cazul de fata se pare ca e vorba de un malpraxis clar datorat unui doctor prost pregatit!
     Daca astia ar fi pedepsiti exemplar, mai precis prin ridicarea dreptului de practica, poate altii ar pune burta pe carte si si-ar schimba abordarea!
   • +14 (16 voturi)    
    Efect suplimentar (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:17)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui SimonneLe

    Din pacate si acest fapt, ca avem multi medici prosti cizma, contribuie la neincrederea populatiei in vaccinare!
   • +10 (12 voturi)    
    Mai mult de 40% (Vineri, 3 decembrie 2021, 16:48)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui SimonneLe

    Nu doar pentru ca pregatirea e precara, ci pentru ca cei care au plecat (si cred ca sunt zece mii pe putin) erau mai bine pregatiti decat cei care au ramas.
  • +57 (65 voturi)    
   Nu numai medicii sunt slab pregatiti! (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:45)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Asa zisele facultati de la noi scot aproape numai absolventi incompetenti si asta in cam toate domeniile.
   Am intrebat la interviul unei tinere absolvente de politehnica (ca inginera nu pot sa-i spun) specializata in materiale, care este elementul de baza dintr-un otel inoxidabil. Habar n-avea!
   I-am spus ca este acelasi element de baza de la toate otelurile, nici asa n-a stiut.
   In final i-am spus, pt stiinta ei, ca otelurile toate sunt aliaje pe baza de Fier.
   N-a plecat prea convinsa.
   Nu cred ca a trecut facultatea pe pile sau pe bani (era o facultate de stat) dar daca te uitai cum arata, aveai deja raspunsul.
   • +73 (73 voturi)    
    nu stiu ce sa zic (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:11)

    dr_bear [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    Ekg-ul ala, in UPU e suspiciune de infarct.
    Eu am facut facultate particulara de medicina si sunt un biet medic de familie, abia am luat rezidentiatul...si EKG-ul ala este incontestabil. Supradenivelarea, T-ul inversat...n-ai cum. Mai ales in UPU unde poti face si o troponina ca sa te lamuresti.
    Nu exista scuza. E ceva de baza in medicina, indiferent unde ai facut-o si cat de lejer a fost.
    • +12 (12 voturi)    
     Educatie de baza si la scolile sanitare (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:32)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

     Simptomele, fara EKG, erau suficiente ca sa suspectezi un infarct. Nu trebuie sa ai parafa de medic.
     • +8 (8 voturi)    
      sunt foarte (Vineri, 3 decembrie 2021, 17:51)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      curios să aflu explicația dr. V care a diagnosticat-o pe defunctă cu faringită, cum a ajuns la acest diagnostic.
      • +2 (2 voturi)    
       pentru nahir (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 19:50)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

       A ajuns la acest diagnostic datorita nesimtirii si nepasarii cu care consulta pacientii. Nu mai vorbesc de incompetenta cu care a citit E.K.G.-ul ! Ar fi trebuit sa examineze faringele ca sa se pronunte . Dar nu a facut acest lucru. Iar Colegiul Medicilor o va apara. " Corb la corb....".
   • +36 (38 voturi)    
    Cum adica aliaj? (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:58)

    Crinulet [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    Nu se extrage din mina de otel?
    • +13 (15 voturi)    
     ha ha (Vineri, 3 decembrie 2021, 12:20)

     luleasca [utilizator] i-a raspuns lui Crinulet

     ha ha ha...buna asta,...:-)
    • +2 (4 voturi)    
     Dar nu oricare! (Vineri, 3 decembrie 2021, 21:37)

     Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui Crinulet

     De aceea sunt scumpe otelurile inoxidabile, ca nu se gasesc peste tot, mine de fier sunt numearoase, dar mine de inox sau alte aliaje speciale sunt mult mai rare!
    • +2 (2 voturi)    
     Nici macar in jocurile pe telefon :) (Duminică, 5 decembrie 2021, 17:30)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Crinulet

     Si acolo ai mina de fier si apoi topitorie!

     PS si ne mai miram ca mai apare cate un ecologist care vrea sa elimine total carbunele din fabricatia otelului!
   • +24 (26 voturi)    
    OMG (Vineri, 3 decembrie 2021, 11:04)

    Vaka [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    ce ai vazut tu este cvasi omniprezent. Eu stiu cazuri mult, mult mai grave si multe:

    O tantita, absolventa de chimie, pe undeva pe la TgJiu sau Brasov, ca sa faca amestec oxidant a vrut sa puna apa in acidul sulfuric concentrat ca sa il dilueze. Nu zic ca habar nu avea ce si cum se egaleaza un redox. De alti compusi chimici..... Azi - este profesor cu aspiratii de sefa de catedra la o universitate de stat din Bucuresti.

    O alta, fix descrierea de mai sus. Nici Romana nu vorbea bine. Acum se da in barci cu niste batranei de la o serie de jurnale importante si publica fix gunoi in zona "rosie", e mare doctor, profesor, conducator de doctorat.....

    de ce crezi ca noi astia care stim ce vorbim si ce facem, facem asta pe alte meridiane?
   • +13 (13 voturi)    
    Putea sa o treaca pur si simplu (Vineri, 3 decembrie 2021, 12:21)

    Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    Adica sa fie trecuta degeaba. Sau sa fi copiat la examene, fara ca profesorii sa reactioneze in majoritatea lor. Facultatile au nevoie de studenti pentru bani (finantarea e pe cap de student, o enormitate si un grav conflict de interese).
  • +41 (45 voturi)    
   medicul Vrabie Laura Cristina este chiar (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:51)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   tampit...vai de ea de doctora, daca spune ca la dureri in piept, varsaturi si dureri toracice pacientul are faringita. De fapt, din toata lista cu simptome avuta de biata decedata, singurul care este de faringita sunt gurerile in gat.
  • +29 (29 voturi)    
   Stai să vezi (Vineri, 3 decembrie 2021, 11:05)

   bumble-bee [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   când vor ieşi decreţeii la pensie. Şi o grămadă din cadrele medicale cu experienţă se vor pensiona. Să vezi atunci distracţie.
  • +9 (29 voturi)    
   Apropos (Vineri, 3 decembrie 2021, 11:13)

   Vaka [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Unde sunt toti aia care comentau ca medicii sunt eroi, ca stau in spital pana tarziu ca fac ca dreg? Care se atacau ori de cate ori comentatm pe aici de tagma spagarilor? Hai mai cu curaj, iesiti sa o aparati pe profesionista Vrabie.

   Nea kronel? Nu nimic? Sau esti din aceeasi categorie. Ma buucr ca am plecat si nu am cum sa ajung pe mainile voastre!
   • +7 (15 voturi)    
    Voila (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:41)

    provest_1 [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

    Uite ca iti raspund eu, in lipsa lor: sa pui toti medicii in aceeasi oala si sa arunci cu noroi peste ei, de cate ori o tantica din asta piloasa iese la interval, e o mojicie din partea ta.
    Am intalnit si eu si medici foarte buni si medici foarte prosti, care nu au ce cauta cu un halat alb pe ei, si tocmai asta ma determina sa nu arunc cu noroi fara discernamant.
    Aceasta catastrofa de doctorita pare o pila tupeista a cuiva, din pacate soiul cel mai rau: si proasta si cu tupeu si pusa intr-un loc in care nu au ce cauta decat profesionisti antrenati si doxa de carte.
    Medicii su fost eroi toata perioada asta, categoric. Datorita lor unii anti-contra la orice mai exista ca sa povesteasca prin ce au trecut.
    Judeca putin mai nuantat, nu in stilulA3. Alege greul de neghina. Nu sunt toti o apa si-un pamant, in nici un domeniu.
    • +10 (16 voturi)    
     "Alege greul de neghina." (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:48)

     Vaka [utilizator] i-a raspuns lui provest_1

     Super de acord. Problema este ca este foarte putin grau intr-o mare e neghina....

     In ultimii 20 de ani am strans atatea exemple ca as umple o carte de telefoane cu ele. Numai cateva comentarii mai jos este pomenit nea' Albu de la maternitatea Giulesti - aia unde au ar de vii zece bebelusi acum 11 ani. Am avut treaba cu el un spagar de cea mai joasa speta. nici nu conteaza cata meserie stie. Nu dai nu se uita la tine, la stilul ca poate fi de-a dreptul crud.

     Asa ca sorry, dar "cu o floare nu se face primavara". Medic in Romania = Corupt de mesarie.
    • +2 (2 voturi)    
     pentru povest (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 20:01)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui provest_1

     "Am intalnit si eu si medici foarte buni si medici foarte prosti," spui tu. Nu trebuia sa intalnesti medici foarte prosti ! Colegiul medicilor are datoria sa curete sistemul. Pe cei foarte prosti sa-i elimine din sistem Sa intalnim numai medici buni si foarte buni !
   • +3 (9 voturi)    
    nu se poate generaliza (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:33)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

    Sunt si doctori care se dedica meseriei caci fara de ei astazi multi nu am mai fi in viata aici in Ro.

    din pacate acesti doctori priceputi sunt sufocati de pacienti, de probleme, uneori de injustitie si se duc si ei,,,

    Viata rostogoleste inainte vietile noastre oriunde suntem!
   • +1 (1 vot)    
    pentru Vaka (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 19:57)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

    Nenorocirile de la UPU sun" meritul" lui Arafat. El a organizat aceasta brambureala mortala. A dotat UPU cu fel de fel de aparate scumpe , dar a angajat medici de familie. Iar acestia au muscat momeala. Cu toate ca unii au fost destul de constienti sa isi faca o autoevaluare si sa inteleaga ca medicina de urgenta ii depaseste , ca nu pot face fata , ca pregatirea si experienta lor in domeniu este cu mult sub cea necesara , au accepta sa lucreze la UPU. Pentruca banii multi i-au momit. Reszutatele acestei organizari marca Arafat se vad acum peste tot in tara.
  • +9 (9 voturi)    
   hei (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:07)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Romania a pierdut in UE vreo 4000 de doctori. Asta e o mare problema.
  • +2 (2 voturi)    
   Ne-am ars ! (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 19:38)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   ." Deocamdată, este un medic ca oricare altul (despre L.C. V. - n.red.)."
   Deci purtatoarea de cuvant a spitalului recunoaste ca asa sunt cam toti medicii . Asa ca incompetenta de L.C.V.!
   Pana nu se desfiinteaza facultatile de medicina inventate in tot felul de orase , unde profesori sunt toti pilosii ( un ban in plus nu strica, nu-i asa?), care sunt mult sub nivelul unui profesor adevarat , vom avea mari necazuri. Acum, la banii la care ii primesc ( nemeritat !) medicii , nu prea mai pleca nici unuil peste hotare. Munca usoara , responsabilitate zero in Romania. Nu mai este nevoie sa se scoata pe banda rulanda mii de medici anual . Nu mai este nevoie de " facultatea de medicina " din Cucuietii din Vale ! Trebuie desfiintate toate aceste surogate si sa ramana doar facultatile traditionale !
 • -49 (63 voturi)    
  si mai este ceva... (Vineri, 3 decembrie 2021, 7:26)

  ..13 [utilizator]

  Pacienta, daca avea asa de bune colege, trebuia sa revina la spital pentru mai multe investigatii la un doctor mai bun - nu trebuia sa ramana acasa.

  faptul ca acum diferiti fosti colegi se ridica impotriva unui medic nu a contribuit la salvarea vietii unui pacient, fie acesta si un fost coleg, care din pacate a murit acasa.

  A face lucrurile in timp si mai bine depinde pana la urma de fiecare dintre noi si de cei apropiati noua.
  • +34 (38 voturi)    
   . (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:12)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   adica pile si scapa al de le are mai mari?
   • +4 (6 voturi)    
    Mda pentru ca ai doar o viata (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:58)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    si daca vrei sa traiesti in RO trebuie sa aplici regulile care iti pastreaza sanatatea si bruma de decenta.

    Adica aplica PCR si cauta de cele mai mari si mai tari...
    dupa furtuna asta in paharul de apa sa vedem ce se va intampla in sistem???

    in ciuda optimismului meu pe care incerc sa il pastrez cred ca usor, usor chestiile se vor rasufla sau in cazul cel mai grav doctoritza trimisa in instanta...cam atat.

    Schimbarea sistemului are nevoie de o schimbare de conceptie - si ia una de unde nu e...
  • +35 (37 voturi)    
   Gresit (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:13)

   SimonneLe [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Sistemul medicl e la pamant, ei trebuie sa faca pentru noi, nu noi sa ne agitam singuri, desi pana la urma poate ca singura solutie sa scapi cu viata.
  • +40 (44 voturi)    
   Minim 10 medici trebuiau consultati (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:18)

   caine_cu_care_nu_te_poti_intelege [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   La cat de sictiriti sunt medicii, mare lucru daca nu lua si bataie daca mai revenea.
   Trebuia sa se duca la vreo minim 10 medici cardiologi diferiti din orase diferite ca sa fie cat de cat sigura de un diagnostic corect, din pacate atat de paranoici si ipohondrii trebuie sa fim cand mergem la medicii de la noi, eventual verificam pe net simptomele si venim de acasa cu niste diagnostice ca sa ii mai ajutam sa isi reaminteasca ce boli am putea avea.
   • -4 (14 voturi)    
    Prostii! (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:42)

    provest_1 [utilizator] i-a raspuns lui caine_cu_care_nu_te_poti_intelege

    Pur si simplu arunci cu noroi intr-o intreaga breasla pentru ca poti.
    Daca is toti asa de varza, tu unde te duci cand faci buba?
    Ori ai incercat o ironie?
    • +4 (6 voturi)    
     are dreptate (Vineri, 3 decembrie 2021, 18:24)

     alexdrq [utilizator] i-a raspuns lui provest_1

     cel putin cand e vorba de cardiologie e exact cum spune omul. Ti-o spun ca am patit-o pe pielea mea de curand. Si am mai avut de-a lungul timpului drame in familie provocate de incompetenta cardiologilor. In fiecare generatie la mine in familie tot murim cate unul cu zile din cauza unui cardiolog care spune ca "nu-i asa grav cum spuneti, mergeti acasa ca sa o fie bine". Asta in conditiile in care un doctor (dar nu cardiolog) le spune ca-i infarct ....
     alte specializari mai sunt cum mai sunt, dar cardiologia produce numai personal cu narcisism patologic.
   • +2 (6 voturi)    
    parerea mea este ca (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:02)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui caine_cu_care_nu_te_poti_intelege

    Unii doctori mai in varsta sunt cu mult mai buni...

    asa ca in locul ei luam legatura cu un medic mai in varsta cardiolog sau generalist - stateam de vorba si luam o informatie neoficiala si poate chiaracel doctor imi recomanda cu cine sa iau legatura ca lucrurile sa nu ajunga pana aici.

    pentru mine este surprinzator ca un om din sistem a ajuns aici - de aceea cred ca este un scandal iscat si pentru a inalta pe cineva in rang... Poate e cinic ceea ce scriu dar la modul in care opereaza #ciumarosie nu ma mira mai nimic.

    Pacat de vietile omenesti pierdute!
    • +1 (3 voturi)    
     Cand apare (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 20:07)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

     o urgenta, omul se duce la UPU. Nu are de unde sa ia un medic mai in varsta. Ce gaseste acolo , aia este. De obicei gaseste nenorocirea infiintata de Arafat !
     • -2 (2 voturi)    
      urgenta (Duminică, 5 decembrie 2021, 1:19)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      a existat si exista ca specialitate de dinainte de dansul...
      • 0 (0 voturi)    
       Da, (Duminică, 5 decembrie 2021, 20:48)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

       dar UPU este inventia lui Arafat !
  • +1 (3 voturi)    
   nu pot.... (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:13)

   mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   sa cred ca ati scris/gandit/simtit acest comentariu pentru cazul in discutie! In mod sigur faceti parte din gasca interesatilor criminali (incompetenti profesional) precum nenorocita asta de "doctorita"!
   • -1 (1 vot)    
    si o gaina beata (Duminică, 5 decembrie 2021, 1:27)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui mamenervat

    isi da seama ca problemele de sanatate care au facut sa ajunga la urgenta nu aveau legatura cu diagnosticul pus de "doctoritza"

    mai mult, faptul ca a venit si fiul acasa inseamna ca treaba era extrem de serioasa si poate ca avansase de oarece vreme - este o presupunere, speculatie...

    si atunci un om care intelege urgenta problemei incearca in primul rand sa isi salveze viata/sanatatea. nu e logic?
    • +1 (1 vot)    
     licenta poetica? sau comparatie cretina? (Duminică, 5 decembrie 2021, 18:12)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui ..13

     Hai sa ne lamurim, in calitate de pacient trebuie sa am incredere in acel doctor la care ma duc indiferent de nivelul de studii, domeniul studiilor, etc. Nu toti oamenii au disponibilitatea materiala sau de timp ca sa se duca la 2-3 doctori!

     Tot ce spui tu nu diminueaza cu nimic vina doctoritei!
     Iar comparatia e profund jignitoare pentru multi!
  • 0 (4 voturi)    
   Nu e chiar asa... (Vineri, 3 decembrie 2021, 19:19)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Dupa externare, poate nu a avut imp sa-si faca programare la medicul de familie, apoi (mai ales) ea e doar asistenta, a avut incredere in diagnosticul si tratamentul dat de medic.
   Daca te referi la perioada dinainte de chemarea salvarii, vezi si ce am spus mai sus. Nu totdeauna ai din timp semne ca ceva e in neregula cu inima.
 • +36 (42 voturi)    
  Cine raspunde ? (Vineri, 3 decembrie 2021, 7:32)

  __Constantin__ [utilizator]

  Am o experienta asemanatoare. O ruda apropiata a fost operata la un spital privat s...dor in B pe bani multi. Medicul chirurg pleca in concediu si pentru a nu o preda unui coleg ne-a dat-o acasa pachet. Fara ambulanta si ajutor. Fara explicatii ce sa facem in contiunuare. Intr-un carucior in fata spitalului ca o bucata de carne. Era comatoasa. Mai tarziu a murit acasa. Astazi daca s-ar mai intampla asa ceva i-as lua de guler cel putin. La V3 nu ai nici o sansa aici. Obisnuiti-va cu ideea sau plecati cat mai puteti.
  • +25 (31 voturi)    
   in astfel de cazuri se da in judecata doctorul (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:59)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui __Constantin__

   sau doctorul si spitalul (depinde pe cine consideri vinovat). Te duci in justitie, prezinti probe judecaotrului, acesta va cere o expertiza, se prezinta rezultatele autopsiei, expertiza altor doctori, se interogheaza asistentele si ceilalti martori din salon, si apoi judecatorul decide cine e vinovat: doctorul sau spitalul (sau niciunul).
   De obicei doctorii se apara intre ei ptr ca nu se stie cand vor ajunge si ei la judecata, din acest motiv dau declaratii false ca sa scape doctorul inculpat. Insa, vinovatia spitalului se dovedeste mai usor, mai ales daca decedatul contactase infectii in spital. Din acest motiv la multe procese doctorii scapa nevinovati (desi ei sunt principalii vinovati), iar spitalul e declarat vinovat si plateste dauna.
   ma rog, am vorbit cam mult, ca sa iti raspund la intebare ai urmatoarele cai de atac:
   -dat in judecata spitaul si doctorul
   -memoriu la colegiul medicilor sa fie sanctionat profesional
   -reclamatie la conducerea spitalului sa il sanctioneze disciplinar
   • +37 (39 voturi)    
    Sunt sarac ! (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:01)

    __Constantin__ [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Am facut datorii pentru tratament. Sa intru in judecata cu spitalul e o gluma. Altcuiva apropiat masina i-a fost accidentata de un interlop micut. El avea RCA nu i l-a dat. Si-a facut masina in service-ul de marca al masinii. S-a intrat in judecata. A durat 6 ani timp in care interlopu' a divortat si a pus tot ce avea sotiei. Avea datorii. 3 banci se luptau sa recupereze ce facuse individul. La masa credala eram dupa ei. Da s-a primit si executarea silita. Dar nu mai era ce sa executi. Un accident simplu. Politia i-a dat dreptate celui accidentat.
    Ce justitie ? E o gluma, nu ai nici o sansa.
    • +7 (19 voturi)    
     ai sanse, daca prezinti dovezi. (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:23)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui __Constantin__

     Un prieten de-al meu tocmai a castiagat in justitie procesul cu spiatulul Giulesti, sotia murindu-i la nastere din culpa profesorului doctor Albu. Am fost si eu la proces in calitate de martor, am dat declaratie in fata judecatorului, dupa 8 ani prietenul a castigat procesul cu spitalul (si a primit despagubiri materiale), insa a pierdut procesul cu doctorul Albu ptr ca doctorii care au facut autopsia au dat declaratie in favoarea doctorului Albu (favorizandu-l). Deci poti castiga, dar dupa mult timp si bani cheltuiti pe avocati.
     Daca nu iti permiti un proces, atunci ramene calea memoriului la colegiul medicilor si a reclamatiei facute conducerii spitalului. Este mai dificil de dovedit ptr ca ruda a decedat acasa. Insa urmareste cazul lui Mitu Stoian, si el a decedat tot in urma unui tratament gresit aplicat la o clinica privata.
     • +2 (4 voturi)    
      De ce l-a dat in judecata pe doctor?? (Vineri, 3 decembrie 2021, 19:26)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      A dat in judecata spitalul, a castigat si deci spitalul plateste. Orice spital are (sau ar trebui sa aiba) asigurare pentru cazuri din astea, in acest caz deci nici macar spitalul platind, ci asiguratorul. E treaba spitalului ce face apoi cu doctorul.
      • +1 (1 vot)    
       Fiindca doctorul a gresit, nu spitalul (Duminică, 5 decembrie 2021, 18:17)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

       Daca doctorii ar simti pe pielea lor o ridicare de drept de practica, chiar si temporara, sa vezi cum s-ar reduce cazurile astea
      • 0 (0 voturi)    
       cum de ce? (Luni, 6 decembrie 2021, 10:51)

       bancher [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

       Doctorul a fost in culpa, nici macar nu s-a uitat pe analize sa vada cum evolua infectia. Norocul doctorului Albu a fost ca cei de la INML au masluit rezultatele autopsiei, si au scris ca fata a murit din cauze necunoscute.
       • 0 (0 voturi)    
        Nu la asta m-am referit (Luni, 6 decembrie 2021, 15:58)

        LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        Este evident ca doctorul a gresit. Numai ca nu a actionat in nume propriu, in particular. Pacientul are treaba cu spitalul. Azi poate fi un doctor, maine altul... Spitalul trebuie sa raspunda. Dupa asta e treaba spitalului ce face cu doctorul. Daca insa pacientul s-a dus, a cerut in mod explicit un anume doctor, si acesta a acceptat, atunci da, e ca si cum doctorul ar fi actionat in mod particular si trebuie el tras la raspundere. Dar in acest caz spitalul nu mai are treaba.
    • +11 (11 voturi)    
     o solutie ar fi sa faci o plangere la DSP (Vineri, 3 decembrie 2021, 11:23)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui __Constantin__

     Bucuresti, O poti scrie si pe email, la adresa lor de contact.
     Le prezinti cazul, copii scanate dupa toate documentele emise de Sanador pe care le ai, si accentuezi faptul ca a fost externata fara niciun fel de prescriptie sau bilet de externare din spital. In acest caz sunt in culpa, nu iti aduci ruda inapoi si nici despagubiri nu primesti, dar Sanador se alege cu o amenda care sa ii usture.
    • +1 (1 vot)    
     acum exista sechestrul asigurator (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:05)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui __Constantin__

     si deci nu mai poate scapa...
     • +3 (3 voturi)    
      da, dar el se pune abia dupa ce decide judecatorul (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:23)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      Pana atunci, doctorul de mult isi muta averea pe numele socrilor.
      • 0 (0 voturi)    
       uneori (Duminică, 5 decembrie 2021, 1:29)

       ..13 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

       Procurorii dispun masura sechestrului - legile se mai schimba

       sper ca nu am gresit...
       • 0 (0 voturi)    
        procurorul nu poate face nimic (Luni, 6 decembrie 2021, 10:52)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui ..13

        fara judecator.
    • +1 (1 vot)    
     Nu pre inteleg (Vineri, 3 decembrie 2021, 19:23)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui __Constantin__

     Interlopul (vinovatul) era asigurat sau nu? Pentru ca daca era, nu are nici o importanta averea lui, asiguratorul plateste
     • 0 (0 voturi)    
      Era asigurat. (Vineri, 3 decembrie 2021, 21:01)

      __Constantin__ [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      Asta a fost obiectul procesului. Pentru ca nu a dat RCA-ul de buna voie nu s-au putut recupera daunele produse de el de la asigurator (sic!).
      • 0 (0 voturi)    
       Cum functioneaza sistemul in Romania? (Vineri, 3 decembrie 2021, 21:14)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui __Constantin__

       Adica e la latitudinea vinovatului daca da asigurarea sau nu?? Pai asta e o prostie! Politia e cea care trebuie sa verifice daca soferii (ambii!) aveau permise de conducere si asigurari valabile si sa ia datele. Apoi cu aceste date te duci la asigurator. Tu, ca victima, nici nu ar trebui sa discuti cu vinovatul. Doar cu politia, atelierul de reparatii si eventual, dar nu neaparat, cu asiguratorul. In mod normal insa, atelierul de reparatii e cel care discuta cu asiguratorul pentru a recupera contravaloarea reparatiilor.
 • -27 (81 voturi)    
  o da (Vineri, 3 decembrie 2021, 7:45)

  kthor7 [utilizator]

  Nimeni nu va face nimic. Se va plimba plangerea ici-colo, de colo -colo, pana va fi clasata. Acesta e "profesionalismul" doctorilor de Romania. Aceiasi care ne "asigura" ca vaccinul ne face bine de tot. Normal, daca esti mort, nu mai ai nicio boala...Nu i-a zis sa-si faca si vaccin? O vai, dar cum? Pana si la particular, unde dai banutii din mana pentru ca nu-i valabila CASS aia la care platesti ca un prost luna de luna cu sutele de mii, ti se spune ca trebuie sa "te faca repede pentru ca sa se incadreze in timp". Romania, tara in care smecherii de la putere, mai ales USR ala cu securisti noi in functii publice, isi bat jos de tine si te umilesc pe banii tai!
  • +23 (45 voturi)    
   Kthor (Vineri, 3 decembrie 2021, 7:57)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   Sincer ai comentat ca sa nu adormi, total pe langa subiect. Isi bate joc de tine un partid intrat in parlament de 2 ani? Ca pana acum ai fost respectat, iar sistemul sanitar a fost TOP, nu?
  • +21 (45 voturi)    
   esti penibil (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:07)

   j.adi [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   Da, mai ales USRistii, se stie ca sunt ca o ciuma, ei conduc toata tara, securistii aia, cat de penibil esti nene
  • -4 (18 voturi)    
   ... (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:15)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   Daca tot zici de vaccin, poate dna avea covid,durere in gat si deces prin infarct. Cu atat mai rau ca nu a fost testata, dar remarc asta zilnic cand au ca elevii vin tusind la scoala sau cu alte simptome de raceala, dar nu le spune nimeni nimic.
   • +5 (7 voturi)    
    tara indolentilor (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:12)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    de aceea am ajuns aici

    ieri seara scandal mare pe scara mea - una batea in usa inchisa de concubin sa o lase sa iasa. Dintre toti fraierii din bloc numai eu am iesit si am mers pana sus sa ma asigur ca aud corect iar o vecina a deschis usa si mi-a atras atenita, tinand la piept pisica, ca e bine sa nu ma bag pentru ca sunt riscuri...

    Dupa ce animalul de dupa usa a auzit discutiile s-a potolit.
    Astazi am luat legatura cu administratorul sa stiu ca aia de se bat si poate se omoara sunt chiriasi - am inteles ca sunt si ca urmeaza sa plece - dar ramane povestea in care nimeni nu face nimic sau le este prea teama sa ridice un pas mai sus...

    Tara lu papura voda!

    uneori pasi mici salveaza vieti omenesti!
    • +4 (4 voturi)    
     nici politia nu se baga in certurile dintre (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:24)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui ..13

     concubini, si tu vrei sa se bage vecinii?
     • 0 (0 voturi)    
      imi pare (Duminică, 5 decembrie 2021, 1:35)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      ca politia, cu marea abilitate de care da deobicei dovada, poate sa spuna ca linistea publica a fost tulburata si atunci intervine pentru a linisti spiritele incinse.

      daca o vedea pe dansa oarecum sifonata o putea intreba ce s-a itntamplat si daca a primit cele mai bune tratamente de la...
      • 0 (0 voturi)    
       nu vine politia daca nu o cheama (Luni, 6 decembrie 2021, 10:55)

       bancher [utilizator] i-a raspuns lui ..13

       cineva (gen vecinii). Si nici nu poate intra in casa fara mandat.
  • +8 (32 voturi)    
   e trist (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:23)

   Mircea_S [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   ca ai minusuri. ei aveau treaba, ca erau eroii din transee. mai retarzilor nu v-a zis nimeni ca aveti nevoie de spitale, nu de gropi. tot la sant va trage apa.... eroilor!

   imi e o scarba profunda de tot ce inseamna medic in Romania. ati intele ma, eroilor?
  • +11 (33 voturi)    
   Ai cam luat-o pe aratura! (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:30)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   Ce treaba are parerea ta despre vaccin cu cazul asta?
   A fost vorba de vreun vaccin in cazul asta?
  • +26 (38 voturi)    
   script? (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:38)

   miluch [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   Nu v-a anuntat nimeni ca USR nu mai este la guvernare, ca sa schimbati scriptul?
   Asta e ala gresit, expirat de ceva vreme.
   Greu cu comunicarea si la echipele astea de postaci, mai apar defazari.
   • +19 (19 voturi)    
    Lasa (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:29)

    Ecce_Homo [utilizator] i-a raspuns lui miluch

    Ce nu vad unii: nu usr a fost la putere in ultimii 30 de ani…
  • +4 (14 voturi)    
   Sistemele de sanatate publica asta fac. (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:10)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   Anume prefera sa utilizeze tratamentele mai ieftine pentru a limita costul.
   De asemenea prefera medicii mai slabi profesional pentru ca nu gasesc bolile grave si trateaza paliativ, nitelush mai ieftin. Costul este minimizat.
   Statul prefera asta pentru ca plateste nitelush mai putin si are mai multi bani pentru el.
   De fel ar putea functiona mai bine, dar atat timp cat nu se vede in voturi nu are momentan nici o sansa.
   • +3 (5 voturi)    
    offf (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:15)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    daca si medicii sunt platiti numai nithelush mai bine...

    in momentul in care au fost crescute saalriile medicilor am intrebat daca sistemul de sanatate devine mai bun - se pare ca NU si a ramas la fel de prost daca nu cumva si mai prost pentru ca viata curge linistita inainte...
    • 0 (0 voturi)    
     Pai nu ai inteles miscarea. (Luni, 6 decembrie 2021, 8:50)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui ..13

     Au luat banii de la aparatura, instrumentar consumabile si externalizate si au bagat in personal. Poti sa ai cei mai tari medici adusi de la cele mai avansate universitati daca nu au scule in timp ii transformi in macelari.
     Dar noi nici pe aia super abili nu ii aveam, doar am lasat spitalele sa se sustina din inertie. Sau sa ia foc.
 • +24 (34 voturi)    
  Mda... (Vineri, 3 decembrie 2021, 7:52)

  sentenced [utilizator]

  Eroii din linia intai.
  Ce sa mai zici?
  • +3 (7 voturi)    
   Nu te lua de ei (Vineri, 3 decembrie 2021, 12:38)

   StefanV [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   Ca ei sunt specialistii. Cum sa le pui la indoiala profesionalismul?
   Doar ei au dreptate! Clar?
  • -1 (9 voturi)    
   Este o nesimtire ce spui (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:49)

   provest_1 [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   Pur si simplu. A3 style. Sa pui oamenii la gramada si sa arunci cu noroi e o nesimtire si o mojicie fara margini.
   Tu unde te duci cand te doare? In cine ai incredere? In naturiste, cumva? Ai vreun guru care iti vinde apa plata pe post de panaceu?
   Citeste toate povestea cucoanei doctorese si ai sa vezi ca este doar o piloasa tupeista de Moldova. Nu e singura si nu e Bacaul singurul oras in care se intampla asta.
   Asta nu inseamna ca poti sa ii asemeni pe toti medicii cu ea. Mai ales din afara spitalului, de pe canapea, deocamdata sanatos, banuiesc.
   • +4 (4 voturi)    
    ... (Vineri, 3 decembrie 2021, 16:30)

    sentenced [utilizator] i-a raspuns lui provest_1

    Am avut suficiente interactiuni cu medicii din Romania ca sa stiu ca majoritatea este asa. Sunt, desigur, exceptii.
 • +38 (44 voturi)    
  Incompetenta medicilor ucide (Vineri, 3 decembrie 2021, 7:54)

  ciubex [utilizator]

  Unii medici sunt atat de incompetenti incat prin diagnosticele lor grabesc moartea semenilor nostri si a noastra.
  Fostul meu socru a fost consultat de un doctor si in loc de cancer la colon ii zicea ca are fisuri anale si sa se dea cu alifii si alte medicatii. Odata, dupa cativa ani, doctorul cu pricina a fost plecat in concediu, cine il inlocuia, i-a cerut o serie de analize prin care a vazut adevarata grozavie. Concluzia lui a fost ca daca ar fi venit mao devreme cu diagnosticul corect ar fi fost mai buna situatia socrului. S-a stins dupa 5 ani de la diagnosticul corect, dupa multe operatii si terapii oncologice.
  Colegiul Medicilor este o gasca care doar acopera incompetenta medicilor, nu fac nimic pentru a proteja viata pacientilor.
  Asadar, medicii ramasi la noi ce la rezidentiate iau note mici, de ce credeti ca iau notele alea mici, ca sunt savanti sau prosti? Ce diagnostice pot lua asemenea medici?
  Colegiul Medicilor ar trebui desfiintat, iar medicii sa raspunda direct, penal pentru incompetenta lor prin care ucid pacientii.
  Medicii incompetenti de la noi creaza mai mult rau decat bine pot face unii medici buni. Caci exista si medici buni, dar din pacate putini.
  • +10 (14 voturi)    
   Multi medici buni au plecat (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:12)

   Gigi-Kent [utilizator] i-a raspuns lui ciubex

   Sunt multe exemple de medici buni care au vazut cu ce au de-a face in sistemul medical romanesc si au luat decizia de a pleca. Unii nu au vrut sa ia parte la coruptia cronica, altii nu au putut suporta aerele de vedeta ale unor medici (unii au fost atat de promovati la TV ca mai apoi sa iasa cu catusele pe mana), altii nu au suportat lipsa dotarilor din spitale sau a conditiilor de lucru, si mult mai putini sunt aceia care au plecat exclusiv din dorinta de a face mai multi bani in afara.

   De-asta acum avem atatea cazuri de malpraxis, pentru ca s-au imputinat medicii buni.
 • +28 (30 voturi)    
  bafta familiei in lupta cu balaurul bugetar (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:03)

  mbembe [utilizator]

  tot ma mira faptul ca multi compatrioti se lauda cu “avem cei mai buni medici din europa”…. daca ar fi asa europa era un desert populat doar de pasari si animale salbatice!
  • +24 (24 voturi)    
   avem (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:07)

   dr_bear [utilizator] i-a raspuns lui mbembe

   Cei mai buni si cei mai slabi. La fel si profesori si politisti si orice. Sistemul asta prin lipsurile lui ori creeaza oameni puternici care lupta sa devina ei mai buni ca sa-l suplineasca ori dimpotriva, la adapostul lui se deprofesionalizeaza si ajung ca medicul din articol.
   • +2 (2 voturi)    
    avem cifre.. (Vineri, 3 decembrie 2021, 17:55)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    1. Speranta medie de viata la nastere - 75.6 Ro, 83-84 in tarile dezvoltate
    2. Speranta medie de viata sanatoasa - 67 Ro vs 71-72

    Suntem la coada clasamentelor la ambele. Cel mai probabil speranta de viata sanatoasa este mai mica in Ro, dar se raporteaza "faringita".

    Deci in mod evident ii avem pe cei mai slabi si prea putini buni.
    • +2 (2 voturi)    
     corectie (Vineri, 3 decembrie 2021, 20:21)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     conform ministrului Muncii, speranta de viata sanatoasa la noi e de 60 ani
  • +17 (17 voturi)    
   ii avem (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:23)

   hanu [utilizator] i-a raspuns lui mbembe

   atat ca nu profeseaza in Romania.
 • -19 (31 voturi)    
  Opinie medicală?... (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:08)

  aqualung [utilizator]

  Văd că ați cerut opinii de pe circuitul birocratic al plângerii (managementul spitalului, Colegiul Medicilor). O opinie medicală independentă ați cerut? Să arătați EKG-ul ăla și foaia cu descrierea simptomelor unor cardiologi sau medici de urgențe, și să aflați ce ar face ei?

  Că în retrospectivă, mai ales noi, care nu suntem specialiști, suntem foarte deștepți, avem mintea cea de pe urmă. Dar acolo, pe moment, când îți vine un astfel de caz, poate să nu fie atât de clar ce e de făcut. Iar ca jurnaliști, există riscul să faceți exact aceeași greșeală pe care o acuzați la dr. Vrabie: să trageți concluzii repede și să răstigniți pe cineva înainte de a avea o analiză competentă. Și apoi cine repară?
  • +25 (27 voturi)    
   da au cerut (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:22)

   hanu [utilizator] i-a raspuns lui aqualung

   “Îmi pare rău. EKG-ul e de manual și prinde infarctul chiar în evoluția lui, practic atunci se defășura. E cumplit de trist”, a fost mesajul cunoscutului cardiolog.
   • +6 (6 voturi)    
    exact!! (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:27)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui hanu

    Practic sarmana femeie suferea un infarct chiar cand o consulta doctora Vrabie, si aceasta nu s-a prins!
    Chiar ca e elucubrant ce se intampla!
 • +8 (36 voturi)    
  banuiesc ca vlad voiculescu e de vina? (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:16)

  Francisc 1 [utilizator]

  doar stim deja , sau mihaila?
  • +1 (5 voturi)    
   sa nu politizam (Vineri, 3 decembrie 2021, 11:20)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   drama unui om.
   • -2 (2 voturi)    
    de la trei arsi in sus? care e limita decenta? (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:14)

    Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    o natie intreaga e ok?
 • -22 (54 voturi)    
  Hai sa va luminez (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:30)

  idealogul [utilizator]

  Doamna doctor s-a vaccinat si a facut infarct di ncauza vaccinului asa cum face o multime de lume astazi.
  Azi e trendi sa faci infarct miocardic.
  O multime de sportivi celebri sunt la moda cu infarctul.
  Inclusiv niste medici au publicat un articol pe tema asta.
  Unii au incercat sa arunce pandemia de infarcturi pe seama Covid.
  Ciudat ca in 2020 cand nu exista vaccin dar exista covid nu se declansase pendemia de infarcturi.
  • +7 (9 voturi)    
   Prostia nu "lumineaza"! (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:10)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   Femeia respectiva s-a prezentat cu "infarct chiar în evoluția lui".
   Din ce cauze...mai putin conta in acel moment.
   Dna doctor trebuia sa dea diagnosticul respectiv si sa o trateze corespunzator.
   Se pare ca n-a facut-o!
  • -1 (1 vot)    
   probabil (Duminică, 5 decembrie 2021, 21:20)

   mariokempess [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   ai dreptate.Vedem prin vara,daca or sa dea o astfel de statisstica.
 • +21 (21 voturi)    
  Din păcate (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:33)

  vladislav_ [utilizator]

  Din pacate, de ani buni, la SJBacău se strâng doar medici cu carnet de partid.
  Greu veți găsi unul acolo care nu are așa ceva... și cu siguranță respectivul nu are funcții de conducere și nici bagajele desfacute.

  Și la Moinești (tot in Bc) e cam la fel, dar măcar acolo au standarde mai înalte (sau mai intai ii angajeaza ca is buni si apoi ii trec pe linia de partid).
 • +8 (22 voturi)    
  un sistem spitalicesc distrus (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:43)

  Razvan_M [utilizator]

  ... nu se repara peste noapte. Mii de medici foarte buni au emigrat deja. Au ramas si la noi medici buni, dar si medici mai putin buni care nu au nicio sansa sa emigreze pe specialitatea lor. Sistemul duce o lipsa cronica de cadre medicale, iar prostia cu vaccinarea obligatorie va duce la plecari din sistem, ceea ce va acutiza criza. Cadrele medicale ramase ajung sa lucreze multe ore peste program, lucru care-l va extenua chiar si pe cel mai binevoitor si energic medic. Concluzia: trebuie adusi urgent tineri in sistem, in numar mare, si incadrati pe langa medicii cu experienta. Oare ne mira starea de fapt, tinand cont ca *toti* politicienii romani pleaca sa se opereze in afara atunci cand au probleme medicale?

  Intrebare: doamna balus era vaccinata?
  • +7 (7 voturi)    
   Da, era cu Pfizer pe 1/21 mai 2021 (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:31)

   Andrei966 [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   Ai fi aflat singur daca te uitai atent pe fisa medicala din articol.
   • +1 (5 voturi)    
    Multumesc (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 22:52)

    Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Andrei966

    Nu sunt specialist in citit fise medicale, asa ca mi-a scapat din vedere acest amanunt.

    Tinand cont ca doamna este vaccinata cu Pfizer, banuiesc ca se vor face si investigatii aprofundate pentru a se vedea daca exista vreo legatura intre vaccin si infarctul masiv suferit? Se stie ca acesta este unul dintre efectele adverse ale vaccinarii cu serurile experimentale Pfizer.
   • 0 (0 voturi)    
    ptr Razvan (Duminică, 5 decembrie 2021, 1:41)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Andrei966

    evident ca se va face autopsia persoanei decedate - daca nu s-a facut deja...
  • +5 (7 voturi)    
   . (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:29)

   Hexadanus [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   ca si regula, pe care sa o tii minte: daca nu e specificat in articol, inseamna ca era.
 • +14 (18 voturi)    
  ...,,eroii din linia întâi”?! (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:47)

  periscop [utilizator]

  în cazul ăsta, erorile din linia... x. Dumnezeu s-o odihnească pe biata victimă și să-i ierte pe care ”au tratat-o” cu indiferență.
  • -2 (20 voturi)    
   din cauza unora (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:25)

   hanu [utilizator] i-a raspuns lui periscop

   ca tine, medicii buni (aia care mai exista) isi fac bagajele. Te uiti in directia gresita, amice. Problema porneste de sus de tot.
   • +11 (11 voturi)    
    în niciun caz (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:54)

    KMura [utilizator] i-a raspuns lui hanu

    din cauza unor comentarii ca cel al periscopului. Mulți medici buni pleacă însă din cauza intrigilor unor colegi nepricepuți dar bine înfipți (politic sau prin pile), precum cei care au provocat tragedia despre care vorbim aici.
 • -6 (22 voturi)    
  adica era asistenta si nu stia... (Vineri, 3 decembrie 2021, 8:51)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... cui sa dea spaga? nu cred asa ceva.
 • +41 (41 voturi)    
  incalificabil (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:19)

  dr_bear [utilizator]

  In infarctul miocardic exista trei elemente : simptomatologia, EKG-ul si enzimele cu valoare de diagnostic (troponina spre exemplu). Din cate stiu eu, in UPU daca ai una dintre ele ,trebuie sa le verifici si pe celelalte doua. Daca ai durere, faci EKG si troponina, ckmb, etc.
  In acel EKG se vede clar suspiciunea de infarct mai ales ca o fosta colega asistenta nu ar veni la UPU degeaba.
  Decat cu asa medic acolo, mai bine fara. Serios. Mai bine dusi cu elicopterul undeva unde exista competenta...minima.
  Ca sa intelegeti - eu sunt medic de familie intr-un sat din IF. Am o firma de medicina muncii unde lucreaza medici care nu au mai profesat de ani de zile medicina de diagnostic si tratament. Am pus EKG-ul pe grup...lumea a vazut infarctul. E ceva de MINIMA cunoastere pentr un medic generalist.
  • +6 (6 voturi)    
   Explicația logică este că nu s-a uitat nimeni (Vineri, 3 decembrie 2021, 12:54)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

   la EKG la momentul respectiv,.
   • +8 (8 voturi)    
    nu ai cum sa nu te uiti (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:30)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Doctorul iti face EKG si se uita pe hartie in timp ce iese...Vrabie s-a uitat, dar nu a stiut sa interpreteze.
  • -5 (5 voturi)    
   Unde se vede in mod clar pe EKG suspiciunea … (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:32)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

   De infarct?
 • +8 (16 voturi)    
  pai daca (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:22)

  hanu [utilizator]

  v-ati trimis afara toti medicii competenti, ati subfinantat cronic sanatatea, va descurcati si voi cu ce ramane...sunt cativa medici buni care au ramas pentru ca o duc bine financiar, multi pilosi si din pacate extrem de multi incompetenti pe meserie. Medicii tineri pe care ii cunosc, avand de ales la vremea respectiva (din 1990 incepand pana cel putin 2009) intre a manca si a plati curentul, au ales...calea vestului. Exact ca si cu educatia sau demografia: efectele se vad nu imediat, ci in 10, 20, 30 de ani...
  • +4 (4 voturi)    
   Politicienii i-au trimis afara! (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:13)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   Dar nu-i bai, ca ei se trateaza in Austria.
   Daca e ceva extrem de urgent, patesc ca Vadim. Ghinionul lui!
 • +21 (21 voturi)    
  Stiu cum e (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:25)

  PaulLol [utilizator]

  Sotia mea a fost diagnosticata cu indigestie la UPU Spitalul Judetean de Urgenta Mures, si trimisa acasa cu Gaviscon. Avea cancer...
 • +26 (26 voturi)    
  Cu totii avem povesti asemanatoare (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:30)

  Ecce_Homo [utilizator]

  Moartea domnului Lazarescu nu e doar un film, din pacate. Platim 10% din salariul brut realizat lunar pentru un sistem medical care mai mult omoara decat vindeca. Bunica materna a ramas singura la 45 de ani pentru ca bunicul a fost omorat de incompetenta medicilor dintr-un spital de provincie. Tata a apelat la cunostinte sa il mute pe bunic la Bucuresti. Odata ajuns aici, medicii au zis ca nu mai e nimic de facut, sa il ia acasa, sa moara acasa nu in spital. Au trecut 37 de ani de atunci. Anul acesta am apelat la prieteni pentru a gasi un loc in spital pentru tata. Dupa saptamani de sunat la Panduri unde avea trimitere pentru operatie de adenom si primit raspuns de tipul “mai sunatj saptamana viitoare”, dupa o luna de stat cu sonda, am gasit un loc la Fundeni. La o ora dupa operatie, m-a sunat medicul sa imi spuna ca avea deja infectie, ca daca mai astepta o saptamana pt programarea la Panduri ar fi murit. Acum e bine mersi. E bine pentru ca, in Ro, functioneaza PCR. Nu functioneaza deontologia, etica profesionala, nu functioneaza sa platesti zeci de ani un sistem pe care sa te poti baza in cazul in care ai nevoie. Spitalul romanesc e un loc in care mori, nu in care te vindeci.
 • +18 (20 voturi)    
  Colegiul medicilor, medicina legala - Curca (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:33)

  MTTRN [utilizator]

  Din pacate sistemul e facut sa nu pateasca nimeni nimic, ca e medic, spital, etc, mortu e de vina. Spun din experienta mortii sotiei de 31de ani, lauza, la o clinica privata, care "salveza" romania. S-au implinit 5 ani in care politia, procuratura, medicina legala incearca sa muzamalizeze faptele... Fetita nu si-a cunoscut niciodata mama...

  de acest sistem are grija institutul de medicina legala, cu directorul curca (cate cazuri de malpraxis a constatat in "cariera "lui? comparat cu o tara civilizata?) care masluieste rapoartele de necropsie, cele mai importante, nu fituicile de la colegiul medicilor

  Scapati de Curca de la Institutul de Medicina Legala, aveti legi si termene clare pentru procurori, judecatori si sa ne revenim din mizeria asta

  PS si niste spitale noi
  • +10 (14 voturi)    
   Zvonuri (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:21)

   MTTRN [utilizator] i-a raspuns lui MTTRN

   In cazul lui Curca de la Institutul National de Medicina Legala, se pare ca are un grad destul de mare in loja masonica medicilor, nu cumva este conflict de interese, constituire grup infractional organizat (poate citeste cineva de la DIICOT) ca sa mai si hotarasca cine se ocupa de redactarea rapoartelor de necropsie (foarte important), si valideaza , aranjeaza "apele" ca sa spele medicii, unii chiar colegii lui de loja.

   Cum sa hotarasca impotriva unui "frate"?
 • +25 (25 voturi)    
  Medic cu pile la partid (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:35)

  provest_1 [utilizator]

  Asa arata profilul madamei Vrabie.
  Esti medic de familie 20 de ani (adica mai mult scrii trimiteri decat faci consultatii) si apoi brusc te apuca dorul de medicina de urgenta?
  Haida, de!
  Mai degraba a impins-o spre medicina de urgenta salariul si sporurile din domeniu, net superioare celor din medicina de familie.
  Oare ii tresare vreun muschi pe ea cand da disgnostice din acestea?
  Individa e o rusine pe obrazul medicinei romanesti, aia care mai misca cat de cat.
  Prin Moldova cam acesta este trendul.
 • +19 (23 voturi)    
  In RO, doar 10% absolventi medicina sunt pe merit (Vineri, 3 decembrie 2021, 9:56)

  Cu_drujba_in_parlament [utilizator]

  Sistemul corupt din Romania a permis, an dupa an, strecurarea constanta a leprelor din licee in sistemul universitar de studii medicale. Pe langa acestia, multi straini vin in Romania deoarece stiu ca aici se trec examenele cu bacsis. Este usor pentru cei cu bani sa faca medicina in Romania, multi dintre ei nici macar nu prea fac prezenta la cursuri. O gramada de turci si arabi au terminat medicina la noi, oferind sacosi si mita la profesori. Arafat este un exemplu. Apoi ajung in sistem si nenorocesc oamenii, ba mai mult, se folosesc de parghiile coruptiei si ajung in functii politice. Sincer, cand stau in fata unui medic absolvent de medicina din Romania, imi ofera o senzatie de incompetent ce incearca sa prescrie retete fara ca el/ea macar sa perceapa esenta cauzei bolii.
  • +7 (11 voturi)    
   Da si nu! (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:35)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Cu_drujba_in_parlament

   Sunt extrem de multi studenti care au luat examnul la medicina pe bune; de fapt, examenul la facutlatea de medicina este cel mai greu din Romania; la fel, foarte multi termina facultatea pe bune, invatand pe rupte (stiu si eu astfel de cazuri, care au luat la medicina fara pile si au terminat fara pile si mita). Din pacate profesorii se preteaza la cadouri si mita ptr a trece unii studenti, mai ales straini....asa se explica numarul mare de doctori arabi si turci pe care ii avem in tara: ei nu vorbesc limba romana dar sunt stomatologi sau medici de renume. Vai de pacientii care intra pe mana medicilor arabi si turci.
   • +10 (14 voturi)    
    Medic in Ro = nu garanteaza ca esti genuine doctor (Vineri, 3 decembrie 2021, 12:44)

    Cu_drujba_in_parlament [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    "Din pacate profesorii se preteaza la cadouri si mita ptr a trece unii studenti" - Exact! Oricati doctori renumiti in lume ar scoate aceasta tara, cat timp nu se va eradica aceasta gena a coruptiei generalizate nu avem cum sa ne schimbam. Cum, mai frate, la doar cateva sute de km de noi este Austria, care e absolut TOTAL diferita ca societate?! De ce nu vin si acolo arabii si turcii? Ba vin, dar vin aia capabili sa treaca examenele cu mintea, nu cu banul. Lichelele in schimb si scursurile lumii dau search pe google "medicine in english no admission test" si primesc imediat oferte de la Romania si Bulgaria. Platesc 7000euro pe an, se duc relaxat din cand in cand la cursuri, apoi se fac medici si macelaresc oameni nevinovati. Franta are niste examene la medicina de te nenorocesc. In Germania nu ai sanse sa devii medic daca nu treci Staatexam. La noi, cu bani termini si scoala si rezidentiat si te dai apoi paun toata viata ca esti, vezi doamne, din clasa medicala. NU vreau salarii mari pentru toti medicii din Romania. NU trebuie bagati toti in aceeasi oala. NU mai vreau medici de familie care-ti stampileaza certificat de vaccinare aruncandu-l la gunoi. Vreau TESTARE de aptidutini medicale, PUSCARIE pt malpraxis si suspendarea diplomelor celor ce nu pot trece teste medicale de actualizare periodice. Ori facem Occident din tara asta, ori ramanem canalizarea Europei inca o mie de ani.
    • -1 (7 voturi)    
     ii idealizezi pe francezi (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:33)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Cu_drujba_in_parlament

     Am o prietena, fost medic la Floreasca, actualmente medic in Franta. A zis ca arabii care iau examenele la medicina in Romania dand mita, sunt mult mai buni decat medicii arabi care profeseaza in Franta... cu doctorul romano-arab o mai scoti la capat, dar doctorul francezo-arab te nenoroceste. Plus ca misoginismul la doctorii francezi e mult mai mare decat la cei romani.
   • +8 (8 voturi)    
    a fost cel mai greu ... (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:37)

    GNG [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    ... examen, pe vremuri, cand se pica cu 9,80, cand examenele aveau proba scrisa si orala, vremuri apuse. Cu ce medie se intra acum la medicina? Cat reprezintata de media de la BAC? Cu "specialisti" care confunda infarctul cu faringita, aparitia Covid-ului a fost binevenita pentru a trece toata incompetenta in spatele lui. Ma mir ca nu au spus ca a murit de covid ...
    • +5 (5 voturi)    
     la (Vineri, 3 decembrie 2021, 18:37)

     alexdrq [utilizator] i-a raspuns lui GNG

     UMF iasi se intra si cu ZERO la admitere. Admiterea exista doar pt a tria locurile "la stat". Pt ca oricine se inscrie la examen are automat loc in toamna daca plateste taxa.
 • +18 (18 voturi)    
  oameni buna, toata tara asta este la fel (Vineri, 3 decembrie 2021, 10:50)

  Zentrix [utilizator]

  Asta este rezultatul anilor de furt, coruptie, hotie. Se promoveaza incompetenta. Statul acesta ne-a facut sa fim pe cont propriu.


  <<<Deși pacienta acuza dureri puternice în piept și în gât, avea stări de greață și vărsături, doctorița Vrabie i-a prescris un antibiotic, un algocalmin și un Nurofen. Îi făcuse, ce-i drept, și un EKG, însă după ce s-a uitat lung la el, tot la diagnosticul de faringită a rămas, așa că a trimis pacienta acasă, cu rețeta prescrisă. Patru zile mai târziu, Nuțica Baluș, fostă asistentă medicală, deceda din cauza unui infarct masiv, care, din păcate, după cum acuză fiul femeii, Dorin Ilie, nu a fost “observat” de medicul Laura Vrabie. Fiul și-a luat un avocat și este decis să lupte pentru dreptate. Între timp, instituțiile abilitate trebuie să facă verificări și să stabilească dacă medicul Laura Vrabie și-a făcut sau nu datoria.

  Până atunci însă, în acest caz s-a pronunțat un medic cardiolog cu notorietate, precum Vasile Rădulescu. Acesta, văzând EKG-ul făcut pe 12 octombrie de medicul Vrabie, a spus: “Îmi pare rău. EKG-ul e de manual și prinde infarctul chiar în evoluția lui, practic atunci se defășura. E cumplit de trist”, a fost mesajul cunoscutului cardiolog.>>>
 • -4 (6 voturi)    
  Exista vreun domeniu in care nu se fac greseli? (Vineri, 3 decembrie 2021, 12:09)

  luciannn [utilizator]

  Doar ca in anumite domenii, greseala la locul de munca poate sa coste viata pe cineva...

  Oameni suntem toti pana la urma si putem gresi...
  • +3 (3 voturi)    
   dar ce greseala... (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:25)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui luciannn

   A gresit intai dna doctor apoi a gresit pacienta si din cumulul de erori a aparut problema majora

   zi de zi ne confruntam cu greseli dar daca nu incercam sa le corectam, sa ne indreptam nu facem altceva decat sa fim parti ale unui sistem care se auto-distruge.

   pacat - viata trebuie traiata si daca se poate la intensitate maxim posibila.
  • +6 (6 voturi)    
   De aceea au tot felul de legi "speciale" (Vineri, 3 decembrie 2021, 16:28)

   MTTRN [utilizator] i-a raspuns lui luciannn

   Si comisii, comisulete, procurorul si judecatorul fara opinie medicala nu se poate pronunta...

   Intrebare, toti medicii sunt obligati la asigurare de malpraxis din 2004. Cate cazuri de malpraxis, victime au fost despagubite din 2004? Cred ca in afara de burkina faso, noi avem cele mai putine cazuri. La fel ca la nosocomiale...

   Malpraxisul are si rolul de a gasi si indepta erorile, de procedura, tratament, sistem... daca noi spunem ca doar mortul e de vina... asa devin spitalele niste morgi/crematorii groaznice

   Sa se gaseasca erorile, sa se despagubeasca victimele, macar atat, mai bine platiti cu bani, ca de platit tot platiti la judecata finala...
 • -2 (10 voturi)    
  Rafila: DE-MI-SI-A (Vineri, 3 decembrie 2021, 12:22)

  Barbaneagra [utilizator]

  Mi se pare normal ca seful suprem al spitalelor, cel care decide ce si cum in sanatate, sa-si dea demisia. Oare Vlad Voiculescu nu ar fi trebuit sa plece pentru asa ceva?
  Fereasca Sfantu sa mai apara vreun incendiu... Desi sunt sigur ca nu va fi raportat cat timp PSD (Anrtena 3/Romania TV) e la guvernare.
 • +2 (6 voturi)    
  mda (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:14)

  SoulSearcher [utilizator]

  cand acum 15 ani se vorbea de exodul medicilor buni, si faptul ca vom ramane cu pleava care trec medicina cu 5 pe linie... sau mai rau, isi falsifica diplomele...

  era ceva de ras..

  acum se pare ca e de plans...

  sa va pazeasca nevoie de a ajunge in spitalele publice din Romania... eu de aia m-am si vaccinat de covid.. nu de frica de virus, ci de frica de a ajunge intr-un spital romanesc
 • +1 (3 voturi)    
  Profesionism (Vineri, 3 decembrie 2021, 13:48)

  Cheie primara [utilizator]

  Presupun că nu e doar indiferență, ci mai degrabă neștiință. Ar trebui trași la răspundere și profesorii doctoriței. Am vrut să văd ce facultate a absolvit, dar n-am găsit pe net.
  • +4 (4 voturi)    
   vinovat (Vineri, 3 decembrie 2021, 18:39)

   alexdrq [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   e cine a semnat angajarea la urgente a unui medic de familie de la tara.
 • +7 (7 voturi)    
  Aceeasi poveste (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:26)

  __bogdan [utilizator]

  Din pacate am avut parte de aceeasi experienta cand acum 2 ani tatal meu a murit in urma unui stop cardiac. Cu o saptamana inainte se trezise cu dureri in piept, a chemat salvarea (in Bucuresti), i-au facut EKG, si ca o ironie a sortii care te pune pe alte drumuri, a primit aceste vorbe: "Stati linistit, macar nu aveti probleme cu inima". Dupa o saptamana a murit. Dupa ce am aratat EKGul apoi unor medici cardiologi mi-au zis ca se vede clar ca suferise un pre-infarct.
  • +1 (1 vot)    
   imi pare rau, (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:35)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui __bogdan

   concluzia este ca cei de pe salvare nu au stiut sa interpreteze EKG-ul ..cred ca nici nu erau medici, sau erau de alta specialitate.
 • +4 (6 voturi)    
  multa lume se plange de medici (Vineri, 3 decembrie 2021, 14:53)

  ..13 [utilizator]

  dar pana la urma nu suntem 100% la mana lor -

  putem alege, in cele mai multe cazuri, iar atunci cand ajungem de urgenta si vedem ca problema nu a fost adresata este bine sa revenim acolo sau in alta parte.

  Depinde de noi sa persistam in rezolvarea problemelor.

  Mie personal mi s-a intamplat sa ajung la urgenta, cu salvarea, cu o chestie pe care nu o intelegem deloc - am asteptat 2 ore pe patul din camera de garda pentru ca doctorul de garda avea prea multi pacienti la usa, nu putea sa ma ia pe loc, si eu nu puteam sa stau pe scaun de rau ce imi era.. Dupa 2 ore de asteptare in care nu puteam sa fac nimic altceva decat sa icnescrelativ usurel de durere, a ajuns la mine, m-a consultat, a chemat un chirurg tanar si nepriceput, o blonda speciala, care a facut o lista de medicamente, pe care le luasem deja si nu avusesera efect. AM primit lista, am spus ca am luat medicamentele si nu au functionat si blonda m-a asigurat ca astea o sa functionexe ca sunt mai tari...Am dat sa plec dar medicul de garda i-a soptit blondei sa isi cheme sotul care era si el chirug - am avut mare noroc, doctorul era in spital, a venit, m-a consultat si a spus ca este cazul sa intervina acum chirurgical fara anestezie ptr ca luasem nustiuce...A fost bine si am scapat de infectie dupa interventia chirurgicala rapida si ulterior aveam sa aflu ca putea sa dea in septicemie.

  Medicul de garda desi m-a tinut in asteptare 2 ore a avut cele mai bune decizii totusi - practic el si cu chirurgul, sotul blondei, mi-au salvat viata. dar cred ca si eu am fost pe faza pentru ca am insistat ca am luat medicamentele si nu au functionat...

  fiti treji!
  Atat cat se poate!

  depinde si de pacient!
  nu luati viata usor sau in deradere - uneori fiecare clipa e pretioasa!
 • -3 (3 voturi)    
  EKG-ul nu arată in mod clar infarct (Vineri, 3 decembrie 2021, 15:29)

  Alui [utilizator]

  Ce anume din EKG arată suspiciunea de infarct?
  Aici sunt formele recunoscute de EKG la infarct:
  https://youtu.be/LPnv7mspvdY
  https://www.emergencymedicinekenya.org/11-heart-attack-ecgs/
  Daca era infarct, murea mei repede dacat in 4 zile.
 • +5 (7 voturi)    
  Tara e terminata, trebuie un reboot hard (Vineri, 3 decembrie 2021, 16:02)

  Fu Leng [utilizator]

  Incepand de la Johanescu.....
  • +1 (1 vot)    
   Tara e terminata (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 20:29)

   George21 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   Au iesit cateva sute de mii in strada?Au iesit pentru a si exprima nemultumirile?Vad ca doar se comenteaza pe internet.Cat despre Iohanis si sleahta din guvern merita puscarie pe viata....
 • +6 (6 voturi)    
  Cont ? (Vineri, 3 decembrie 2021, 17:51)

  VasilescuA [utilizator]

  Fiul decedatei ar trebui să facă rost de bani, să ia cei mai buni avocați și să se ducă în justiție după medicii vinovați până îi vede după gratii pe mulți ani. Dacă nu are bani, eu sunt gata să donez. E o bătaie de joc în sistemul sanitar, plin de medici aroganți, cu salarii uriașe și șpăgi și mai și... Nici unul pedepsit pentru malpraxis. Și nu, nu ”Colegiul medicilor” trebuie să îi judece, ci procurorii să le facă dosare cum trebuie și instanța să aplice legea.
  • +1 (3 voturi)    
   Nu ai cum (Vineri, 3 decembrie 2021, 18:48)

   alexdrq [utilizator] i-a raspuns lui VasilescuA

   Este imposibil in Romania sa faci cum spui tu. Pt ca legea spune ca daca dai in judecata doctorul, nu judecatorul are dreptul sa spuna daca ala a gresit sau nu, ci ..... colegiul medicilor sau un expert desemnat de colegiul medicilor. Nu exista nici o alta forma de a trage la raspundere un medic in Romania.
   Si 100% din timp il vor gasi nevinovat .
   Asta inseamna mentalitarea "doar expertii pot sa vorbeasca".
   Eu is la a 3a generatie din familie in care cardiologii ne-au luat ani din viata. Pe bunicu l-au omorat ca nu i-au pus oxigen cand a facut infarct "ca nu-i nevoie", pe taica-miu l-au omorat cu medicamentatie complet gresita, pe mine m-au tinut 60 de ore treaz la ATI imediat dupa infarct .
   • -1 (1 vot)    
    Chiar asa (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 20:27)

    George21 [utilizator] i-a raspuns lui alexdrq

    Chiar asa idoti si prosti si incompetenti au fost si sunt unii?
 • +2 (2 voturi)    
  se pare ca doamna a crezut ca toti medicii sunt ca ea (Vineri, 3 decembrie 2021, 17:58)

  mbembe [utilizator]

  nu s-a gandit sa apeleze la cunostinte, sigur le avea, a crezut ca are colegi insa a avut tradatori!
  rusine sa va fie “medicilor”
 • +1 (3 voturi)    
  Pe EKG nu se vede chiar nimic? (Vineri, 3 decembrie 2021, 21:28)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  De cand cu pandemia, nu am mai fost, dar anterior, mergeam o data pe an la cardiolog.
  Iar domana doctor avea grija se sterag cu pixul afirmati aparatului, caruia nu-i placea ritmul meu sinusal si printa pe electrocardiograma "nu-i exclus ca acest pacient sa sufere un infarct!"

  la mine nu s-a intmplat, dar la doamna Balus de ce nu s-a vazut nimic la EKG?
 • +4 (4 voturi)    
  se intampla zilnic (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 14:51)

  andimi [utilizator]

  in fiecare zi undeva in Romania se intampla cate un caz asemanator. Este strigator la cer, oamenii din sistemul medical iau salarii imense si, cu toate acestea, nu le pasa! Noi suntem de vina, pentru ca ii lasam!
 • +3 (3 voturi)    
  Multe persoane si putini oameni (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 20:22)

  George21 [utilizator]

  Din pacate au castigat un loc de munca si o diploma dar diploma de om nu au castigat din pacate.Trebuie sa devenim oameni mai intai de toate....Daca acea femeie(ca doctora nu pot sa ii spun) era om,era interesata de orice pacient si nu trata in bataie de joc.Daca nu facea fata atunci sa iasa in fata si sa vorbeasca..Daca nu va convine ceva,iesiti fratilor in fata,strangeti va in grupuri si protestati nu stati toti tacuti si va varsati nervii pe simpli oameni.
 • +1 (1 vot)    
  ucidere din culpa (Marţi, 7 decembrie 2021, 1:01)

  MihaelaMG [utilizator]

  Este clar ucidere din culpa.
  Atata timp cat in Romania medicul nu este condamnat judiciar, oamenii vor continua sa moara cu zile. Trebuie facut un exemplu ca astfel de drame sa nu se mai produca. Si mai ales trebuie ca acest medic sa nu mai aiba dreptul de a profesa.
 • +1 (1 vot)    
  Incompetenta si nesimtire (Marţi, 7 decembrie 2021, 23:59)

  Klaus_ [utilizator]

  Inainte medicii luau spaga pentru ca salariile erau mici. Si era un fel de competitie intre ei, Iar competita asta ii facea cat de cat sa le pese de pacient si de rezultatul muncii lor. Daca nu faceau bine pacientii, daca nu vorbeau frumos cu pacientii si cu apartinatorii, se ducea vestea si nu mai venea nimeni la ei cu plicul. Acum, au salarii de 3-4000 euro net, indiferent ca sunt medici buni sau nu, indiferent ca le pasa sau nu de pacient. Si atunci de ce draq sa le pese? Banu' vine oricum. Daca fac o greseala si omoara pacientul, au asigurare malpraxis.
  Incep sa regret vremurile in care medicul care nu lua spaga era muritor de foame. Macar cei care isi permiteau plicul aveau o sansa. Acum nimeni nu mai are.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by