Un şobolan a fost găsit de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor într-o patiserie din Bucureşti, în urma unui control. Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, toată marfa, de aproximativ 300 de kilograme, a fost oprită de comercializare. De asemenea, patiseria a fost închisă temporar, urmând să fie făcută propunere de suspendare a activităţii pentru cel mult şase luni, scrie news.ro. ANPC a transmis, duminică seara că în seara de 28 noiembrie, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au făcut un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şoseaua Pantelimon, nr. 258, din Sectorul 2 al Capitalei.

Control ANPCFoto: ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Comisarii ANPC au descoperit un şobolan viu în incinta unităţii. De asemenea, ei mai mai găsit grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate; pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri; nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius; lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spaţiul de lucru; lipsa informării cu privier la prezemţa factorilor alergeni din produse.

În urma controlului, operatorul economic a fost amendat cu 20.000 de lei.

Totodată, ANPC a mai decis retragerea de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate în timpului controlului, aproximativ 300 de kilograme, oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei şi propunerea suspendării activităţii pe o durată de cel mult şase luni.