Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke Attila, pe un stick dat altei instituţii, fapt ce reflectă, în opinia sa,"lipsă de transparenţă", scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"M-am întâlnit cu domnul ministru Cseke, care e un om extraordinar, din punctul meu de vedere, foarte serios, şi chiar şi dânsul, când a venit ca ministru interimar la Ministerul Sănătăţii, a găsit cu foarte mare dificultate partea din PNRR legată de sectorul de Sănătate. A trebuit să facă investigaţii. Nu exista în Ministerul Sănătăţii, fizic sau în format electronic. Era doar pe un stick, care fusese dat unei alte instituţii, deci este clară lipsa accesului la informaţii. Lucrul acesta reflectă, de fapt, lipsă de transparenţă", a afirmat Rafila.

El a atras atenţia că PNRR funcţionează ca un tot unitar şi că lipsa implementării acestuia într-un domeniu blochează întregul program.

"PNRR funcţionează ca un tot. Ştiţi ce se întâmplă? Dacă cineva, unul dintre implementatori nu-şi face treaba, totul se blochează. Dacă nu-şi face Mediul, se blochează şi Sănătatea, dacă nu-şi face Sănătatea, se blochează şi Agricultura. Lucrurile astea trebuie să funcţioneze şi, din păcate, în Ministerul Sănătăţii - nu e niciun fel de acuză - n-a existat transparenţă. Eu vă spun că am discutat cu structurile... Ieri am discutat cu toţi funcţionarii în funcţii de conducere şi ei au avut acces foarte, foarte târziu, abia după ce a reuşit domnul ministru Cseke să dea de urma PNRR în Sănătate, de informaţiile necesare şi să înceapă să lucreze", a adăugat Rafila.