Sanitas, cea mai mare federație sindicală din sistemul sanitar, cere Guvernului soluții concrete și imediate pentru a asigura salariile medicilor, la o zi după ce ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că 74.000 de salariaţi din sistemul medical – medici şi asistenţi din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanţă, rezidenţi - nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie.

Medici coronavirusFoto: Salvatore Laporta/IPA/ Profimedia Images

Cseke Attila a declarat miercuri seară, la Digi 24, că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare.

"Domnule Ministru Cseke Attila, domnilor guvernanți și domnilor parlamentari, salariații din sănătate, cu atât mai mult cei din UPU, Ambulanță, DSP-uri etc., storși de vlagă și cu moralul la pământ, vă somează să veniți cu soluții concrete și imediate pentru a le asigura salariile! Eroi sau nu, ei sunt soldați într-o armată ce nu își permite ca ei să depună armele!", este mesajul Federației Sanitas.

Citește și: