Jurnalista HotNews.ro Alina Neagu a fost desemnată câștigătoarea concursului „Epidemia ignorată – de ce e importantă vaccinarea antigripală pentru adulții sănătoși” organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, cu sprijinul companiei Sanofi România.

Vaccinare impotriva gripeiFoto: Profimedia Images

„De ce lămâia, vitamina C și alte suplimente-minune nu împiedică îmbolnăvirea de gripă, COVID-19 sau viroze de sezon” este unul dintre cele patru materiale cu care jurnalista Alina Neagu, de la Hotnews, a câștigat premiul categoriei Presă Națională, pentru încercarea de a combate cele mai frecvente mituri referitoare la vaccinarea antigripală, anunță CJI într-un comunicat.

Premiul oferit „pentru contribuția lor la corecta informare a publicului, într-o perioadă în care informațiile falsificate cresc zgomotul din spațiul public” este în valoare de 1000 de euro.

La categoria presă locală, câștigător este Tudor Chiriac, de la Monitorul de Botoșani, cu portretul unui om care și-a pus viața în slujba sănătății și continuă să fie un model și la 90 de ani - Botoşănean exemplu în lupta împotriva gripei (video)

Alți trei jurnaliști vor fi recompensați cu câte 500 de euro pentru articolele lor, care vin să crească încrederea publicului în prevenție. Mădălina Olariu – Ziarul de Iași, Florentina Ionescu – Viața Medicală, Alexandra Mănăilă și Costin Bleotu (echipă) – Video Medicina.ro sunt cei care au câștigat premii speciale.

Au fost înscrise în concurs 30 materiale jurnalistice ale unor jurnaliști din redacții locale și naționale, fie că a fost vorba despre presă scrisă sau de cea audiovizuală. Cristina Lupu, director executiv CJI, vede în concurs o șansă pentru informarea corectă și o motivație suplimentară pentru cei care fac eforturi pentru a livra informații factuale, corecte și verificate.

Citește cele patru materiale câștigătoare semnate de Alina Neagu: