​"Probabil că în câteva minute / ore își vor aduce aminte să dea vina pe mine sau pe Ioana Mihăilă", este reacția lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în primele luni ale acestui an, după incendiul produs joi dimineață la Spitalul Județean din Ploiești, în care doi pacienți au murit carbonizați, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

"Știrea 1. Majoritatea pacienților din spitalul modular de la Lețcani (PSD) au fost evacuați miercuri seara ca să nu înghețe de frig. Dintr-un 'spital modular' pe care s-au cheltuit sume imense. Știrea asta am surprins-o relatată așa, ca buletinul meteo: sec, fără analize suplimentare. Am văzut-o pe un post de televiziune aseară pe o muzică neutră, câteva secunde, ilustrată cu o ambulanță care mergea în noapte pe stradă. Nicio Șoșoacă să-și rupă cămașa în fața 'spitalului', niciun breaking news ore întregi pe toate televiziunile. În contrast, poate vă mai amintiți scandalul evacuării din timpul nopții în mandatul meu, când managerul spitalului Foișor a amânat transferul până la lăsarea întunericului și la venirea echipelor Antenei", scrie fostul ministru al Sănătății, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește incendiul din secția exterioară de Boli infecțioase a Spitalului Județean din Ploiești, Vlad Voiculescu scrie: "Știrea 2. Incendiu la un spital suport COVID din Ploieşti (PNL). Cel puţin două persoane decedate. Pacienţii transferaţi în miez de noapte către alte unităţi medicale."

"De data aceasta, știrea apare des, dar până la ora asta niciun vinovat din rândul politicienilor. Probabil că în câteva minute / ore își vor aduce aminte să dea vina pe mine sau pe Ioana Mihăilă."

"Peste 30 de zile, mandatul actualului ministru interimar al Sănătății va fi avut aceeași durată cu ultimul meu mandat. Oamenilor li se va servi în continuare o realitate deformată de formatorii de opinie, în timp ce alți oameni vor muri și țara va fi furată. Pe muzică neutră, pentru că dirijorii a 90% din presa noastră și-au dat mâna peste țară", încheie fostul ministru al Sănătății.