OLX a anunțat că nu va mai permite pe platforma sa comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir. OLX spune că „a sesizat un interes crescut al utilizatorilor, în ultimile două luni, pentru comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir”. Între 1 octombrie și 7 noiembrie 2021 au fost peste 8.000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente.

ArbivirFoto: Hotnews

De la începutul anului, pe OLX s-au făcut aproape 12.300 de căutări pentru Arbivir și Arbidol. OLX amintește că în mod oficial, aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.

„În acest context, OLX a decis să blocheze și să elimine în mod proactiv aceste anunțuri prin care se puteau comercializa medicamentele Arbidol și Arbivir pe platforma online”, anunță platforma printr-un comunicat.

Conform unei postări pe contul de social media, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră.

„Au fost 99 de listări de la utilizatori care au încercat să vândă medicamentele Arbidol și Arbivir pe platforma online, în ultima lună, și au fost eliminate imediat. În astfel de situații, OLX acționeaza pe doua planuri: prevenție - prin comunicarea corespunzatoare a diverselor situații întâlnite pe platformă și reacție - prin blocarea anunțurilor de vânzare de produse ilegale, în acest caz, medicamente neautorizate. Echipele noastre de moderare, antifraudă și asistență pentru clienți lucrează non-stop pentru a ne asigura că românii rămân în siguranță”, a declarat Theodor Filoș, OLX Business Manager.

„OLX le recomandă utilizatorilor să caute întotdeauna asistență medicală specializată și să cumpere medicamente eliberate pe bază de rețetă de la farmacii sau de la distribuitori autorizați”, transmite compania.

CITEȘTE ȘI: