Cei 15 pacienți transferați din secția exterioară de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești după incendiul din această dimineață sunt, în acest moment, în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară, unde primesc asistență medicală de specialitate. Unul dintre pacienți se află internat în secția ATI, iar ceilalți 14 într-o secție medicală COVID-19. Infirmiera a suferit arsuri pe 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute, precizează Ministerul Sănătății.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65.000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase - laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an.

Spitalul Județean din Ploiești nu are autorizație de securitate la incendiu.