283.987 de români, majoritatea cu vârsta sub 60 de ani, s-au vaccinat în ultima săptămână cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19, o scădere de peste 50% față de săptămâna precedentă. "Dacă menținem acest ritm, numărul total pe care îl putem atinge la finalul acestui an ar fi de 8,5 milioane, doar 50% din populația eligibilă. O rată de 50% de vaccinare este total insuficientă pentru a preveni un impact semnificativ al următoarelor valuri pandemice. Chiar și pentru valul 4, care nu este finalizat, este în plină evoluție, această rată de vaccinare nu este suficient de ridicată încât să limiteze substanțial consecințele negative ale pandemiei - forme grave, spitalizări în ATI și decese", avertizează Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

HotNews.roFoto: Hotnews

7.321.195 de români din populația eligibilă - cu vârsta de peste 12 ani - s-au vaccinat până în acest moment, ceea ce reprezintă o rată de vaccinare de aproximativ 43%, a anunțat coordonatorul campaniei.

În ceea ce privește rata de vaccinare în rândul populației rezidente adulte cu vârsta de peste 18 ani, aceasta este de peste 45%.

Rata de vaccinare din totalul populației României este de doar 38%.

La grupa de vârstă 50-70 de ani, rata de vaccinare este cea mai mare - 50%.

Pe de altă parte, peste un milion de români s-au vaccinat până acum cu doza booster, mai exact 1.037.000 de persoane, a anunțat Valeriu Gheorghiță. Peste 15% sunt angajați din domeniul medical și social, peste 60,1% sunt persoane vulnerabile, 5,4% sunt angajați din învățământ, iar restul provin din alte tipuri de activități considerate esențiale sau din populația generală eligibilă - care are mai mult de 6 luni de la doza 2.