Spitalul Municipal de Urgenţă din Bârlad, unitate suport COVID-19, a realizat un clip video cu "realitatea dură a deciziei de nevaccinare", făcând apel la oameni să se vaccineze: "Nu este o reclamă". Reprezentanții spitalului spun că lucrează contracronometru, sub presiunea timpului și a avalanșei de pacienți care vin, disperați, în ultimul moment, să fie salvați, iar peste 97% dintre pacienţii care ajung la spital sunt nevaccinaţi.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mergeţi şi vă vaccinaţi! Nu este o reclamă. Peste 97% dintre pacienţii internaţi la noi sunt nevaccinaţi, iar acest lucru spune totul" - așa începe mesajul postat pe Facebook de Spitalul Municipal Bârlad.

Reprezentanţii spitalului au realizat și un filmuleț video cu "realitatea dură a deciziei de nevaccinare".

Medicii subliniază că sălile de operaţie au fost transformate în saloane ATI, iar angajaţii sunt epuizaţi.

Redăm mesajul spitalului:

  • "MERGEȚI ȘI VA VACCINAȚI nu este o reclamă! Peste 97 % dintre pacienții internați la noi sunt nevaccinati, iar acest lucru spune totul!
  • Săli de operație transformate în saloane de Terapie Intensivă.
  • Ne dorim că personalul medical și de suport să reziste, și ei sunt OAMENI!
  • De la începutul acestei pandemii, de peste un an și jumătate, medicii, alături de întreg personalul medical și auxiliar, au fost în prima linie și au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situația și pentru a le asigura tuturor pacienților îngrijirile necesare. Aceste eforturi continuă. Trebuie să existe, însă, un efort comun și din partea fiecăruia dintre noi pentru a depăși cu bine această situație.
  • Despre vaccinare există voci pro și contra – un drept pe care se bazează democrația, fiecare decide pentru sine, însă în permanentă trebuie să existe respect reciproc și nu trebuie îngrădită sau perturbată nicio clipă desfășurarea unui act medical, indiferent care este acesta. Medicii și personalul nostru medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță. Intimidarile, amenințările de orice fel nu își au locul acum și nici nu trebuie să existe vreodată. Exercitarea actului medical sau a oricărei activități în general necesită concentrare, atenție, efort și merită RESPECT! Personalul medical și de suport a ajuns la limita maximă de oboseală...sunt oameni dedicați, implicăți, care depun tot efortul pentru a face ceea ce trebuie în această perioada grea pentru noi toți!
  • Lucrăm contracronometru, sub presiunea timpului și a situației existente, a avalanșei de pacienți care vin, disperați, în ultimul moment, să fie salvați.
  • În izolatorul Spitalului sunt persoane care așteaptă eliberarea unui pat cu acces la sursă de oxigen, pe secții sau la AȚI, locul în care, în permanentă sunt 21 de pacienți internați. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute.
  • Sunt pacienți pe secție care au nevoie de Terapie Intensivă și se face bilanț în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în Terapie Intensivă e transferat imediat, iar cel care este cel mai bine de la AȚI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie.
  • Aveți încredere în NOI. Facem tot ce se poate! (...). ( Dana Rusu, manager interimar S.M.U. Bârlad)"