Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunțat, vineri, persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson vor face vaccin pe bază de ARN mesager - Pfizer sau Moderna - la doza de booster.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

"În această săptămână am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme", a anunţat vineri Valeriu Gheorghiţă, citat de News.ro.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson & Johnson.

"Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson", a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.