Coordonatorul centrului de vaccinare din Cordun, județul Neamț, unde trei persoane au fost imunizate cu doza a treia cu serul de la AstraZeneca, deşi la primele doze au primit alt vaccin, a fost amendat de DSP Neamţ cu 10.000 lei.

Vaccinuri AstraZenecaFoto: Soumyabrata Roy/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„A fost finalizată cercetarea situaţiei întâlnite în cadrul centrului de vaccinare unde s-a remarcat faptul că 3 persoane au fost vaccinate cu doza 3 de vaccin AstraZeneca. Echipa de control a aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei coordonatorului centrului de vaccinare pentru nerespectarea prevederilor instrucţiunilor privind vaccinarea, în vigoare”, a declarat directorul DSP Neamţ, Radu Firăstrău, într-un comunicat transmis miercuri și citat de Agerpres.

DSP Neamţ a subliniat că, potrivit instrucţiunii CNCAV nr. 242, în România se poate efectua, din data de 28 septembrie, o doză de rapel (booster) numai cu Pfizer sau Moderna la toate persoanele care au fost vaccinate cu două doze din vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, după cel puţin 6 luni de la administrarea dozei a doua.