O jumătate de milion de români s-au vaccinat până în prezent în peste 3.000 de cabinete de medicina familiei, anunță Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie. Peste 200 dintre aceste cabinete de medicina familiei sunt în București și în județul Ilfov.

Vaccinare Covid-19Foto: Facebook

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat ieri că peste 40% din populația adultă a României s-a vaccinat.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie își exprimă nemulțumirea față de faptul că "la Maratonul vaccinării pentru viață din București nu vedem printre invitații la conferința de presă nici un medic de familie care vaccinează în cabinetul propriu sau în centrele de vaccinare. Nici un cuvânt despre medicii de familie și asistentele medicale din medicina familiei care vaccinează zi de zi în cabinetele proprii de 7 luni sau în centrele de vaccinare de 10 luni. În cabinetele proprii fără registratori, fără pază, fără costurile imense din centrele de vaccinare. Ca și cum medicii de familie nu ar exista în acest efort național de vaccinare. Ca și cum medicii de familie nu s-ar implica în vaccinare. Ca și cum medicii de familie sunt vinovați pentru eșecul vaccinării, în timp ce campionii și eroii vaccinării sunt toți ceilalți oficiali care vorbesc acum frumos cu presa."

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie mai spune că a solicitat permanent CNCAV "să sprijine eforturile de comunicare privind vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Rezultatele acestor solicitări nu mai au nevoie de nici un comentariu. Le vedem cu toții."