Un alt pacient de la secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce unitatea medicală a rămas fără oxigen pentru bolnavii de COVID, a murit vineri, informează publicația locală Gorj Express.

Pacienti bolnavi de CovidFoto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Este al patrulea deces în rândul pacienților de la Spitalul Târgu Cărbunești, după ce s-a stricat instalația de oxigen, medicii fiind nevoiți să ventileze manual bolnavii în ambulanțe, iar apoi să îi transfere la alte spitale.

„Din păcate, a mai fost înregistrat un deces în rândul pacienților transferați de la Spitalul Târgu Cărbunești. Este vorba despre o femeie în vârstă 62 de ani. A fost adusă în stare gravă la SJU, intubată și cu saturație mică de oxigen. In cursul după amiezii, a suferit un stop cardiac și nu a răspuns la manevrele de resuscitare efectuate de medici”, au transmis reprezentanții Spitalului Târgu Jiu, unde pacienta era internată.

Transferul pacienţilor a avut loc după ce a apărut o defecţiune la instalaţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti. Anterior, au fost înregistrate două decese, fiind vorba despre două paciente în vârstă de 55 și 76 de ani, din Rovinari.