România ar putea ajunge în luna noiembrie la 25.000 de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 pe zi, dacă "o ținem tot așa, nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic", a declarat joi pentru HotNews.ro medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Adriana PistolFoto: AGERPRES

Practic, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP consideră că este esențială respectarea actualelor restricții și măsuri de protecție, nu introducerea unor noi măsuri:"Dacă o ținem așa, ajungem la 25.000 de cazuri pe zi. Dacă nu ne potolim. Nu se întâmplă nimic. Depinde de noi, de toată lumea. Nu este vorba doar să se introducă restricții, este vorba că nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic. Iar unii, din păcate, vor muri. Este o realitate", afirmă Adriana Pistol.

"Vorbim despre un virus care nu ține cont de guverne. Acesta este mesajul esențial pentru populație: Haideți să ne potolim odată! Mergeți și vaccinați-vă! S-au vaccinat peste 4 miliarde de oameni pe planetă. Mergeți și vaccinați-vă, ca să ne putem vedea de viață", este mesajul medicului epidemiolog.

"Uitați-vă la Marea Britanie. După ce a venit tulpina Delta, au intrat cu vaccinare de masă și s-a potolit tot", adaugă Adriana Pistol.