Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, cea mai mare asociație care reprezintă bolnavii cronici din România, îi îndeamnă pe toți românii care suferă de o afecțiune cronică să aibă grijă de sănătatea lor în această perioadă, să își continue tratamentul, să țină în permanență legătura cu medicul și să se vaccineze împotriva COVID-19: "Noi, cei care suntem astăzi aici, suntem vaccinați și nu am avut nicio problemă - nu ne-a crescut nicio antena și nu am avut nicio regresie în diagnosticul nostru", a declarat joi Radu Gănescu, în deschiderea Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți.

Radu Ganescu, presedintele COPACFoto: AGERPRES

Radu Gănescu este președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), cea mai mare asociație care reprezintă bolnavii cronici din România, și este diagnosticat el însuși cu o boală cronică - talasemie.

Pandemia a avut un efect negativ atât asupra sistemului de sănătate din România, cât și asupra pacienților, spune Radu Gănescu, subliniind că, în această perioadă, "fiecare dintre voi să ia decizia cea mai bună" pentru propria sănătate.

"Suntem într-o perioadă în care trebuie să ne continuăm tratamentul și să ținem în permanență legătura cu medicul", a agăugat Radu Gănescu.

Radu Gănescu a ținut să dea startul Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți cu un mesaj pro-vaccinare: "Noi, cei care suntem astăzi aici, suntem vaccinați și nu am avut nicio problemă - nu ne-a crescut nicio antena și nu am avut nicio regresie în diagnosticul nostru."

El a ținut să sublinieze că "Soluțiile vin și de la noi, nu doar de la autorități. Împreuna vom trece peste această perioadă și vom reuși să găsim soluții."