Luni, în spitalele din România continuă să nu mai existe niciun pat liber la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, potrivit ultimelor date transmise de autorități.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

În 18 octombrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19. Autoritățile precizează că aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

La acest moment, 1.764 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări și nu mai există paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile mai spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, iar în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.