Nici miercuri în spitalele din România nu mai era liber niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, potrivit ultimelor informații transmise de către autorități.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

În 13 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.566 de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, precizează autoritățile.

La acest moment, 1.676 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, iar la nivel național nu mai sunt locuri libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile mai spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare și că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.