​Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor din București a redevenit complet funcțională, după evacuarea unor pacienți diagnosticați cu germeni multirezistenți și nebulizarea efectuată în secție, anunță vineri reprezentanții spitalului, care precizează de asemenea că activitatea generală a unității medicale nu a fost oprită niciun moment.

Spitalul FoisorFoto: PMB

Spitalul Foișor anunța ieri că secția de Terapie Intensivă a fost evacuată pentru nebulizare, după ce la o parte dintre pacienți s-au descoperit germeni multirezistenți. Reprezentanții spitalului vorbeau despre "pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenți - inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale".

"Operațiunile sistematice, periodice, de curățenie înaltă cu nebulizări virucide și bactericide și de prelevare de probe bacteriologice, care au avut loc în ultimele 5 zile, au fost finalizate cu succes, probele bacteriologice fiind negative", arată reprezentanții spitalului.

"În acest moment, activitatea zonei ATI a unității sanitare este complet funcțională, activitatea generală a spitalului nefiind oprită niciun moment", mai precizează aceștia.

"Precizăm că, deși spitalul beneficiază de condiții deosebite de presurizare controlată cu instalații specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcție de necesitatea momentului), în practica curentă a unității noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creștere continuă a gradului de siguranță a pacienților. În cadrul spitalului există cazuri de pacienți, internați și tratați, care au infecții severe, ceea ce impune asigurarea unor condiții de siguranță maximă la realizarea intervențiilor chirurgicale specifice", arată reprezentanții unității medicale.

Spitalul Foișor are în total 28 de paturi ATI, dintre care două alocate pentru pacienți COVID-19. Spitalul nu a precizat câți pacienți erau internați în secția ATI la momentul evacuării și nici câți erau infectați cu germeni multirezistenți.

Citește și: