Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş ca un echipaj al pompierilor să fie alocat în permanenţă acestei unităţi medicale, pentru a elimina stresul posibilităţii izbucnirii unui incendiu din cauza vechimii instalaţiilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

El spune că în unele zone ale spitalului instalațiile sunt vechi din anii '50.

  • ”Am făcut ieri o solicitare la ISU Timiş pentru a ne fi alocat un echipaj de pompieri, în permanenţă, însă deocamdată nu am primit un răspuns. Din câte am înţeles, durează două-trei zile pentru a primi acest răspuns.
  • Avem instalaţii vechi, în unele părţi ale spitalului, chiar şi din anul 1950. În alte zone ale spitalului sunt înnoite, însă există un stres.
  • Vrem să eliminăm acest stres şi să ne concentrăm doar pe actul medical. Am solicitat un echipaj de pompieri pentru o lună, o lună şi jumătate”, a declarat pentru News.ro medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Construirea actualei clădiri a Spitalului de Boli Infecţioase Timișoara, pavilionul vechi, cât şi a clădirii anexe, actuala farmacie a spitalului, a început în anul 1925. În 1932, pavilionul nou construit a avut ca destinaţie internarea bolnavilor cu boli transmisibile, inclusiv TBC.

Reamintim că Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a fost mistuită vineri de un incendiu puternic în care au murit 7 pacienți.