În spitalele din România nu mai este liber niciun pat de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19, au anunțat autoritățile marți la prânz. La nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care 55 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, precizează autoritățile.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În data de 5 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 1.480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.