1.468 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 sunt ocupate astăzi la nivelul întregii țări, în acest moment fiind libere doar 3 paturi: unul în județul Bihor, unul în Brașov și unul în Galați. Autoritățile precizează că există la nivel național și o rezervă operațională de 120 paturi ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care 51 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

Situația paturilor ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Bihor-1
  • Brașov-1
  • Galați-1

Astăzi, 4 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 120 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 51 sunt în București.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.468 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 3 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi ATI libere pentru pacienții de COVID-19.

Autoritățile dau asigurări că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, precizează reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.