​​Ministerul Sănătății primește bani în plus pentru achiziția de medicamente destinate COVID-19 și pentru asigurarea finanțării secțiilor de Terapie Intensivă. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de Hotărâre privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

Potrivit actului normativ, se aprobă suma de 386.660.000 lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea achiziției medicamentelor destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România.

Mai mult, se suplimentează cu suma de 70.340.000 lei programul Ministerului Sănătății, Acțiuni Prioritare – ATI, destinat îngrijirii şi acordării tratamentului pacienţilor critici, în conformitate cu legislaţia aferentă modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare.

"Fondurile ne vor da posibilitatea de a achiziționa cantitățile suficiente până la sfîrșitul anului de Tocilizumab, Remdesivir și anticorpi monoclonali. Necesarul a fost stabilit de comisia de boli infecțioase a Ministerului Sănătății. De asemenea, suplimentăm și finanțarea programului de monitorizare, tratament și îngrijire a pacienților critici din secțiile ATI", a declarat ministrul Sănătății, Cseke Attila.