Guvernul ridică de la 4 la 6 la mie pragul de la care se introduce carantina de noapte în weekend / Certificatul verde COVID-19 nu mai e necesar pentru copiii sub 12 ani

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 23 septembrie 2021, 11:05 Actualitate | Sanatate


Magazin
Foto: Facebook
Guvernul ar urma să introducă, în ședința de astăzi, un nou prag de restricții - pentru localitățile unde incidența este cuprinsă între 6 și 7,5 cazuri de COVID la mia de locuitori. În acest scenariu - incidența între 6 și 7,5 la mie - circulația persoanelor în afara locuințelor va fi interzisă după ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele vor fi închise după ora 18:00, în aceleași zile, prevede un Proiect de Hotărâre de Guvern care intră în ședința de astăzi a Executivului, document obținut de HotNews.ro. Anterior, carantina de weekend era introdusă de la pragul de la 4 la mie, în vechiul scenariu. De asemenea, certificatul verde COVID-19 nu mai este necesar pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, ceea ce înseamnă că el este obligatoriu doar pentru copiii cărora vârsta le permite să se vaccineze. În acest moment, până la adoptarea noii Hotărâri, certificatul este necesar pentru copiii de peste 6 ani.

Cîțu: Cei care au certificat de vaccinare pot ieși din casă în zonele carantinate noaptea


UPDATE 11.31 Premierul Florin Cîțu a precizat
că, în zonele carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare vor putea ieşi din casă.
 • "Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazine la ora 18 la peste 4 la mie, vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie.
 • Iar propunerea mea, şi sper că aşa a rămas, în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare, dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare, să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea, am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă...peste 3 la mie", a declarat Florin Cîţu joi, la o conferință organizată de DC News.

Noile restricții: Carantină de noapte de la 6 la mie doar în weekend și certificat COVID obligatoriu doar după vârsta de 12 ani


Potrivit proiectului de Hotărâre care ar urma să fie adoptat joi de guvern, certificatul verde COVID rămâne obligatoriu pentru accesul în restaurante, baruri, piscine, evenimente sportive, spectacole, evenimente private - petreceri, nunți sau botezuri - în localitățile unde rata de incidență trece de 3 la mia de locuitori. Certificatul verde COVID atestă vaccinarea, testarea recentă sau trecerea prin boală. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani sunt exceptați de la prezentarea lui, ceea ce înseamnă că certificatul este obligatoriu doar pentru copiii cărora vârsta le permite să se vaccineze. Anterior, certificatul era obligatoriu și pentru copiii cu vârsta între 6 și 12 ani, ceea ce însemna că aceștia trebuiau să se testeze pentru obținerea lui.

Prin proiectul de Hotătâre, Guvernul clarifică practic ce se întâmplă de la pragul de 6 la mie, în condițiile în care anterior pentru școli exista un scenariu de la 6 la mie, în timp ce scenariile generale erau de la pragul de 2 la mie, 3 la mie, 4 la mie și 7,5 la mie.

Ce prevede proiectul de Hotărâre aflat astăzi pe masa Guvernului:
 • "1. În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepţii:
 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/ gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
 • b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
 • c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;"
 • "(1) În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori."

Potrivit proiectului de Hotărâre, certificatul verde COVID-19 nu mai este necesar pentru copiii sub 12 ani, ceea ce înseamnă că el rămâne obligatoriu doar pentru copiii cărora vârsta le permite să se vaccineze:

"(3) Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani."


În schimb, certificatul verde rămâne obligatoriu în localitățile unde rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori. Reglementarea vizează inclusiv food-court-urile, care nu apăreau în Hotărârea inițială privind certificatul COVID, de acum câteva zile:

"31. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în interiorul centrelor comerciale este permisă în judeţele/ localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori numai în zonele de consum delimitate și amenajate astfel încât să asigure separarea față de restul spațiului public. Accesul în zonele de consum astfel delimitate și amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;"


Reamintim că în ultima Hotărâre de Guvern care prelungește starea de alertă (HG 932 din 9 septembrie 2021) se stabilesc două praguri de la care se impun interdicții și se închid locuri (2-3 la mia de locuitori și peste 3 la mia de locuitori), precum și alte două praguri de la care se instituie carantina de noapte, fie doar în weekend, fie permanent (4 și 7,5 la mia de locuitori, respectiv).

De asemenea, conform unei alte Hotărâri de Guvern, în localitățile unde incidența cazurilor COVID-19 trece de 3 la mia de locuitori este obligatoriu certificatul verde COVID, inclusiv pentru copiii de peste 6 ani.

Cum arătau vechile praguri de la care se impuneau restricții:


"Scenariul galben" - incidența între 2 și 3 la 1.000 de locuitori:


 • Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
 • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.
 • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.
 • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • Se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
 • Se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:
 • a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
 • b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
 • c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;
 • d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
 • e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
 • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.
 • Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00

"Scenariul roșu" - peste 3 la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile:


 • De la începutul acestei săptămâni, în localitățile din România unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la mie, mai poți avea acces în restaurante, baruri, la spectacole, la piscină, la evenimente sportive sau evenimente private - precum petreceri, nunți și botezuri - doar cu certificatul verde COVID, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Măsura este valabilă inclusiv pentru copiii care au mai mult de 6 ani.
 • Persoanele nevaccinate și cele care nu au trecut prin boală, precum și copiii între 6 și 12 ani, care nu se pot vaccina, au alternativa testării - RT-PCR sau test rapid antigen - pentru a descărca certificatul. Certificatul poate fi descărcat în cel mult 48 de ore de la testul rapid antigen și în cel mult 72 de ore de la testul PCR. Prețul unui test rapid începe de la 50-60 de lei și poate ajunge la 150-180 de lei, în clinicile din România, în timp ce prețul unui test RT-PCR variază între 200-400 de lei.
 • Obligativitatea certificatului COVID a fost introdusă de Guvern vinerea trecută, printr-o Hotărâre care a intrat în vigoare luni.
 • Activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu este închisă după ce rata de infectare trece de 3 (fără a depăși 6), dar accesul este condiționat de dovada că participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală - dovada fiind prezentarea certificatului verde COVID.
 • Și copiii cu vârsta de peste 6 ani au nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente, potrivit Hotărârii de Guvern adoptate vinerea trecută.
 • În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:
 • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 • care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
 • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Singurii exceptați la prezentarea dovezilor privind testul PCR sau antigen, trecerea prin boală sau vaccinarea împotriva COVID sunt copiii cu vârsta mai mică de 6 ani.

Scenariul "roșu-închis" - carantină de noapte în weekend - peste 4 cazuri la 1.000 de locuitori:


 • În toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:
 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
 • c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
 • Magazine închise seara, în weekend - Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5:00-18:00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.
 • În intervalul orar 18:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 • Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori;

Scenariul "mov" - carantina de noapte permanentă - peste 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori:


 • În toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:
 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
 • c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
 • Magazine închise seara - Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5:00-18:00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.
 • În intervalul orar 18:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21152 vizualizari

 • +9 (29 voturi)    
  ! (Joi, 23 septembrie 2021, 11:10)

  tudorr [utilizator]

  Lasati lumea in pace, certificat verde, care e vaccinat sa fie lasat in pace! Spitalele sunt pline de nevaccinati cu "e doar o gripa" in gura! Sictir Guwernului de kkt! 75,8% din pacienții confirmați cu COVID-19 în ultima săptămână erau nevaccinați si dintre morti sunt 91.5% nevaccinati! Lasati selectia naturala sa-si faca treaba, sa faca anticorpi intre 4 scanduri daca vor dar sa NU umple spitalele si apoi sa urle ca n-au loc! Hai cu minusurile gibonilor!
  • -2 (6 voturi)    
   dar vor muri si nevinovati (Joi, 23 septembrie 2021, 12:25)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   8.5% vaccinati morti! Dintre care ce treaba au medicii sau muncitorii esentiali pentru societate?
   Pe certificatul de deces al acestora ar trebui sa scrie: "egoismul suprem al antivaccinistilor, care prefera sa moara oamenii doar ca sa isi protejeze ineptiile!"
  • +4 (8 voturi)    
   Alo (Joi, 23 septembrie 2021, 12:26)

   copci [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   Dumneavoastra stiti ca 73% din oameni sunt nevaccinati in Romania? Asa ca acel 75.9% inseamna o eficienta aproape 0. Ajuta la decese in continuare, in jur de 65-70%, cum am mai calculat aici mai demult. La cazuri e aproape 0 deja, nu prea mai e ce calcula, iar restrictiile se iau exclusiv in baza numarului de cazuri, asa ca nu e valul nevaccinatilor.
  • +6 (10 voturi)    
   75.8% cu Covid este eficienta vaccin = 10.7% !! (Joi, 23 septembrie 2021, 12:33)

   Rower [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   In Romania, 72.9% sunt nevaccinați. Daca eficienta vaccinurilor ar fi zero ar trebui ca din totalul infectaților 72.9% sa nu fie vaccinați și 27.1% sa fie.

   Randamentul zero este la 72.9% nevaccinați infectați!! Pai tu ai 75.8% nevaccinați infectați, procent care sta foarte aproape de 72.9% (de eficienta zero).

   Adevăratul randament al vaccinului la infectare este (75.8-72.9)/(100-72.9) = 10.7% (adică nimic!) iar la deces (91.5-72.9)/(100-72.9)=68.6% (foarte slab).

   Tu, cel care faci reclama la vaccinare, spui asta, fără sa-ți dai seama.
   • +2 (4 voturi)    
    eh... (Joi, 23 septembrie 2021, 15:00)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Rower

    Nu le cere sa gandeasca. Ei citesc titluri
   • +2 (4 voturi)    
    din pacate (Joi, 23 septembrie 2021, 15:35)

    panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui Rower

    ai dreptate...

    imi amintesc cat m-am bucurat cand pfizer a anuntat ca vaccinul sau are eficienta de 95%.

    nu au explicat ei atunci (si nu aveau interes) ca de fapt eficienta asta nu era impotriva infectarii, ci am aflat mai tarziu ca e de fapt impotriva formelor grave.

    mai apoi au recunoscut si ei ca de fapt nu e chiar 95% eficient impotriva formelor grave, ci mai degraba undeva la un 60-70%.

    pt infectare deja se vede ca e complet apa de ploaie, si nu vorbesc de o tara bananiera precum romania, ci de tari cu rate imense de vaccinare unde infectiile sunt in continuare in explozie.
 • +4 (16 voturi)    
  virus nocturn - ca ziua are treaba? (Joi, 23 septembrie 2021, 11:15)

  Razvan_M [utilizator]

  Dumnezeule, iar vor da vecinii mei de deasupra petreceri in casa.
  • -1 (3 voturi)    
   ! (Joi, 23 septembrie 2021, 13:13)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   Da, da, fix aia care urla dupa ca au crescut cazurile "din pix"!
 • -3 (15 voturi)    
  e legala protejarea sinucigasilor cu forta? (Joi, 23 septembrie 2021, 11:29)

  Antenistontel [utilizator]

  ca asta face guvernul prin restrictii!
 • +12 (12 voturi)    
  au mutat pragul (Joi, 23 septembrie 2021, 11:33)

  ostn [utilizator]

  Ce se intampla la 4 la mie, acum se intampla la 6 la mie. Mai bine scotea pragul de tot, fara nicio restrictie si gata.
 • 0 (18 voturi)    
  Hehe (Joi, 23 septembrie 2021, 11:34)

  Mazeta [utilizator]

  Îmi place cum sunt scurse în presă întâi restricții mai dure, ca apoi să fie adoptate restricțiile mai „blânde” și lumea să răsufle ușurată.
 • +18 (22 voturi)    
  Pai trebuie tinut congresul PNL (Joi, 23 septembrie 2021, 11:34)

  Miky60 [utilizator]

  Se mai mira cineva? Se schimba si regulile, nu conteaza ca mor sute de sosoci ca se imbolnavesc desi se puteau vaccina, totul trebuie trecut cu vederea, trebuie sa se tina congresul PNL
  • -3 (3 voturi)    
   .. (Joi, 23 septembrie 2021, 12:32)

   axel8 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   chiar nu e nici o pierdere daca mor sute de sosoci pe zi
 • +2 (4 voturi)    
  rolling target... (Joi, 23 septembrie 2021, 11:49)

  demaGOGU [utilizator]

  ..cand rata infectarii se va apropia de 6, noul prag va deveni 8, samd.

  asta nu mai e guvern, ci o gluma sinistra care ne va costa din ce in ce mai mult. in vieti si bani.
 • +3 (7 voturi)    
  Un gest de normalitate, in sfarsit! (Joi, 23 septembrie 2021, 12:10)

  Metec [utilizator]

  Ma refer la renuntarea la certificatul verde, pentru copiii sub 12 ani.
  • +4 (4 voturi)    
   Gestul da (Joi, 23 septembrie 2021, 12:34)

   Vaka [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   abordarea ba. Incercam mai multe OUG-uri, vedem care se potriveste, ca la blugi, nu imi mai vin 29, hai ca iau un 30...

   Astia adopta ziua ce vizeaza noaptea. Ma tem sa ma gandesc ce ar putea sa adopte dupa o noapte de betie... Sau poate fiecare noapte este de betie?
 • -1 (11 voturi)    
  Masuri extrem de tardive! (Joi, 23 septembrie 2021, 12:13)

  Laic [utilizator]

  A fost ridicat pragul la 6 la mie, de parca ar mai conta 2-3 zile. Oamenii nu au fost deloc stimulati sa se vaccineze, in ultimele 6 luni, iar Sosoaca 7 conpirationstii de langa ea tot liberi sunt, bine mersi !

  Ne va costa imens incompetența lui Citu !
 • +2 (2 voturi)    
  incompetenta (Joi, 23 septembrie 2021, 15:16)

  StoianCo [utilizator]

  Nenea Citu,

  Ne poti spune si noua cand ati fost incompetenti... acum ca ati modificat un pic pragurile sau la ultimile nenumarate modificari?

  In acelasi timp, baza de calcul pentru aceste calcule includ sau nu persoanele cu buletin romanesc ce sunt stabilite in diaspora sau in alte localitati ? Daca le includ, un indice de 4-5 poate fi in realitate un 6-8?!?

  Va dau un caz concret: unui caz Covid intr-o in familie, DSPul face teste pentru toti cei 4 si da rezultat negativ la 3 din cei 4, dupa 2 zile. Cand vine rezultatul, un al doilea membru avea simptome - DSPul spune ca nu mai vine sa testeze si ca respectiva persoana nu este carantinata (fiind vaccinata) - "conform procedurii". Omul, responsabil si de buna credinta, isi face test platit din buzunar si rezultatul este pozitiv... Cum catalogati asta? Incompetenta la DSP? Incompetenta la Guvern? ... sau simpla bataie de joc fata de cetateanul de rand care plateste taxe si impozite?

  Va rog, mai dati o OUG ca inca aveti probleme procedurale si ne omorati parintii si copii din cauza asta!

  Multumesc,
  • +2 (2 voturi)    
   mda (Joi, 23 septembrie 2021, 17:06)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui StoianCo

   incompetenta bugetara este legendary :DD

   rezultatul celor 30+ ani in care lumea buna si competenta a plecat din tara, si a ramas doar pleava.. care s-a angajat la stat, ca acolo STAI si primesti doar bani... multe lucruri nu trebuie sa stii sau sa faci :DD


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by