Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Bucureștiul, la un pas de carantină de noapte în weekend. Lista restricțiilor impuse în România la fiecare prag: galben, roșu, roșu închis și mov

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 22 septembrie 2021, 18:37 Actualitate | Sanatate


Restrictii
Foto: Pixabay
​Timișoara este primul mare oraș din România unde va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după ce rata de infectare a trecut de 4 cazuri de COVID la mia de locuitori, în timp ce Bucureștiul se apropie și el cu pași mari de acest prag - scenariul roșu închis. Acesta prevede că circulația persoanelor în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică este interzisă între orele 20:00 - 5:00, cu anumite excepții, iar magazinele se vor închide la ora 18:00. Alte localități mai mici din România sunt deja în carantină totală. Cum arată restricțiile pentru fiecare prag?

Alte localități, mai mici, sunt deja în carantină totală.

Rata de infectare în Capitală a ajuns astăzi la 3,3 la mia de locuitori, în condițiile în care la 1 septembrie incidența cazurilor de COVID-19 era de 0,85 la mie, iar în 17 septembrie a fost depășit pragul de 2 la mie. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să se întrunească pentru a decide noi restricții, în cazul foarte probabil în care rata va continua să crească. Practic, rata de infectare s-a triplat în Capitală, în ultimele 3 săptămâni.

Scenariile colorate - patru praguri pentru interdicții și scenarii care se bazează pe praguri diferite pentru școli


Scenariile "galben" și "roșu" pentru localitățile din țară în funcție de cazurile de coronavirus nu există oficial. Ele apar în relatările de presă, dar documentele oficiale vorbesc doar de praguri de la care se aplică diverse interdicții.

Mai exact, în ultima Hotărâre de Guvern care prelungește starea de alertă (HG 932 din 9 septembrie 2021) se stabilesc două praguri de la care se impun interdicții și se închid locuri (2-3 la mia de locuitori și peste 3 la mia de locuitori), precum alte două praguri de la care se instituie carantina de noapte, fie doar în weekend, fie permanent (4 și 7,5 la mia de locuitori, respectiv).

În schimb, parcă pentru a contribui la confuzie, există alte două scenarii atunci când discutăm de desfășurarea orelor în școli, după alte praguri stabilite de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Mai exact, scenariul galben (scenariul 1) pentru școli presupune o incidență până în 6 la mia de locuitori, iar scenariul roșu (scenariul 2) presupune o incidență egală sau mai mare de 6 la mia de locuitori. Vezi aici ce înseamnă mai exact fiecare scenariu de funcționare a școlilor.

"Scenariul galben" - Incidența între 2 și 3 la 1.000 de locuitori - Care sunt restricțiile impuse:


 • Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
 • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.
 • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.
 • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • Se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
 • Se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:
 • a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
 • b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
 • c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;
 • d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
 • e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
 • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.
 • Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00

"Scenariul roșu": Peste 3 la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile - Care sunt restricțiile impuse:


 • De la începutul acestei săptămâni, în localitățile din România unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la mie, mai poți avea acces în restaurante, baruri, la spectacole, la piscină, la evenimente sportive sau evenimente private - precum petreceri, nunți și botezuri - doar cu certificatul verde COVID, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Măsura este valabilă inclusiv pentru copiii care au mai mult de 6 ani.
 • Persoanele nevaccinate și cele care nu au trecut prin boală, precum și copiii între 6 și 12 ani, care nu se pot vaccina, au alternativa testării - RT-PCR sau test rapid antigen - pentru a descărca certificatul. Certificatul poate fi descărcat în cel mult 48 de ore de la testul rapid antigen și în cel mult 72 de ore de la testul PCR. Prețul unui test rapid începe de la 50-60 de lei și poate ajunge la 150-180 de lei, în clinicile din România, în timp ce prețul unui test RT-PCR variază între 200-400 de lei.
 • Obligativitatea certificatului COVID a fost introdusă de Guvern vinerea trecută, printr-o Hotărâre care a intrat în vigoare luni.
 • Activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu este închisă după ce rata de infectare trece de 3 (fără a depăși 6), dar accesul este condiționat de dovada că participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală - dovada fiind prezentarea certificatului verde COVID.
 • Și copiii cu vârsta de peste 6 ani au nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente, potrivit Hotărârii de Guvern adoptate vinerea trecută.
 • În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:
 • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 • care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
 • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Singurii exceptați la prezentarea dovezilor privind testul PCR sau antigen, trecerea prin boală sau vaccinarea împotriva COVID sunt copiii cu vârsta mai mică de 6 ani.

Scenariul "roșu-închis". Carantină de noapte în weekend - peste 4 cazuri la 1.000 de locuitori:


 • În toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:
 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
 • c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
 • Magazine închise seara, în weekend - Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5:00-18:00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.
 • În intervalul orar 18:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 • Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori;

Scenariul "mov"? Carantina de noapte permanentă - peste 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori


 • În toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:
 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
 • c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
 • Magazine închise seara - Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5:00-18:00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.
 • În intervalul orar 18:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

45978 vizualizari

 • +16 (70 voturi)    
  Lol (Miercuri, 22 septembrie 2021, 18:44)

  HP [utilizator]

  Adica incompetentii de politicieni nu au fost capabili sa produca suficiente paturi ATI, dar populatia trage ponoasele.

  Inchideti ba tot, stam pe arest la domiciliu ca pe vremea odiosului, copiii sunt facut praf cu "scoala" online, economia si locurile de munca sunt in aer.

  Dar se inchid magazinele dupa 8, ca aia rezolva tot.

  Cred ca va pasc niste proteste de alea din 2017 au fost minciuna.
  • +19 (79 voturi)    
   nici cu populatia nu mi-e rusine (Miercuri, 22 septembrie 2021, 19:45)

   TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Vaccin gratis, si acum plangem ca nu avem locuri la ATI.
   • +17 (57 voturi)    
    Hmmm (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:17)

    Sah [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    ''Vaccin gratis''...platit tot de noi, ca doar nu a luat ciuciu 120 de milioane de doze ( acum cercetat de dna) din banii lui!
    Incetati cu '' gratis''!
    PS. Israel cel mai vaccinat stat, in fiecare zi in jur de 8000 de infectati.
    • +1 (31 voturi)    
     Pai asa (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:41)

     Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui Sah

     Poti sa zici ca nimic nu e gratis ca doar platim noi, nu? A fost gratis ca n a trebuit sa platesti la tejghea. Asta e ce conteaza. Aceste viitoare restrictii sunt menite sa scada, vezi doamne, infectarile si sa i protejeze paia nevaccinatii sa nu ajunga pe la ATI. Dar stai asa? De ma intereseaza pe mine, vaccinat, de aia nevaccinatii?? Fiecare e pe cont propriu.
  • -10 (48 voturi)    
   ce paturi la ATI, tititsor? (Miercuri, 22 septembrie 2021, 20:59)

   cristi_an [utilizator] i-a raspuns lui HP

   nu vrei vaccin, semenzi si nema pat la ATI.
   Dar na, nu vreti vaccin...luati lockdown
   • +18 (32 voturi)    
    Eu am alta propunere (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:41)

    intruderul [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

    Nu vrei vaccin,semnezi si nema taxe platite la stat.

    P.S. Eu sunt vaccinat ( si observ ca am aceleasi "libertati de miscare" ca un nevaccinat ),dar stiu ca inca nu e lege vaccinare obligatorie.
  • +19 (49 voturi)    
   Explicația este... (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:10)

   Soarele [utilizator] i-a raspuns lui HP

   ... că a apărut din nou Covidul ăla de noapte în România! (și numai în România!)
   Fi-mi-ar silă....
   • -15 (41 voturi)    
    Explicatia este... (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:54)

    Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Soarele

    .... ca nici dupa un an si jumatate de explicatii tot nu ai inteles rolul vaccinului si al restrictiilor.
    Fi-mi-ar sila !
 • +27 (57 voturi)    
  scenariul ROSU inseamna inchiderea economiei (Miercuri, 22 septembrie 2021, 18:45)

  Gryphus [utilizator]

  sa vedem cine va plati pt oamenii care raman fara locuri de munca din cauza lui Arafat & co
  • +21 (29 voturi)    
   Cum cine? (Miercuri, 22 septembrie 2021, 19:49)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Tot noi, ei, ceilalti, ce intrebari retorice pui! Doar n-ai crede ca o sa plateasca Citu?:))) sau ca o sa ''plateasca'' cineva important in decision making!
 • +32 (64 voturi)    
  E penibil! (Miercuri, 22 septembrie 2021, 19:14)

  Ciprian1979c [utilizator]

  Daca am facut covid si vaccin, cum sa mi fac declaratie? De ce? Ca sa nu i infectez pe unii care au ras de mine si m-au facut ''oaie'' ca m am vaccinat?! Nu inteleg..ma depaseste! Nu era mai normal sa iesi cu certificatul verde si ceilalti sa nu iasa sau sa iasa cu declaratii? Garantat, intr o luna am avea 2-3 milioane de vaccinati in plus, daca s-ar intampla asa! E o bataie de joc! O sa ies la ORICE protest in piata Victoriei!
  • +12 (22 voturi)    
   Ba, baeti (Miercuri, 22 septembrie 2021, 20:09)

   v.dela [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

   Sunt in asentiment total!

   E ireal!!
  • +27 (39 voturi)    
   Bizar (Miercuri, 22 septembrie 2021, 20:10)

   sudet [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

   Tin minte, clar, cum in mai, anul curent, UE, prin reprezentantii sai, ne-a explicat noua, cetatenilor, ca posesia certificatului verde Covid garanteaza libertate de miscare, fara declaratii pe propria raspundere. Sa inteleg ca, odata atins pragul de 4/1000, cei vaccinati vor suporta aceleasi rigori precum cei nevaccinati? Nu inteleg de ce operatorii economici sunt nevoiti a trage obloanele dupa ora 18 in week-end (pragul de 4/1000) si toata saptamana (pragul de 7,5/1000) si, implicit, cei vaccinati raman cu buza umflata? Prostie incomensurabila din partea autoritatilor
  • +2 (44 voturi)    
   Raspuns (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:34)

   loreaca [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

   Asa cum ati crezut ca USR e mai bun decat PSD, si ati fost prostiti, trebuie sa intelegeti ca asa patiti si acum. Vi s-a spus negru pe alb ca vaccinatul transmite virusul si face boala, nu stiu de ce va tot mirati atata. Vedeti situatia din Israel, este PUBLICA.
   Trebuie sa intelegeti ca sunteti masa cel mai usor de prostit de pe planeta. Sunteti in stare sa va faceti un vaccin care nu e vaccin si care a fost testat 3 luni (!!) doar pentru ca v-a zis un guvern de hoti si mincinosi si acum va mirati ca ati fost prostiti. Pai sunteti foarte prosti. Nu mai dati vina pe ne-vaccinati, ca aia sunt destepti si se feresc.
   Exista pe net audierile de la comisia consultativa FDA, formata din 18 medici, care au votat cu 16-2 IMPOTRIVA dozei 3.
   Daca ascultati ce efecte secundare are aceasta vaccinare, VA INGROZITI.
   Dar nu-i asa ca nu o s-o faceti? Si ca o sa continuati sa fiti mirati cum ati putut voi sa patiti asa ceva de la idolii vostri, hotii din guvern, care au facut zeci de milioane de euro din vaccinuri si masti si izolete si cate si mai cate?
   Prostilor!
   • +2 (32 voturi)    
    Auuuuu! :))) (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:52)

    Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui loreaca

    De la tine, o iau ca pe un compliment! Mersi! Si ce ma intereseaza pe mine ca transmit daca transmit unuia ca tine? loool! Chiar as vrea sa transmit in cazul asta!
    Si de unde ai scos o ca daca esti vaccinat nu te infectezi neaparat? ideea e ...ce faci cand te infectezi (ai niste febra, bei ceai si ti trece sau mori in chinuri la ATI): uite aici cea mai buna dovada: . Romania 7000 cazuri – 130 decese, Israel 8000 cazuri – 9 decese. Punct! Canta la alta masa!
   • +1 (17 voturi)    
    mhm (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:58)

    tusnami [utilizator] i-a raspuns lui loreaca

    e plin ATI de fericiosi de-astia. tu fereste-te in continuare ca e ok.
   • 0 (26 voturi)    
    Loreaca (Miercuri, 22 septembrie 2021, 22:01)

    Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui loreaca

    Bine ca ai aparut tu sa ne minunezi. Dati d…u romanii astia. Se dovedeste din nou ca neamul romanesc e cel mai destept (macar din europa). Dupa Loreaca, rata de nevaccinare este invers proportionala cu inteligenta. Bine baaa :))) toate tarile civilizate din lume sunt turme de oi, iar romanii sunt miezul. Cred ca ni se trage de la WC ul ala din fundul curtii :))
    Hai ca macar am ras!
  • +12 (26 voturi)    
   Prietene, n-ai inteles nici pana acum. Pacat. (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:52)

   Sympa [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

   Prietene, n-ai inteles nici pana acum. Pacat.

   Uita-te cu atentie la masuri. In afara de igienizare; portul mastii (sa zicem, desi sunt semne de intrebare)...care dintre masuri ti se pare ca "lupta cu pandemia" ?
   Cresterea densitatii populatiei in magazine prin reducerea orarului acestora?
   Discriminarea intre vaccinati si nevaccinati, desi ambii sunt putatori-propagatori ai pandemiei?
   Untold fara restrictii si lockdown la o saptamana dupa?
   Cumpararea a 120 de milioane doze, pentru 7-8 valuri. 7-8 intepari, cand naratiunea oficiala era "cu doua vaccinuri ati scapat de pandemie"?

   Si, ce faci, daca ajungi ca in Israel, cu +65% dublu vaccinati si pandemia nu se mai opreste? Ce faci daca, ca in UK, numarul mortilor vaccinati e dublu decat cel al nevaccinatilor?

   Tot in Piata Victoriei, sa sustii aberatia asta stalinista numita pasaport vaccinal?
  • +7 (19 voturi)    
   Vaccinul (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:56)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

   l-ati facut pentru a fi protejati de formele grave ale bolii. Cel putin asta ar trebui sa fie motivul normal si logic, evident intr-o lume normala, ceea ce nu e cazul.

   Nu pentru a pleca in Grecia, pentru a fi tratati in alt mod fata de cei care nu doresc sa-l faca.
 • +1 (43 voturi)    
  IDIOTI --- oferiti avantaje vaccinatilor! (Miercuri, 22 septembrie 2021, 19:19)

  PrivireCritica [utilizator]

  Daca nu se ofera drepturi suplimentare vaccinatilor, adica excluderea lor de la carantina , vom fi mereu in stare de alerta/urgenta! Cat de idiot sa fii sa nu intelegi asta?! Chiar asa toti guvernantii sunt cu studiile la nivelul lui VV, neterminate si cu diplome false??? Nimeni nu mai are un IQ peste 80??
  • +8 (28 voturi)    
   Lol (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:58)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Carantina nu este despre cine are sau nu are mai multe drepturi.

   Carantina este pentru a scadea numarul de infectii si pentru a scadea numarul de internati la ATI.

   Iar cum vaccinatii se pot infecta si transmite mai departe, nu exista motive pentru a fi scutiti de restrictii.

   Ba chiar vaccinatii pot transmite mai usor comparativ cu nevaccinatii, pentru ca nu se supun niciunui test, deci sunt purtatori fara simptome, in libertate.
 • +12 (36 voturi)    
  ... (Miercuri, 22 septembrie 2021, 19:21)

  Andrei_Buc [utilizator]

  astia-s tampiti.

  sa-i tina pe nevaccinati in casa!
 • +21 (39 voturi)    
  Mda (Miercuri, 22 septembrie 2021, 19:27)

  pi5 [utilizator]

  Va Jucați cu focul rău cu ideea asta de restricții inutile pentru cei vaccinați. Am stat anul trecut si la începutului anului in carantina după carantina, ne-am vaccinat o parte din noi ca sa ajungem iar in carantina și restricții? Sunteți niște incompetenți iar ce propuneți nu o sa funcționeze. Da, de data asta o sa ieșim in strada si noi cei care am fost rezervati in trecut. Și o sa dam pe jos cu voi! ;)
  • +6 (24 voturi)    
   Lol (Miercuri, 22 septembrie 2021, 22:01)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui pi5

   Cum adica "inutile", daca vaccinatii nu sunt imuni la Covid, si se pot infecta si mai ales transmite mai departe, mai ales ca nu se testeaza ?

   Vaccinatii sunt la fel de contagiosi ca restul, deci carantina li se aplica tuturor in mod egal.

   Ati fi avut dreptate sa cereti libertate de miscare daca vaccinul ar fi vreun scut biologic care nu lasa virusul sa intre in organism, ceea ce nu e cazul.

   Daca nici dupa 2 ani nu pricepeti diferenta intre infectie si boala, e problema voastra.
 • +10 (20 voturi)    
  Sa o luam invers (Miercuri, 22 septembrie 2021, 19:39)

  VOX. [utilizator]

  Daca ai dori o propagare fara precedent a virusului, ce ai face? Oare daca ai inghesui 260,000 de oameni la un loc, ti-ai atinge scopul?
 • -4 (36 voturi)    
  guvern fricos (Miercuri, 22 septembrie 2021, 20:03)

  Dofe [utilizator]

  Pentru cei vaccinati nu ar trebui nici o restrictie, asa cum este gandit acest sistem nu motiveaza pe unii sa se vaccineze. Restrictiile pentru cei nevaccinati ar trebui sa fie mult mai devreme si sa fie mai drastice.
  • +13 (23 voturi)    
   V-ati vaccinat (Miercuri, 22 septembrie 2021, 22:01)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui Dofe

   felicitari, ati luat o decizie pentru a fi protejat de formele grave ale bolii, pentru a nu ajunge in spital, nu?
   Si atunci ce ce va doriti mai multe restrictii pentru nevaccinati? Si ei au luat o decizie in cunostinta de cauza.
  • +9 (19 voturi)    
   Lol (Miercuri, 22 septembrie 2021, 22:24)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui Dofe

   Adica nu iti pasa de bunicutul si te-ai vaccinat exclusiv in beneficiul propriu ?

   Tz tz tz...
 • +10 (20 voturi)    
  Pazea (Miercuri, 22 septembrie 2021, 20:27)

  Costi888 [utilizator]

  Ca iar incep aberatiile. Sincer nu ma intereseaza, voi umbla la orice ora vreau eu cu certificatul verde dupa mine. Sa vedem ce o sa mi faca.
 • +30 (32 voturi)    
  Excelenta decizie! Felicitari geniilor! (Miercuri, 22 septembrie 2021, 20:44)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  "desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5:00-18:00,"

  Foarte bine!
  In weekend, cand lumea nu se duce la servici ci face cumparaturi, sa REDUCEM cat mai mult programul magazinelor, ca sa fie aglomeratai cat mai mare!
  Geniala idee!
 • +4 (26 voturi)    
  Perfect! (Miercuri, 22 septembrie 2021, 20:49)

  muvis [utilizator]

  Dar lăsați elevii la școală, testați-i, dar lăsați-i să meargă la școală. S-ar putea ca și familiile lor să fie mai vigilente, sa își protejeze copiii doar ca să ajungă la școală.
  Nu mai țineți vaccinații în case, nu mai sunt oricum un pericol pentru dacii liberi. Cine a înțeles s-a vaccinat.
 • +23 (25 voturi)    
  si congresul penelist (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:00)

  cristi_an [utilizator]

  are dezlegare la lockdown?
 • +14 (14 voturi)    
  Scenariul Maroon (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:26)

  Casargoz [utilizator]

  Este scenariul in care toti politicienii stau inchisi in casa boborului cu paza de la ANP.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by