"Un alt front pe care trebuie să-l folosim și văd că nu funcționează încă este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei și vreau o situație în orele următoare pentru a vedea cum este implicată Primăria Capitalei și spitalele din subordine în acest val 4", a declarat marți premierul Florin Cîțu. În plus, acesta a cerut secretarului de stat Raed Arafat și ministrului Sănătății, Cseke Attila, o situație și un plan de acțiune pe București cu privire la capacitatea secțiilor ATI și a numărului de paturi pentru pacienții COVID.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

"Un alt front pe care trebuie să-l folosim și văd că nu funcționează încă este cel al spitalelor din subordinea Primariei Capitalei. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei și vreau o situație în orele următoare pentru a vedea cum este implicată Primăria Capitalei și spitalele din subordine în acest val 4. Nu toate spitalele aparțin de Ministerul Sănătății sau altfel spus, nu întotdeauna e o decizie a ministrului Sănătății. Trebuie să înțelegem că nu este vorba de spitalul instituției x sau y, ci de spitale unde tratăm pacienți. Nu vreau să mai avem astfel de discuții, au mai fost discuții în iarnă, nu vreau să ajungem la aceste discuții. Este vorba de spitale unde tratăm pacienți și toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru.", a declarat marți premierul Florin Cîțu la întâlnirea cu prefecții și reprezentantii DSP.

De asemenea, Cîțu le-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat și ministrului Sănătății, Cseke Attila, ca cel târziu mâine (n.a miercuri, 21 septembrie) să vină cu o situație și un plan de acțiune pe București cu privire la capacitatea secțiilor ATI și a numărului de paturi pentru pacienții COVID.

În valul 4 al pandemiei, România are funcționale doar 1.087 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar luni în București, Cluj sau Timișoara nu mai era liber niciun pat la ATI COVID.