Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu întreabă, marţi, unde sunt rapoartele întocmite în urma incendiilor de la Piatra Neamţ şi Institutul ”Matei Balş” şi ce s-a întâmplat acolo cu adevărat. Voiculescu acuză că, după 14 aprilie, data la care a fost revocat din funcţie, nimeni nu a mai fost întrebat despre aceste rapoarte, deşi în vremea mandatului său ”interesul în presă părea atât de mare”, potrivit News.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

”Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo?”, a scris, marţi, pe Facebook, Vlad Voiculescu,

Acesta susţine că, în mandatul de ministru - din Decembrie 2020 până în Aprilie 2021 – a fost insistent întrebat despre cele două rapoarte. ”Culmea este că niciunul dintre cele două rapoarte (dacă prin raport înţelegem evaluarea complexă a situaţiei care a declanşat incendiul) nu era la Ministerul Sănătăţii. Dar, indiferent cine trebuia să le finalizeze, vă mai amintiţi să mai fi întrebat cineva între timp?”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Acesta afirmă că primul raport - cel de la Piatra Neamţ - era la Parchetul General.

”Aţi mai auzit ceva de el? Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie... Al doilea - cel de la Matei Balş - trebuie să fie un raport întocmit de Corpul de Control al Premierului - iar atunci când premierul trimite Corpul de Control, ministerele nu fac acelaşi lucru în paralel ci trimit de asemenea oameni în echipa de control a premierului. Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie... Voi cum vă explicaţi asta totuşi?”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Un incendiu a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. Zece pacienţi au murit şi alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

Un alt incendiu a izbucnit, în 29 ianuarie, la unul dintre pavilioanele Institutului "Matei Balş". Douăzeci de pacienţi au murit, patru pe loc, iar alţii după ce au fost transferaţi la alte spitale.