Scandalul personalului neplătit din centrele de vaccinare. Cîțu: Nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu / Mihăilă: Lipsa de resurse din MS se datorează iresponsabilității premierului - UPDATE

de N.O.     HotNews.ro
Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 20:44 Actualitate | Sanatate


Florin Citu
Foto: Facebook
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că la Ministerul Sănătăţii au rămas nedistribuiţi 480 de milioane de lei care puteau fi redistribuiți, conform Legii bugetului de stat, pentru acoperirea cheltuielilor legate de vaccinare, după ce Ioana Mihăilă a spus că ministerul pe care îl conduce nu mai avea bani pentru programele de sănătate, iar prim-ministrul cunoştea această situaţie. Mihăilă a revenit ulterior și a prezentat situaţia transferurilor de bani şi a adăugat că lipsa de resurse la MS este cauzată de iresponsabilitatea lui Florin Cîţu.


UPDATE Ministrul Sănătății a subliniat sâmbătă seară pe Facebook că printre puținele fonduri care apar disponibile la Ministerul Sănătății în buget și la care a făcut referire prim-ministrul au fost cele 450 de milioane de lei la titlul Transferuri de capital.

”Din acești bani, 60 de milioane de lei au fost repartizați unităților sanitare, pe secțiile de neonatologie, pentru dotarea cu incubatoare, în baza unei achiziții centralizate demarată în 2016, finalizată acum. Celelalte fonduri au fost repartizate unităților sanitare în aprilie și mai 2021, pentru dotarea cu aparatură și pentru reparații capitale”, a spus Mihăilă într-o replică adresată lui Cîțu.


Ce zice ministrul Săntății:

 • Odată ce unitățile sanitare au primit fila de buget, au semnat contracte cu furnizorii (menționăm că repartizarea fondurilor s-a efectuat în baza unor criterii de prioritizare, unul dintre ele fiind existența procedurilor de achiziție finalizate). Banii se cheltuie în momentul în care este furnizată marfa. Aceștia figurează necheltuiți, dar angajați. Din moment ce sunt angajați de unitățile sanitare, Ministerul Sănătății nu mai poate beneficia de aceste credite de angajament.
 • Pentru informarea domnului prim-ministru, am apelat chiar și la acești bani, în luna august Ministerul Sănătații a transmis unităților care beneficiau de sume mai mari o adresă prin care se solicita disponibilizarea banilor necheltuiți, dar spitalele au răspuns că nu au sume de disponibilizat.
 • La Ministerul Sănătații s-au făcut toate transferurile posibile între diferite programe pentru a putea asigura sume necesare nevoilor acute ale pacientilor (copii, bolnavi HIV-SIDA, tratamente urgente):
 • Am făcut modificare pentru trimestrializare pentru a putea plăti centre de vaccinare (s-au redistribuit sume din trimestrul 4 în trimestrul 3 din bugetul Ministerului Sănătații pentru a asigura aceste cheltuieli);
 • Am transferat bani de la acțiunile prioritare (programe pentru pacienții critici) pentru a putea plăti vaccinul BCG pentru vaccinarea nou-născuților (la început de iulie, aproximativ 3 milioane de lei);
 • Tot de la acțiuni prioritare au fost transferați bani pentru a plăti vaccinuri din Programul Național de Vaccinare (pneumococic, ROR etc.; aproximativ 7 milioane de lei, 2 iulie);
 • Am transferat bani de la alte programe și de la plata cardurilor de sănătate pentru tratamentul cazurilor de urgență medicală (în total 3 milioane de lei);
 • Am transferat credite de angajament de la materiale sanitare pentru a asigura încheierea contractului pentru achiziția de vaccin tetravalent (9 milioane de lei);
 • De la materiale sanitare am transferat credite de angajament pentru a asigura încheierea contractelor privind tratamentul pacienților HIV-SIDA și cu boli hematologice (46 de milioane de lei);
 • Repet: faptul că astăzi vorbim de personalul neplătit, de lispsa de bani pentru programele de sănătate ale pacienților și de lipsa de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității prim-ministrului Cîțu.

Cîţu a afirmat că sunt 483 de milioane de lei necheltuiţi care nu au fost distribuiţi.

"A venit cu demisia domniei sale sau nu? Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară (...) se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane", a spus premierul.

Totodată, premierul a spus că nu poate conduce fiecare minister în parte şi că miniştrii trebuie să fie responsabili pentru execuţia bugetară.

"Până la urmă nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu. Există miniştri care să fie responsabili pentru execuţia bugetară. (...) Interesant cum de fiecare dată când se pregătesc să plece de la minister apar şi problemele, nu înainte", a mai declarat premierul.


”Nu vreau să punem politica deasupra interesului pacienților. Sunt aici să explic ceea ce prim-ministrul Cîţu tocmai a spus şi astăzi, cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum de oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile. Domnul prim-ministru ne spune că nu înţelege cum de s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi. Am prezentat situația financiară a bugetului Ministerului Sănătății, i-am spus că nu sunt bani suficienți”, a declarat Mihăilă.

Ea a susţinut că în 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată cu număr de înregistrare la cabinetul premierului, i-a prezentat situaţia financiară a Ministerului Sănătăţii, spunându-i că nu sunt suficienţi banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, pentru plata personalului din centrele de vaccinare.

Cîțu vorbește despre redistribuire în contextul în care Mihăilă spune că legea bugetului nu permitea redistribuire.

”Pentru personalul implicat în procesul de vaccinare, i-am spus că este nevoie de suplimentare având în vedere că în legea bugetului a fost specificat în mod expres plafonul ce putea fi cheltuit cu această destinaţie. Din acest motiv, Ministerul Sănătăţii nu a putut redistribui fonduri din alte articole bugetare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Scandalul dintre miniștrii USR PLUS și premier par să atingă din ce în ce mai multe domenii, după ce l-a revocat din funcție pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției și după eșecul negocierilor din coaliție.

Dan Barna a anunțat vineri, la scurt timp după ce partidul său a depus moțiunea de cenzură prin care speră să-l dea afară pe Florin Cîțu din Palatul Victoria, că miniștrii USR-PLUS își vor depune demisiile din Guvern săptămâna viitoare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11481 vizualizari

 • +30 (62 voturi)    
  fac pariu ca nu s-a mai dat asa smecher (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 20:47)

  qwerasdf [utilizator]

  in fata politistilor care l-au oprit in state cand era beat manga la volan

  acum e mare cocos... mic si isteric!
  • -10 (42 voturi)    
   Care-i legatura? (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:13)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   E ca si cum ai spune ca la fel ai face tu chinuit de o diaree pe tron: nu ti-ar mai arde sa fii asa smecher si ironic ca acum.
   • +5 (29 voturi)    
    Ti-a insultat zeul? (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:59)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    S-a umplut netul de postaci PNL, care seamana suspicios de mult cu cei PSD. Asa e cand bugetarii au prea mult timp liber.
    • +1 (9 voturi)    
     emilbobule, (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 23:34)

     Altiro [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

     I-am aratat fata lui adevarata, nu cand se da cocos pe net cu sarcasme fortate. Ai zbarcit-o cu zeitatea iar bugetar n-am fost nici in regimul trecut nici in cel de acum.
    • -2 (4 voturi)    
     sunt USL-isti... pnl, psd, udmr (Duminică, 5 septembrie 2021, 8:43)

     qwerasdf [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

     sunt doar niste paravane pentru adevarata lor fata
 • +28 (52 voturi)    
  Citu zice ca-i zi cand e noapte, (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 20:48)

  emil bobu [utilizator]

  cine-l mai crede pe Citu? "Ah, sunteti faliti? Ba nu, aveti 3000 de euro pe luna"
  • -11 (25 voturi)    
   ala care v-a facut sa faceti alianta cu dacopatii. (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:33)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   .. hai fuguta in tunelurile dacice, smiorc, smiorc, usereilor.
   • +1 (5 voturi)    
    Iar bati campii, postacel rosu (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 23:31)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    Cu limbajul specific psd-ist.
  • +7 (21 voturi)    
   Avem si raspunsul lui Mihaila pt Citu (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:45)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Iata-l aici, Citu minte, ca de obicei:

   https://www.g4media.ro/ministrul-sanatatii-revine-cu-precizari-dupa-replica-premierului-citu-fondurile-disponibile-de-care-vorbeste-premierul-au-fost-repartizate-spitalelor-nu-puteau-fi-cheltuite-pentru-vaccinare-si-salar.html
   • -10 (26 voturi)    
    Mihaila minte de ingheata apele. (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 22:48)

    Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Dar daca asta e ordinul, ce sa faca?
    Ea habar n-are pe ce lume traieste.
  • -4 (22 voturi)    
   Barna si Ciolos sunt niste aventurieri ca si ponta (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:46)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   si Antonescu. Nu-i intereseaza decat lupta lor pentru putere in cadrul partidului. Daca se duce dracului Romania Catu-i de vina! Nu sunt in stare sa construiasca nimic. La fel erau si ponta cu Antonescu.
  • +3 (11 voturi)    
   Eu chiar nu inteleg (Duminică, 5 septembrie 2021, 0:29)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Trebuie sa fii idiot ca sa vorbesti si sa zici idiotenii sau sa minti si sa te ingropi mai rau. Citu chiar nu pricepe? Cu fiecare declaratie facuta se sapa si pe el, dar si partidul.

   Vorba aia ca daca taceai filosof ramaneai e sacra.

   Pe de alta parte, cand te crezi inteligent, normal ca iti dai cu parerea...

   ... asa ca da, sunt de acord cu tine. Chiar e genul care sa zica ca e zi cand e noapte si invers. Omul deja minte cand respira.

   Altceva mi se pare interesant, privind acum in retrospectiva. Orlando facea misto de Citu ca e hot si ca trage liniute prin 2018 si 2019. Deci inteleg ca el stia de episodul din SUA.

   Nu o sa zic ca el e cel care a facut publice informatiile din SUA, dar e interesant ca trend-ul este sa pui in pozitii inalte prosti si/sau oameni usor manipualbili sau influentabili care sa fie slugi obediente. Vezi Bode care are dosar si nu s-a sfiit sa dea jos sefa de la avize pusa de Stelian Ion care a dat aviz negativ initial, si-a pus omul sau si au dat aviz pozitiv in timp record. Asta ca sa nu mai zic de stoparea procesului de selectionare procurori + aruncarea la gunoi a propunerilor facute de Ion, la fel de repede.

   De la DIPI incoace de prin anii 90 si pana acum toata politica veche e o adunatura de santajisti, gainari, bisnitari, interlopi, mafioti si marlani.

   Avem nevoie de USR si DEMOS ca de aer. Pe bune. Merg pe buna credinta aici, ca mai rai decat USL nu au cum sa fie. In acest moment incep sa inteleg de ce a luat voturi chiar si AUR.
  • +1 (7 voturi)    
   Ai halucinații băiete ! (Duminică, 5 septembrie 2021, 9:33)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Să discutăm despre ce spune Mihăilă, nu aiureli cum faci tu. Înțeleg că Mihăilă a cheltuit bugetul pentru tot anul 2021 dacă nu a mai avut bani. În acest caz ea este iresponsabilă, dar spune că altul este. După cum cheltuie Mihăilă banii(haotic), nu merită să se pretindă ministru. Este o păpușă manevrată de mafia din sănătate. Tu crezi că bugetul României este un cufăr imens plin cu bani, de unde Cîțu ia și dă la cine cere? În acest caz USR Plus nu ar trebui să fie la guvernare. Să stea să învețe cum se administrează un buget.
   • -1 (5 voturi)    
    premierul controleaza (Duminică, 5 septembrie 2021, 11:15)

    BEBE320 [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Fiecare banut cheltuit de un minister este stabiliti prin legea bugetului. Nu e ca si cum premierul cheama toti ministrii la o bere, le da fiecaruia cate un sac de bani fara sa stie dinainte exact pentru ce vor fi cheltuiti. A sustine ca un ministru a putut cheltui niste bani iresponsabil inseamna sa recunosti ca premierul, care are responsabilitate de a verifica actiitatea ministrilor, a dormit in papuci
    • +3 (3 voturi)    
     Bine zis. Ești un BEBE. (Duminică, 5 septembrie 2021, 15:37)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui BEBE320

     I-ați biberonul și așteaptă să te faci mare și pe urmă să vorbești. Ce spui d-ta se întâmpla pe timpul împușcatului. Acum fiecare ministru are bugetul, stabilit prin legea bugetului și este obligat să se încadreze. O rectificare bugetară nu-i obligatorie și ministrul care a depășit cheltuielile fără un motiv întemeiat este pasibil de pușcărie. Tot vinovat este un ministru dacă las final de an rămâne cu mulți bani necheltuiți. Înseamnă că a ținut niște resurse financiare blocate, nu a știut să evalueze cheltuielile, nu a realizat măsurile planificate.
 • +20 (42 voturi)    
  un impostor mic si toxic (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 20:50)

  Francisc 1 [utilizator]

  cine il tine va regreta!
  • -3 (21 voturi)    
   De, nu toti pot fi prajine ca Barna! (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 22:18)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Dar, aveti si voi unu' mic si tradator (tot cu "t" incepe, de), unul care trad... , scuze, o da cu francezii. Ori cu francezii, nu se pune?! Ba se pune, ca Macron o da si cu rusii, se gudura pe langa Putin, ca pudelul (si macronul e mic si toxic) cocoanei!
   La fel si pupilul lui, ala mic si tradator, CILOS-ul s-a inhaitat cu HAUR-istii, care iau lumina de la rasarit si salarul de la Ambasada Rusa.
  • +1 (1 vot)    
   Clar ! (Luni, 6 septembrie 2021, 9:28)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Îl bați tu?
 • +30 (46 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 20:53)

  sucaa [utilizator]

  iar da doata de nesimtire acest catu.
  stie foarte bine ca intr-un minister nu se aloca banii la gramada ci pe programe. daca pe unele programe daca nu s-au cheltuit banii nu inseamna ca se pot cheltui pe alte programe.
  stie clar si catu asta dar neavand alt argument o da in nesimtire...
  • 0 (2 voturi)    
   Cred că AER PM Cîțu este apt să preia (Duminică, 5 septembrie 2021, 9:14)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

   și un portofoliu în Garnizoana Târgoviște.La câte
   minciuni debitează zilnic și la câte nenorociri aduce
   românilor nu-i vom simți lipsa.Omuletele este mic,
   arogant,lacom și de un cinism maxim.
 • +20 (26 voturi)    
  . (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:01)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  >Până la urmă nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu
  E na! Ba cum nu? :))))
 • -9 (23 voturi)    
  bravo Hâtzule... (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:33)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. da-le-o sus incompetentilor userei, trimite-i la dacopati pentru aliante :)))
  • -1 (3 voturi)    
   Aliante (Duminică, 5 septembrie 2021, 7:56)

   Werwolf1 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Asa o fi dar imi amintesc ca atunci cand Peneleu' facea alianta cu pesedeu' si guvernau sub denumirea de Useleu, nici unu dintre simpatizantii liberali nu pareau a fi deranjati, ba din contra : Un amic de al meu se straduia sa imi explice mie ca aceasta alianta este pentru binele nostru comun. Si iarasi nu imi amintesc sa fi facut vreun liberal scandal cand peneleu a facut fuziune cu pedeleu'. Acuma sar toti de fund in sus si se simt jigniti.
 • -1 (19 voturi)    
  FATA asta a fost acceptata in guvern pt cae SLABA (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:35)

  Gryphus [utilizator]

  E pacat ca USR s-a lasat pacalit de PNL

  au pus-o p[e aceasta fata in functie care e cam papa-llapte, accepta tot ce zicea Arafat si Gheorghita, slaba rau
 • -5 (17 voturi)    
  Pai nu ar fi corect sa prezinte conturile? (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 21:48)

  Cataleya [utilizator]

  La impartirea bugetului, Ministerul Sanatati a primit o suma, iar banii aia au fost aprobati de intreaga coalitie, inclusiv USR.
  Fata asta de la minister vine acum si spune ca deja din Mai nu mai avea bani pt plata unor servicii.
  Dar nu s-a plans nici in mai, iunie, iulie, august...pana cand n-a iesit fostul, demisul V.Voiculescu sa scrie pe undeva ca nu mai erau bani la Minister.
  Ce sa vezi, imediat a sarit si coana Mihaila...da, n-am avut bani.
  Acum, vine asta, uratul, incompententul, escrocul, hotul de premier si le spune in fata.
  Pai cum n-ati avut bani?
  La rectificarea de acum din septembrie, Ministerul Sanatatii avea pe cont 480 milioane de lei necheltuiti.
  Stateau frumos acolo in cont, in timp ce ministrreata zbiera ca nu a primit bani de la guvern?

  Acum care e realitatea?
  Oricine poate verifica exact cati bani avea ministerul sanatatii in cont, pe lunile alea in care ministreata se plange ca n-avea niciun ban de la guvern.
  • +7 (21 voturi)    
   iar aberezi (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 22:33)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   exista cerere de fonduri transmisa de mult de ministru. catu nu a negat asta.
   problema este cu minciuna lui catu. doamna ministru tocmai a expicat unde sunt banii de care pomeneste catu.
   apareau necheltuiti dar erau angajati. catu stia asta dar o da cotita ca ponta.
   minte cum respira!
   • +5 (5 voturi)    
    Vai, ce supărat ești ! (Duminică, 5 septembrie 2021, 9:40)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

    Dar trebuie să fii supărat pe tine. Ai cheltuit ca prostul toți banii și vrei în plus? Adu de la tine de acasă. Mihăilă trebuia să organizeze Ministerul Sănătății să-i ajungă banii. Putea face restructurări și verifica unde se depășesc cheltuielile, nu să ceară bani în plus. De ce: Că-i incapabilă să administreze un minister?
  • 0 (6 voturi)    
   Rectificare (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 23:05)

   radu.a [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   La impartirea bugetului, mai multor ministere li s-a promis ca vor primi bani la rectificare.

   Despre cele 480 milioane scrie explicit in text de ce nu puteau fi folositi, mai dati un refresh.
 • +3 (7 voturi)    
  Esti distractiva dar trista..., Ionica! (Sâmbătă, 4 septembrie 2021, 23:18)

  Mesteacan [utilizator]

  pacat ca nu suntem chiar toti tampiti...

  Spui mai intai ca "am apelat chiar și la acești bani, în luna august Ministerul Sănătații a transmis unităților care beneficiau de sume mai mari o adresă prin care se solicita disponibilizarea banilor necheltuiți, dar spitalele au răspuns că nu au sume de disponibilizat"

  pai ai apelat sau nu?!
  MS a solicitat disponibilizarea banilor necheltuiti - asta inseamna ca se pot disponibiliza aceste sume, corect?
  spitalele au răspuns că nu au sume de disponibilizat - pai cum sa disponibilizeze daca banii nu erau la ele ci ar fi fost blocati ca si credite de angajament?

  Tot tu spui mai apoi de cateva ori ca "Am transferat credite de angajament" - hopa... deci se pot transfera aceste sume - pai nu erau blocate ca si credite!?
  si atunci tu ce-ai facut pana acum... ai tacut si acum vii cu servita de la Vladut?

  O avea el Citu multe bube, dar aici nu greseste... (pe Ghinea l-a laudat... pt ca omul a facut treaba); in schimb, la tine... adevarul doare...
 • +4 (8 voturi)    
  romania.. (Duminică, 5 septembrie 2021, 2:38)

  dualities [utilizator]

  Zilnic citesc comentarile voastre si tot zilnic ma bucur ca am ales sa plec definitiv din tara.Doar o bomba atomica suficient de mare sa acopere toata romania, mai o poate salva.Sa vina altii mai ok, japonezi, nemti, unguri chiar si tigani nu conmteaza, doar romani sa nu mai fie.E la fel ca la astia din Iark, Pakistan, Afganistan.E greu sa-ti dai seama care sunt ok si nu sunt teroristi, asa este si cu romanii, este greu sa-ti dai seama care e sanatos la cap asa ca mai bine teren arabil, farfa suparare.
 • -1 (5 voturi)    
  unde-s banii (Duminică, 5 septembrie 2021, 8:50)

  sareta [utilizator]

  Grija lui ,grija Catului este sa adune bani ptr.mafia PSD a patronilor locali .Urmeaza milioane de borduri schimbate si kilometri cubi de betoane turnate pe oriunde .Bani sa iasa ,idiotii stau in case si aplauda
 • +3 (5 voturi)    
  ..... (Duminică, 5 septembrie 2021, 9:01)

  mahnit [utilizator]

  Filosoful P.Tutea a spus,pe patul de moarte, ca suntem un popor de idiotzi.
  • +2 (2 voturi)    
   De fapt (Duminică, 5 septembrie 2021, 14:35)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui mahnit

   A spus ca a suferit degeaba 13 ani de temnita comunista pt un popor de idioti. Asta dupa ce romanii il votasera presedinte pe Iliescu in 20 mai 1990..
 • -1 (1 vot)    
  Citu (Luni, 6 septembrie 2021, 10:28)

  Ibit [utilizator]

  Se pare ca sufera de paranoia .


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by