Spitalul Municipal Câmpina a sistat internările în două dintre cele mai importante secţii ale unităţii - cea de Chirurgie şi cea de Boli interne - în contextul creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în judeţul Prahova, scrie News.ro. Decizia a fost luată după ce la nivel judeţean s-a decis ca secţia ATI a spitalului din Câmpina să fie alocată tratării pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spitalul Municipal Câmpina, care până la 1 iulie anul acesta a funcţionat ca unitate suport COVID şi care a reprimit, în ultimele două luni, pacienţi cu alte patologii, a sistat internările în secţiile de Chirurgie şi Boli interne.

Managerul unităţii sanitare, medicul Călin Tiu, a declarat pentru News.ro că decizia a fost luată în urma unei şedinţe la care au participat autorităţi judeţene din Prahova şi în care s-a decis ca secţia de Anestezie - Terapie Intensivă (ATI) a spitalului Câmpina să fie alocată cazurilor COVID.

Potrivit lui Tiu, în ultima perioadă numărul cazurilor grave de COVID-19 a crescut foarte mult, iar în condiţiile în care presiunea pe Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, care a tratat aceste cazuri, este foarte mare, s-a decis ca secţia ATI a Spitalului Municipal Câmpina să fie alocată acestei patologii.

În unitatea de la Câmpina rămân deschise patologiei non-COVID secţia de Recuperare medicală, care va primi doar pacienţi neinfectaţi, şi secţia de Pediatrie, care nu are ATI, dar care dispune de circuite separate şi poate primi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dar şi copii care suferă de alte afecţiuni.

Conform datelor furnizate marţi de Prefectura Prahova, incidenţa cumulată a cazurilor active de COVID-19 din ultimele 14 zile, calculată la 1.000 de locuitori, este de 0.40 la nivel judeţean.