O parte dintre măștile cumpărate anul trecut de Ministerul Sănătății pentru a fi oferite gratuit persoanelor defavorizate, care au rămas nefolosite, vor fi repartizate inspectoratelor școlare județene, conform solicitărilor acestora, în vederea distribuirii lor către elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal, anunță Ministerul Sănătății.

Foto:

A fost creat cadrul legal astfel încât măștile de protecție acordate de Ministerul Sănătății și nedistribuite de la nivelul direcțiilor de sănătate publică, respectiv al autorităților publice locale, să poată fi repartizate inspectoratelor școlare județene, conform solicitărilor acestora, în vederea distribuirii lor către elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal, anunță instituția condusă de Ioana Mihăilă.

Noul an școlar începe peste două săptămâni, iar școlile vor rămâne deschise în format fizic până la o incidență de 6 la mie a infecțiilor cu SARS-CoV2 în localități.

Ministerul Sănătății a cumpărat, în iunie anul trecut, 115 milioane de măști în valoare totală de de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei fără TVA/mască.

Măștile urmau să fie distribuite gratuit, prin direcțiile de sănătate publică, persoanelor beneficiare ale ajutorului social, persoanelor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, pensionarilor cu venit mai mic de 704 lei și persoanelor încadrate cu grad de handicap - câte 50 de măști de persoană.

O parte dintre aceste măști au rămas însă nefolosite.