Pompierii buzoieni care au participat la stingerea incendiilor din Grecia au intervenit la un accident rutier produs în faţa lor, acordând primul ajutor unui motociclist rănit, scrie Agerpres.

Interventie pompieriFoto: ISU Vaslui

"Pe drumul spre casă, cei 10 pompieri buzoieni ce au acţionat pe teritoriul Greciei au dovedit încă o dată empatia faţă de semeni. Aflându-se în drum spre Buzău, în microbuzul de transport personal (...), obosiţi şi nerăbdători să-şi întâlnească familiile, au asistat la un accident rutier ce s-a petrecut chiar în faţa lor. Fără a sta pe gânduri, aceştia au oprit, s-au dat jos şi au dat dovada de profesionalism, ca la orice intervenţie la care participă", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Conform aceleiaşi surse, pompierii au amplasat microbuzul astfel încât sa blocheze sensul de mers pe care s-a produs accidentul, pentru a se proteja de alţi participanţi la trafic. Ulterior au început evaluarea victimei, un motociclist ce a intrat în coliziune cu un autoturism şi prezenta multiple traumatisme la nivelul membrelor.

"Folosind rucsacul medical din dotare au acordat prim ajutor calificat victimei, păstrându-l totodată calm, până la sosirea ambulanţei SMURD a ISU Prahova. Noi, pompierii, suntem permanent într-o misiune nobilă, oriunde ne aflăm: salvarea celor aflaţi în nevoie", se mai menţionează în comunicat.