"Cei care vor muri în valul 4 de COVID cu varianta Delta în România sunt cei care acum comentează și refuză vaccinarea și ne fac vânduți, spun că sunt hărțuiți din cauză că autoritățile și medicii îi invită să se vaccineze", avertizează medicul Radu Crișan, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași.

Medicul Radu CrisanFoto: Arhiva personala

Medicul ieșean afirmă că "o mare parte dintre cei care vor muri sau vor sfârși cu forme grave în secțiile de Terapie Intensivă sunt cei care acum râd și fac tot felul de glume, rostogolesc tot felul de teorii ale conspirației, protestează și își aruncă măștile".

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, medicul spune că s-a săturat de "comentarii vizavi de 'nenorocirea' asta, că trebuie să ne testăm și să stăm în carantină când intrăm în țară. Am tot discutat despre vaccinare și s-a tot insistat cu vaccinarea, vaccinarea este cea care face să nu mai intrați în carantină, dar nu acesta este motivul principal pentru care trebuie să vă vaccinați: trebuie să vă vaccinați pentru că și România, și întreaga lume, sunt lovite acum de cel de-al patrulea val al pandemiei, cu această nouă tulpină a virusului SARS-CoV2 care este tulpina Delta."

Aflat în vacanță în Grecia, medicul spune că a ținut legătura, în toată această perioadă, și cu colegii săi de la spital: "Din păcate, iarăși începem să rămânem fără locuri pentru pacienții COVID."

"Cei care vor muri în valul 4 de COVID cu varianta Delta în România sunt cei care acum comentează și refuză vaccinarea și ne fac vânduți, spun că sunt hărțuiți din cauză că autoritățile și medicii îi invită să se vaccineze. O mare parte dintre cei care vor muri sau vor sfârși cu forme grave în secțiile de Terapie Intensivă sunt cei care acum râd și fac tot felul de glume, rostogolesc tot felul de teorii ale conspirației, protestează și își aruncă măștile. Ei sunt cei care, din păcate, vor sfârși în acest val 4", afirmă managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași.

"Dacă vrem să fim cu toții înapoi într-o lume normală, mergeți și vă vaccinați", este mesajul medicului Radu Crișan.