Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București a reînceput să se umple cu pacienți, mai ales tineri, fără comorbidități, dar și cu pacienți vârstnici cu forme severe și critice de COVID-19, afirmă managerul unității sanitare, medicul Simin Aysel Florescu. "Suntem pe val... pe valul 4", povestește Simin Florescu discuția cu medicul șef de gardă de astăzi. Medicul are și un mesaj pentru cei care refuză să se vaccineze din cauza "efectelor adverse": "Ce e mai advers decât moartea prin sufocare de COVID?"

Simin Aysel FlorescuFoto: AGERPRES

Simin Aysel Florescu povestește, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că spitalul pe care îl conduce se umple din nou cu pacienți COVID de toate vârstele, toți nevaccinați și toți infectați cu tulpina indiană Delta, și are și un mesaj pentru românii care refuză să se vaccineze:

" 'Suntem pe val', îmi spune medicul sef de garda de azi, Elena N. ... 'pe valul 4', adaugă ea, râzând nervos......

Pe bune, iar se umple spitalul. Cu cine? Cu pacienți, mai ales tineri, fără comorbiditati, dar și mai vârstnici, cu forme severe și critice de COVID; ce au aceștia în comun? Virusul mutant Delta, forma critică de boală și faptul că nu sunt vaccinați.

Pai de ce nu sunt vaccinați? Vaccin e peste tot, de toate felurile, e gratis și la pachet cu prezenta unei echipe medicale.

Și atunci de ce nu sunt vaccinați?

Pentru că 'nu cred în vaccin' . Zău? Vaccinul este un produs medical palpabil, însoțit de dovezi stiintifice, nu este obiect de crez mistic!!!! Hello!! În paracetamol credeți?

Și atunci de ce nu sunt vaccinați?

Pentru că le e frica de 'efecte adverse'. Zău? Mai advers decât moartea prin sufocare din COVID?

ȘI atunci de ce nu sunt vaccinați?

Pentru ca nu cred în doctori. Hello, doctorii sunt specializați în medicina, nu în religie!! Nu trebuie sa " credeti", ci sa ascultați argumentele lor medicale și sa luați o hotărâre cu creierul ala bun, nu cu ala din paleolitic.

Și atunci de ce nu sunt vaccinați?

Vor sa moară sau sa fie legați de un tub de oxigen pe viață? Vor să tremure de frică pentru viața familiilor și prietenilor lor? Nu cred.

Și atunci de ce nu vă vaccinați?

Hai, până nu vă ia ca din oală.

Vaccinați-vă, dați-vă și dați-le celor din jur șansa la viață și sănătate.

Dacă tot nu vreți, să nu ziceți ca nu ati știut la ce vă expuneți.

Noi v-am spus..."