Cum se vede testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor nevaccinați: "Dacă mie ca pacient mi se cere să mă testez sau să mă vaccinez pentru a fi internat în spital, am aceeași pretenție și de la medici"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 27 iulie 2021, 10:01 Actualitate | Sanatate


Spital
Foto: Pixabay.com
​Ministerul Sănătății se pregătește să impună testarea periodică a personalului medical care nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, medicii nevaccinați urmând să plătească aceste teste din buzunar. Ordinul care va reglementa măsura, despre care ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit deja public de câteva ori, este în acest moment finalizat și mai așteaptă doar să fie aprobat. În spațiul public s-a auzit destul de tare, în ultimele săptămâni, vocea sindicatelor din sistemul sanitar, care contestă măsura, și mai puțin cea a asociațiilor de pacienți, care o susțin puternic. Mai mult, asociațiile de pacienți consultate de HotNews.ro se tem chiar ca măsura să nu fie abandonată de autorități, la presiunea sindicatelor din domeniu.

"Aș vrea să aud sindicatele că întreabă: Cum facem să protejăm pacienții?"


Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), cea mai mare organizație care reprezintă bolnavii cronici din România, amintește faptul că, de mai bine de un an, românii sunt primiți în spitale doar pe bază de test negativ COVID și, mai nou, dacă sunt vaccinați. El spune că este firesc să avem aceeași pretenție și de la personalul medical. Mai ales că, de cele mai multe ori, și pacienții s-au testat pe banii lor: "Atâta timp cât mie, ca pacient, mi se cere să mă testez sau să mă vaccinez pentru a fi internat într-un spital, eu cred că pot să am aceleași pretenții și din partea personalului medical. Este dovadă de respect și este dovada că pun siguranța celui de lângă mine mai presus de siguranța mea. Iar aici cred că noi am pierdut acești 7 ani de acasă. Cu părere de rău o spun, dar am pierdut aceste lucruri."

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice

La rândul său, Rozalina Lăpădatu, vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici din România și președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, nu înțelege de ce unele cadre medicale nu se vaccinează și subliniază că "sunt de acord și cu ministrul Sănătății, care spune: dacă nu ești de acord să te vaccinezi, îți ofer o alternativă, pentru că eu nu sunt dispusă să îți plătesc ție veșnic testarea."

"E clar că un cadru medical nevaccinat reprezintă un pericol pentru el și cei apropiați, dar și un risc pentru pacient", adaugă Rozalina Lăpădatu.

Rozalina Lăpădatu, vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici și președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune

Radu Gănescu afirmă și că vocea sindicatelor din sistemul sanitar se aude în acest moment mai puternic decât cea a pacienților: "Noi nu avem aceeași forță ca sindicatele din sănătate. Aș vrea să aud sindicatele că întreabă: Cum facem noi să protejăm pacienții?", declară pentru HotNews.ro Radu Gănescu, președintele COPAC, el însuși diagnosticat cu o boală cronică - talasemie.

De cealaltă parte, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, declara vinerea trecută, într-o emisiune la B1 Tv, că testarea personalului medical nevaccinat pe banii proprii este susținută și de Colegiul Medicilor.

"Orice cadru medical nevaccinat - un risc major pentru pacienți"


Un cadru medical nevaccinat reprezintă "un pericol pentru el și cei apropiați, dar și un risc pentru pacient. Însă în momentul în care va veni valul 4, probabil medicul respectiv va avea șanse minime să infecteze un pacient, pentru că de obicei, când vine un nou val, spitalele se închid (pentru pacienții non-COVID - n.red.)", declară pentru HotNews.ro Rozalina Lăpădatu, vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici.

Și Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, spune că "este o opinie la nivel european că este importantă vaccinarea cadrelor medicale și faptul că orice persoană nevaccinată din rândul cadrelor medicale poate reprezenta un risc major pentru pacienți. Nu e doar o problemă românească".

Radu Gănescu vede în decizia de a nu se vaccina a unora dintre cadrele medicale "o lipsă de respect": "Noi suntem un pic îngrijorați, mi se pare un pic de lipsă de respect faptul că medicii refuză să se vaccineze și faptul că personalul medical nu se gândește atât la siguranța sa, din punctul de vedere al sănătății, cât și la siguranța familiilor lor și a pacienților pe care îi îngrijesc. Ei lucrează într-un sistem de sănătate, trebuie să aibă grijă de pacienți și, de multe ori, acești pacienți sunt persoane cu diverse probleme de sănătate, probleme la care pot apărea complicații. Iar pacienții, mai ales cei care au afecțiuni oncologice, boli autoimune sau au trecut printr-un transplant, sunt foarte vulnerabili. Mulți dintre ei, din nefericire, nu se pot vaccina într-un anumit moment - nu se pot vaccina când fac tratament, nu se pot vaccina dacă au anumite reacții. Cred că din rândul pacienților, numărul celor care nu se pot vaccina este mult mai mare decât al celor din rândul personalului medical. Am văzut că una dintre pozițiile foarte vehemente este că o parte din personalul medical nu se poate vaccina, sunt oameni care au contraindicații. Eu sunt de acord, este normal."

"Pacienții nu mai merg la spital din cauză că nu se simt în siguranță"


Pandemia a adus întârzieri mari în tot ceea ce înseamnă diagnosticarea și monitorizarea unor pacienți, a închis luni de zile unele spitale, iar în perioadele în care numărul de cazuri de COVID este în scădere, pacienții cronici se tem în continuare să meargă la spital, și din cauza personalului nevaccinat, spune Radu Gănescu: "pandemia a adus întârzieri mari în ceea ce înseamnă diagnosticarea și monitorizarea pacienților, această pandemie a închis multe spitale, care au fost sau sunt inaccesibile pacienților. Iar acum, când am putea să revenim la normalitate, vedem că pacienții nu mai merg la spital pentru că nu se simt în siguranță. Și am avut diverse studii care au arătat că pacienți cu boli cardiace, cu boli reumatismale, procente mari dintre ei nu au mers deloc la medicul specialist în pandemie, mai ales din cauza fricii de a nu se infecta. Iar noi pe de o parte facem apel ca acești pacienți să vină la control, dar pe de altă parte vedem că personalul medical nu face niciun fel de efort pentru a oferi siguranță pacienților. Aici este o îngrijorare pe care o avem și cred că și o lipsă de respect a anumitor persoane."


Pacient în România

"Cum le pot eu spune acum pacienților: 'da, duceți-vă în spital, suneți în siguranță!' Noi nu eram în siguranță nici înainte de pandemie în spitale", este concluzia tristă la care a ajuns Radu Gănescu.

În timp ce o parte dintre medici refuză testarea cu bani din buzunar, mulți pacienții se testează pe banii lor


Pacienții nevaccinați împotriva COVID-19 au dreptul să ceară testarea gratuită la internarea în spital, afirma în luna iunie ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, într-o conferință de presă. Declarațiile ministrului Sănătății au venit în contextul în care spitalele nu primesc pacienți nevaccinați împotriva COVID-19 decât după ce aceștia fac test PCR, iar rezultatul este negativ. Multe spitale trimit pacienții să facă aceste teste contra cost, la laboratoare private.

Funcționează testarea gratuită a pacienților, despre care a vorbit ministrul Sănătății?

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

"Realitatea este că foarte mulți pacienți spun că au fost nevoiți să se testeze pe banii lor, chiar dacă normal și legal ar fi ca această testare să fie gratuită. Nu se face peste tot, nu toate spitalele au fonduri, iar multe dintre spitalele care au făcut testarea gratuită a pacienților au făcut-o din fonduri diferite, cum ar fi sponsorizări sau donații. Din nefericire, asta ne arată că suntem într-o situație complicată: acel buget care ar trebui să asigure testarea gratuită a pacienților la intrarea în spital nu este suficient. Încă sunt în acest moment pacienți care își plătesc testarea din propriul buzunar, este o mare problemă", este răspunsul lui Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

"Funcționează da și nu. În București, în principal, funcționează, dar dacă locuiești în altă parte decât în București, e mai greu să faci două drumuri - unul ca să te testezi și altul a doua zi, ca să te internezi. Dacă ești pacient cronic, ești din Constanța și te tratezi la un spital din București, că acolo e specialitatea ta, tu trebuie să faci testul în Constanța, pe banii tăi, ca să nu faci două drumuri. Dar sunt și spitale în țară unde ești trimis să îți faci testul COVID pe banii tăi. Doamna ministru spune degeaba că testarea este gratuită, dacă nu sunt decontate acele costuri", explică Rozalina Lăpădatu, vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici din România și președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

"Personalul medical care nu se vaccinează sădește neîncredere în populație"


O altă problemă este aceea că nehotătârea personalului medical face ca și alți oameni să ezite în privința vaccinului, spun Rozalina Lăpădatu și Radu Gănescu.

"Un doctor care spune că el nu se vaccinează pentru că nu are încredere, care îi spune unei persoane de pe stradă chestia asta, normal că persoana de pe stradă tinde să aibă încredere în ce spune doctorul", afirmă Rozalina Lăpădatu.

Rozalina Lăpădatu adaugă că "este o problemă majoră, dar sunt conștientă că nu poți să îi obligi (să se vaccineze - n.red.). Nu înțeleg de ce personalul medical nu se vaccinează, nu înțeleg de ce personalul medical este ezitant. Și mă refer nu numai la asistente și la infirmiere - acolo e numărul mai mare de nevaccinați - dar mă refer și la medici, pentru că sunt destui medici care nu vor să se vaccineze, care nu au încredere în vaccin și așa mai departe. Iar problema cea mai mare este că ei și transmit aceste lucuri mai departe. Am mers astăzi cu un taximetrist care luase un medic de la spital, iar medicul îi spusese că el nu se vaccinează. Iar dacă un medic spune că nu se vaccinează, oamenii ce să spună?"

La râdul său, Radu Gănescu vede "o chestie de bun simț ca tu, ca personal medical, să le arăți celorlalți, să le arăți celor pe care îi tratezi, că tu te vaccinezi. Aici nu înțeleg, pentru că dacă vorbeam despre sindicatul din învățământ sau de la metrou... Tocmai cei care ne tratează, tocmai cei care ar trebui să se gândească la pacienții care îi tratează, nu se vaccinează. Trebuie să ne protejăm noi pe noi toți și dacă nu ne protejăm noi, nu știu cine ar putea să ne protejeze."


Radu Gănescu nu este pentru obligativitatea vaccinării, însă consideră că medicii care refuză vaccinarea sădesc neîncredere și în populație: "Eu susțin doar să gândim logic, să fim umani și să se gândim la comunitate, pentru că vaccinarea nu se face doar pentru a mă ajuta pe mine personal, înseamnă și a ajuta comunitatea și pe oamenii care nu se pot vaccina și au diverse probleme de sănătate. Este o problemă la nivel european și sunt țări care au mers pe obligativitate, dar eu unul nu aș susține obligativitatea, aș susține mai degrabă conștientizarea și realizarea faptului că suntem într-o situație complexă. Faptul că există medici, asistente, personal TESA, ei intră în contact frecvent cu pacienții, unii dintre ei lucrează în terapii intensive sau intră în sălile de operație, să aibă inconștiența de a nu se gândi că vaccinul nu îi ajută doar pe ei, ci și pe cel pe care vor să îl trateze... Mi se pare că e un motiv în plus care ne provoacă neîncredere în sistemul de sănătate. Pentru că dacă până acum neîncrederea în sistemul de sănătate se datora faptului că nu ne poate oferi serviciile de care avem nevoie sau condițiile de care avem nevoie, acum personalul medical care nu se vaccinează ne arată cu vârf și îndesat cât de multă neîncredere sădește în populația țării. Mai ales că ne pregătim pentru valul 4, e foarte posibil să avem din nou dificultăți de a ajunge la medic, de a ajunge într-un spital."

"Eu văd două probleme: una ține de explicarea a tot ceea ce înseamnă vaccinul, inclusiv pentru populația largă, pentru toți cei care oscilează și nu știu, dar în special pentru personalul medical. Mie mi se pare inacceptabil ca personalul medical să refuze vaccinarea, asta înseamnă că au un nivel de pregătire și de înțelegere a descoperirilor medicale foarte slab. Lucrurile sunt destul de complexe și mă uitam ce scandal e și în Franța și în Italia, cu obligativitatea la personalul medical, a ieșit lumea în stradă", mai spune Rozalina Lăpădatu, vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici.

"Părerea mea este că tot educația este cea mai bună soluție. Părerea mea este și că, până la penalizări, trebuie educație. Este și vina Ministerului Sănătății, care a eșuat lamentabil în a convinge personalul medical să se vaccineze. Dacă personalul medical nu are încredere, cum să îl conving eu pe nea Gică? Eu m-aș gândi la o strategie de a merge în spitale și a discuta cu medicii, în zonele unde sunt probleme (procent mare de personal medical nevaccinat - n.red.)", este concluzia Rozalinei Lăpădatu.

Care este soluția pentru a asigura un act medical sigur?


La final, Radu Gănescu, președintele COPAC, spune că asociațiile de pacienți au susținut întotdeauna medicii și personalul medical, însă nu pot fi de acord ca aceștia să își expună pacienții la riscul de a se infecta: "Noi am susținut întotdeauna medicii și personalul medical: am susținut că trebuie să aibă salarii corecte, să lucreze în medii bune, pentru că dacă ei sunt mulțumiți și lucrează în condiții bune, suntem și noi mulțumiți și este o chestie de normalitate. Dar în momentul în care te gândești la tine și nu te gândești în ansamblu, la riscurile tuturor... nu sunt de acord. Iar noi nu avem aceeași forță ca sindicatele din sănătate. Aș vrea să aud sindicatele că întreabă: Cum facem noi să protejăm pacienții?"

De cealaltă parte, Rozalina Lăpădatu, vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici, se așteaptă ca sindicatele din sistemul sanitar să vină și cu soluții, nu doar cu nemulțumiri: "Sindicatele ar trebui să vină și cu soluții: nu vreți să vă vaccinați, nu vreți să vă testați, voi cum vedeți rezolvarea? Care este soluția pentru a asigura un act medical sigur? Când critici ceva, trebuie să vii și cu o propunere de soluție. Nu poți să spui doar: mie nu-mi convine, eu nu sunt de acord, eu nu vreau."

Rozalina Lăpădatu se întreabă, de asemenea, și dacă Ministerul Sănătății "alocă bani, nu mâine, nu peste o săptămână, ci astăzi, ca să se facă pregătirea pentru valul 4".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16815 vizualizari

 • -23 (87 voturi)    
  medicii și asistenții vin la muncă (Marţi, 27 iulie 2021, 10:09)

  mrcarlos [utilizator]

  personalul medical vine la muncă si trebuie ca testarea să fie gratuita.
  • +23 (57 voturi)    
   italia grecia franta new york (Marţi, 27 iulie 2021, 10:48)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui mrcarlos

   la ei de ce nu e gratuita?
   • +21 (29 voturi)    
    si noi venim la munca (Marţi, 27 iulie 2021, 11:43)

    an_b [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

    Si alti merg la munca si trebuie sa se testeze pe banii lor, nu sunteti singuri care muncesc . De ce trebuie sa aveti alte conditii decat restul populatiei ?
  • +27 (51 voturi)    
   . (Marţi, 27 iulie 2021, 10:55)

   AlterEgo21 [utilizator] i-a raspuns lui mrcarlos

   Ca medic nu sunt de acord. Intr-un sistem de sanatate si asa sub finanatat, cheltuirea unor resurse suplimentare pentru niste cadre medicale care refuza vaccinare, multe dintre ele datorita unei slabe pregatiri medicale e de neacceptat.
   • -4 (12 voturi)    
    Plătiți-mi voi 1 miliard de eur (Marţi, 27 iulie 2021, 17:15)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui AlterEgo21

    și accept să mă vaccinez fără să am nevoie.
    Accept să vorbiți pe banii voștri și
    • +2 (12 voturi)    
     Dacă ţi s-ar plăti 1 miliard sau numai 1.000 euro (Marţi, 27 iulie 2021, 19:28)

     Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui hsl

     ca să te vaccinezi, apoi vei spune:
     "Vaccinurile astea experimentale trebuie să fie cu ADEVĂRAT foarte periculoase, dacă "Ei" mă plătesc aşa bine ca să fiu cobai"
  • -20 (36 voturi)    
   Testarea se face la 6 luni ca atat tine imunitatea (Marţi, 27 iulie 2021, 11:15)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui mrcarlos

   100 RON la 6 luni nu e o taxa prea mare pt medici si asistente asa ca pot sa NU se vaccineze desi statul incearca cu disperare sa le impuna asta
   • +9 (15 voturi)    
    Imunitatea tine mai mult (Marţi, 27 iulie 2021, 14:28)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    6 luni e o cifra aruncata in scarba, n-are nicio legatura cu realitatea. Imunitatea naturala tine mult mai mult, probabil mai mult de trei ani, (asa a fost la primul SARS COV). Probabil ca atat imunitatea naturala cat si cea dobandita prin vaccin raman active pentru mai multi ani.
    Problema e la cei care n-au niciun fel de imunitate. Cred ca toate cadrele medicale ar trebui testate oricum periodic, faptul ca esti vaccinat sau ca ai avut nu inseamna ca nu poti sa transmiti, iar in spitale sunt si oameni care pot muri daca iau, chiar si printre cei vaccinati.
   • +3 (5 voturi)    
    astia sunt nevaccinati, se pot imbolnavi oricand (Marţi, 27 iulie 2021, 14:46)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    sau vb despre imunitate obtinuta prin trecut prin boala si dovada cu test PCR pozitiv?
  • +8 (24 voturi)    
   Greșești (Marţi, 27 iulie 2021, 12:38)

   Dogul [utilizator] i-a raspuns lui mrcarlos

   OK. Vine la munca, iar angajatorul a găsit soluția: vaccinul, pe care îl pune la dispoziție in mod gratuit.
 • -25 (99 voturi)    
  Pacient roman (Marţi, 27 iulie 2021, 10:10)

  winston_smith [utilizator]

  De ce ar prefera un pacient sa ia virusul de la un medic vaccinat si nu de la unul nevaccinat…
  • +9 (15 voturi)    
   Nu stiu :)) (Marţi, 27 iulie 2021, 14:29)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui winston_smith

   Cadrele medicale ar trebui testate oricum, indiferent daca-s vaccinate sau nu.
   • +5 (7 voturi)    
    Dupa logica lor (Marţi, 27 iulie 2021, 16:37)

    winston_smith [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    La fel ar trebui si cei ce vin din zone rosii( vaccinati); chiar si galbene. In Israel, ca tot l’au dat exemplu de management al pandemiei, si din zona verde se intra tot cu test/carantina , chiar daca esti vaccinat. Din punctul meu de vedere, cine a vrut s’a vaccinat(ba chiar si multi care n’au vrut). Orice varianta contagioasa, dca vine, cu cat vine mai repede si cu mai multi infectati, cu atat scapam mai repede de pandalie.( posibil, neoficial, sa fie si punctul de vedere a guvernului, altfel nu imi explic de ce importam cu atata sarg delta/valul4).
    • +12 (14 voturi)    
     dap (Marţi, 27 iulie 2021, 17:47)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui winston_smith

     COntraperfomanta Australiei este exceptionala: au blocat orase si metropole pentru 100 de cazuri, dar au uitat sa faca rost de vaccinuri. Adica n-au permis formarea imunizarii naturale, dar n-au avut grija sa aiba alternativa unui vaccin. Ca urmare a acestei politici intelepte, o sa-si mai tina granitele inchise cel putin inca 9 luni sau chiar 12 luni. Un continent intreg prizonier al prostiei.
  • +3 (17 voturi)    
   Astia NU au priceput nici pana acum... (Marţi, 27 iulie 2021, 15:42)

   Sympa [utilizator] i-a raspuns lui winston_smith

   Astia NU au priceput nici pana acum ca vaccinatii primesc si TRANSMIT virusul la fel ca aia nevaccinati.
   Pur si simplu, informatia asta NU a ajuns in bula lor de facebuci.
   • +1 (11 voturi)    
    "vaccinatii primesc si TRANSMIT virusul la fel" (Marţi, 27 iulie 2021, 19:47)

    Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

    Nu-i adevărat, vaccinul reduce încărcarea virală şi transmisia virusului de către vaccinaţi.

    Este adevărat că vaccinul nu reduce COMPLET riscul transmiterii virusului, la fel cum centura de siguranţă nu reduce complet riscul de a muri într-un accident rutier.

    Apropo, centurile de siguranţă au o eficienţă de numai 50%
    Iată un articol de la CDC: https://bit.ly/2TIXGU8
    Citez din articolul de mai sus: "seat belts reduce serious crash-related injuries and deaths by about half"
    Aţi refuza să purtaţi centură de siguranţă pe motiv că NU are o eficienţă de 100% ?
    • -6 (6 voturi)    
     Eu unul DA (Marţi, 27 iulie 2021, 22:53)

     POMPIERUL [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

     Numai ca amenda militienilor imi va reduce consistent nivelul de trai.
     • -1 (3 voturi)    
      "Eu unul DA" (Miercuri, 28 iulie 2021, 0:16)

      Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui POMPIERUL

      FELICITĂRI !

      Noi "oile" suntem mai proşti, nu ştiu ce ne-am face fără "isteţi" ca dvs.
 • -16 (62 voturi)    
  ma uimeste (Marţi, 27 iulie 2021, 10:18)

  Point [utilizator]

  cata mizerie umana iese din diverse ''asociatii'' care se activeaza subit si la moment.
  ei ''cer'' si ''vor'' la ordin de plata,chiar si online,niciodata cash.un fel de ongisti,ei au devenit un berbec folosit
  sa impunga media si ''formatorii de opine'',nedefiniti ca numar insa vocali mai rau ca pavarotti.
  asa cum spuneam,iaca,modelul francez a inceput sa fie,deja,promovat si in alte tari.
  • -13 (71 voturi)    
   ... (Marţi, 27 iulie 2021, 10:59)

   cartograful [utilizator] i-a raspuns lui Point

   din pacate actuala situatie mi-a descoperit o chestie: in WW2 toate ororile cu ghetouri, gulaguri, lagare de exterminare, samd. au fost facute de oameni convinsi ca fac bine, ca servesc binele societatii, "the greater good". N-au fost chestii accidentale facute de oameni malefici prin natura lor decat in mica masura. In rest au fost asumate de societatile respective si ocazional ajunse pe mana unor indivizi cu putina educatie si instruire. Cred ca vaccinarea este necesara (la fel cum necesare sunt si testarile in masa si evaluarea imunitatii naturale) dar ea trebuie facuta prin convingere nu prin excludere, hinghereala, samd.
   Oricum nu va functiona. Sau poate va functional la primele doze si pe termen lung efectul va fi scaderea increderii in medici, in stiinta si proliferarea misticismului, conspiratiilor, samd. Nu mai vorbesc de confiscarea de catre politicieni, politicianisti si "piaristi" de duzina a unei comunicari care trebuia facuta de medici. Nu trecem printr-o perioada buna.
   • -6 (32 voturi)    
    absolut corect (Marţi, 27 iulie 2021, 11:21)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui cartograful

    si vreau sa adaug un studiu de caz:
    in ian 2021 se stia ca pacientii vendecati de covid dezvolta imunitate
    fara antibiotice.acum aflam de fapt ca nimeni nu scapa frate...
    astia au inceput sa se incurce in minciunile lor!

    https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/295712
    • -2 (28 voturi)    
     huh (Marţi, 27 iulie 2021, 12:16)

     transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Point

     Bre trolache ruznache pesedache, da de cand "un fel de oengisti" e ceva peiorativ in capup vostru #penal?

     Asociatia Pescarilor Sportivi e ONG, la fel si Clubul Sportiv Craiova sau asociatiile de proprietari. De cand sunt oengistii sportivi, pescari sau proprietari ceva de rau, ruznake?
     • 0 (22 voturi)    
      bzzzzz (Marţi, 27 iulie 2021, 12:57)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

      1 hehe
      2 troll rus
      3 psd
      4 rezist
      go to 1
      cam astea sunt cuvintele pe care le poate scoate un bot.
      nici cu buldozerul nu-l poti scoate din bucla in care a fost programat.bine ca are bateriile incluse...
      • +2 (18 voturi)    
       hehe (Marţi, 27 iulie 2021, 13:13)

       transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Point

       Mwoama, ce raspuns ai dat! Se vede ca aveti punctaj de lihniti si ca esti #trolrus.
       Deci sportivii, pescarii si proprietarii din adociatii sunt oameni rai care vor sa fure Romania pesedista asistata social? Fair enough.
      • +3 (9 voturi)    
       -1 (Marţi, 27 iulie 2021, 17:46)

       Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Point

       Ti-am dat si eu un -1. Ia aici o fabula:

       Măgarul ii spune tigrului: „Iarba este albastră”.
       Tigrul ii răspunde: „Nu, iarba este verde”.
       Discuția s-a aprins și cei doi au decis să o supună arbitrajului și, în acest sens, s-au dus în fața leului, regele pădurii.
       Chiar înainte de a ajunge la poiana pădurii unde leul stătea pe tronul său, măgarul a început să strige:
       - Alteța voastră ... Nu este adevărat că iarba este albastră?
       Leul răspunde: - Adevărat, iarba este albastră.
       Măgarul se apropie și continua:
       "Tigrul nu este de acord cu mine și mă deranjează, vă rog să-l pedepsiți".
       Regele declara :
       „Tigrul va fi pedepsit cu 4 ani de tăcere”
       Măgarul sare fericit și își continua drumul, fericit și repetând: „Iarba este albastră” ...
       Tigrul își accepta pedeapsa timp de 4 ani, dar mai întâi l-a întrebat pe leu:
       „Majestatea Sa ... De ce m-ai pedepsit, la urma urmei, iarba este verde?!
       Leul răspunde: „În realitate, iarba este verde”.
       Tigrul întreabă: "Atunci ... de ce m-ai pedepsit?
       Leul a răspuns:
       „Acest lucru nu are nici-o legătură cu întrebarea dacă iarba este albastră sau verde.
       Pedeapsa se datorează faptului că nu este posibil ca o creatură curajoasă și inteligentă ca tine să piardă timpul certându-se cu un măgar și să vină să mă deranjeze cu această întrebare. "
   • +3 (35 voturi)    
    hm.. (Marţi, 27 iulie 2021, 11:56)

    Pink Z [anonim] i-a raspuns lui cartograful

    Cam cat de confuz (folosesc aici un termen foarte bland !) trebuie sa fii ca sa compari ororile facute de nazisti cu vaccinul anti-covid !
    Comentariul tau mi se pare o oroare !
 • -20 (84 voturi)    
  propaganda (Marţi, 27 iulie 2021, 10:20)

  Lukkian [utilizator]

  Articol de propaganda, pentru ca s-a dovedit deja, in multe tari (mai ales in UK si Israel) ca si vaccinatii cu doua doze se imbolnavesc si transmit virusul.
  Se tot bate apa-n piua cu vaccinarea, cand e clar ca cel putin in privinta imbolnavirii si transmiterii, NU FUNCTIONEAZA!
  • +10 (42 voturi)    
   . (Marţi, 27 iulie 2021, 10:57)

   AlterEgo21 [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

   Se imbolnavesc si transmit boala cu o FRECVENTA MAI MICA. Intr-o epidemie asta face diferenta. Invatati sa intelegeti niste nuante inainte sa comentati despre niste subiecte ce va depasesc.
   • -5 (27 voturi)    
    Discutabil cat de mica e frecventa aia. (Marţi, 27 iulie 2021, 11:48)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui AlterEgo21

    Ca daca ai simptome macar stii sa stai acasa si sa nu transmiti in voie, daca ai doar o durere slaba in gat nu iti iei liber de la lucru si umpli corporatiia de respect.
    Ai vreun studiu cu frecventa?
   • +2 (30 voturi)    
    Serios? (Marţi, 27 iulie 2021, 12:17)

    vali_s [utilizator] i-a raspuns lui AlterEgo21

    Doar ca ala umbla fara griji si fara atentie ca este vaccinat, cand defapt poate sa fie pozitiv fara sa-si dea seama.

    Hai ca bateti campii si o sa ne cautati curand pe astia nevaccinati sa facem copii sanatosi ca nu stiu ce eroare a fost.
   • -5 (25 voturi)    
    Care e frecventa? (Marţi, 27 iulie 2021, 12:31)

    Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui AlterEgo21

    Chiar as vrea sa stiu asta, care e frecventa? De unde stii ca este mai mica? Din totalul bolnavilor, sunt cam 50% in fiecare tabara, asa ca de ce ar transmite cu frecventa mai mica cei vaccinati?
    Cred ca deja se cauta, asa cum spuneti si dvs, NUANTE, ca sa se justifice vaccinarea. Pentru ca in momentul acesta incepe deja sa nu mai aiba nici un rost. Mai bine s-ar mai cauta niste tratamente, ca vaccinurile s-au dovedit slabe, in final. Foarte slabe, chiar.
    • 0 (12 voturi)    
     cazurile de ATI sunt doar nevaccinati (Marţi, 27 iulie 2021, 14:49)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     plus ca la noi sunt mai multi nevaccinati, deci daca imbolnavitii sunt la fel poate ca face ceva imunitatea obtinuta din vaccin sau boala.
     • -1 (3 voturi)    
      Stii cum stiu ca nu e asa? (Marţi, 27 iulie 2021, 22:27)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

      Pentru ca daca era, numai despre asta auzeam 24/24 pe toate canalele. E prea buna in directia inteparii sa o fi irosit.
    • +1 (13 voturi)    
     vezi comunicatul de azi al lui Gheorghita (Marţi, 27 iulie 2021, 16:16)

     TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     Din 127 infectari cu Delta doar 13 persoane erau vaccinate complet, adica 10%. Asta in vreme ce in Romania sunt cam 25% vaccinati complet. Asta inseamna o reducere a frecventei de 2,5 ori la vaccinati. Adica o eficacitate de 60% in prevenirea raspandirii.

     La decese Delta 5 din 5 erau nevaccinati. Cifrele sunt mici, deci nu putem face inca o statistica. Dar, daca am insista sa facem, pana acum ar fi eficacitate 100% in prevenirea deceselor Delta prin vaccinare.
    • +2 (4 voturi)    
     exista deja mai multe raportari din RO (Marţi, 27 iulie 2021, 19:21)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     Care demonstreaza ceea ce deja s-a spus in comentarul de sus.

     Cresterea infectarii in randul persoanelor nevaccinate este in prezent la cca 2.5 peste cea a celor vaccinati iar in ceea ce priveste decesele se pare ca vaccinatii, chiar atacati de Delta, sunt in zona de siguranta.

     in ceea ce ma priveste imi place sa acopar oala - adica m am vaccinat - si se pare ca protectia este similara cu cea a mastii medicale. just enjoy summer
     • -1 (1 vot)    
      Dar is doar de 3 ori mai multi. (Marţi, 27 iulie 2021, 22:33)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      Deci nu bate. Inca.
    • +1 (11 voturi)    
     "incepe deja sa nu mai aiba nici un rost" (Marţi, 27 iulie 2021, 20:08)

     Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     Iată un grafic cu numărul cazurilor şi deceselor în UK: https://bit.ly/3y7ZuVu
     Compară valul din luna ianuarie cu valul de acum, şi ai să vezi efectul vaccinurilor la reducerea mortalităţii.

     Antivacciniştii ne spuneau anul trecut să nu ne temem de covid, fiindcă TOT ce contează este rata mortalităţii, care cică ar fi la fel de mică ca la gripă.
     PARADOXAL, acum când vaccinurile au scăzut într-adevăr mortalitatea covid la fel de mică ca la gripă, tocmai acum antivacciniştii nu mai vorbesc DELOC despre mortalitate, ei vorbesc acum EXCLUSIV despre numărul cazurilor / infectărilor.
  • +9 (17 voturi)    
   partial adevarat (Marţi, 27 iulie 2021, 12:07)

   ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

   Desi rasta de infectare in israel si in uk e mai mare ca in valurile anterioare , in spitale ajung de 100 de ori mai putini oameni. Majoritatea celor care ajung sunt dintre cei nevaccinati.
   Vaccinul nu previne infectia, dar previne inbolnavirea grava in urma infectiei si in consecinta supraglomerarea spitalelor
   • -5 (19 voturi)    
    Transmisibilitate (Marţi, 27 iulie 2021, 12:28)

    Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui ion.daniel

    Coract, dar ca transmisibilitate este acelasi lucru si in cazul vaccinatilor si al nevaccinatilor.
    • -1 (7 voturi)    
     discutabil (Marţi, 27 iulie 2021, 14:50)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     in Israel, in UK, in Franta, in Coreea de Sud existau restrictii pana de curand (totale sau doar pentru nevaccinati).
     Deci daca nu mergeau decat la munca, nu prea apucau sa imprastie ceva
   • 0 (16 voturi)    
    corect (Marţi, 27 iulie 2021, 12:34)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui ion.daniel

    Dar in cazul in care NU previne imbolnavirea SI in special transmiterea, pica argumentul oengistilor.

    Pe de alta parte, au dreptate la partea cu impus pacientilor pe banii lor, dar medici care fac asta sa fie exceptati de la fix cerinta lor.
    • 0 (10 voturi)    
     Pica ideea de imunitate de turma. (Marţi, 27 iulie 2021, 13:34)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Ca aia o obtii afectand R0, ori fara limitarea transmisibilitatii e pa.
     Cel putin pana nu fac toti vaccinatii si nevaccinatii COVID. Si abea apoi e pa pa COVID.
    • +5 (9 voturi)    
     decontarea (Marţi, 27 iulie 2021, 14:48)

     AbMo [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Nu medicii au cerut ca pacientii sa fie testati inainte de internare, ci MS. Acelasi MS care a obstructionat (si inca obstructioneaza desi de luni de zile incidenta este minuscula) internarea pacientilor de alte patologii in numeroase spitale din tara. Acelasi MS care este incapabil sa asigure fluxuri diferite pentru COVID si non-COVID, astfel incat sa poata functiona in paralel.

     Testul ar trebui sa fie decontat conform regulilor in vigoare, insa MS este incapabil sa faca acest lucru.

     Nedecontarea testelor pentru medici, in masura in care pacientilor li se deconteaza ar fi de fapt discriminare.

     Medicii nu au nici o vina pentru incompententa statului roman.

     Testele de fapt ar trebui sa fie decontate pentru oricine doreste, indiferent de motiv sau frecventa. Asigurarea dreptului la sanatate, atat a celui testat cat si a celor din jurul lui, ar impune acest lucru. Din pacate "nu sunt bani". Pentru 120 de milioane de vaccinuri sunt bani, dar pentru teste nu.
     • -1 (3 voturi)    
      nu ai dreptate (Marţi, 27 iulie 2021, 19:34)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui AbMo

      ai vaccinul gratis care face ca sa ai o protectie controlata in fata virusului. Si este valabil pentru pacienti cat si pentru medici.

      cine nu doreste sa fie vaccinat sa fie testat, dar pe banii lui, si pentru ca este necesara repetarea lui si atunci ce facem cu banii publici, cum ii alocam?

      Nu poti admite un pacient intr-un mediu controlat daca nu stii daca are sau nu are virusul cu el/ea. Reciproca este valabila si pentru medici.
     • 0 (2 voturi)    
      fair enough (Marţi, 27 iulie 2021, 20:16)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui AbMo

      Cum e prezentat in articol, pare ca medicii cer. Poti directiona pe MS comentariul.

      Oricum, una dintre "arme" ar fi tastarea masiva gratis si carantinari punctuale.
   • -2 (8 voturi)    
    Sa asteptam toamna (Marţi, 27 iulie 2021, 14:14)

    copci [utilizator] i-a raspuns lui ion.daniel

    Daca comparam cu anul trecut la aceeasi data, ca totusi e vara, numarul de spitalizari si decese e similar.
 • -7 (89 voturi)    
  Cata manipulare ordinara. (Marţi, 27 iulie 2021, 10:21)

  Un_cetatean_oarecare [utilizator]

  Foarte multi medici au trecut prin infectie.

  Zecile de studii publicate in baza de date OMS pe grupuri totalizand peste 700.000 de persoane arata ca rata de reinfectare este de maxim 2% cu zero decese, zero cazuri grave, doar cateva cazuri medii si restul usoare.

  https://search.bvsalud.org/global-literature-on-novel-coronavirus-2019-ncov/
  si unul din ultimele publicate: https://search.bvsalud.org/global-literature-on-novel-coronavirus-2019-ncov/resource/en/covidwho-1253815
  Articol HN: studiu condus de Ali Ellebedy , imunolog la Facultatea de Medicină a Universității din Washington care arata ca imunitatea este pe viata.

  Recent PHE (Public Health England) a aratat ca numarul celor reinfectati Covid este doar de 1,2% din cele 88.000 de caruri de infectare cu varianta Delta.

  https://www.theguardian.com/world/2021/jul/23/phe-upgrade-delta-variants-risk-level-due-to-reinfection-risk

  Studiile din Israel arata ca protectia vaccintatilor impotriva infectarilor cu Delta este de doar 39%.

  Deci medicii vaccinatii vor putea infecta fara probleme persoanele vulnerabile pe care intervievatii ar dori sa le protejeze, dar medicii trecuti prin boala trebuie neaparat sa isi bage un cocktail experimental in sange cu toate ca probabilitatea de reinfectare si respectiv probabilitatea de transmisie sunt cazuri rarisime.

  Chiar asa Hotnews?
  • -1 (31 voturi)    
   vaccinul nu se face "in sange" (Marţi, 27 iulie 2021, 10:43)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   inainte de a va răcni prostia mai cititi si va informati.
   • -2 (18 voturi)    
    Nu, dar trece in sange. (Marţi, 27 iulie 2021, 12:04)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

    Testele sunt facute, rezultatele sunt deja peste tot.
   • -1 (19 voturi)    
    Nu se face in vena??? (Marţi, 27 iulie 2021, 12:34)

    cracanel [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

    I-auzi domne ce veste mare! Da' cica 75% din el in loc sa ramana in umar, ajunge miraculos, prin aer, in toate colturile organismului unde produce microcheaguri. Conform testelor D-dimeri 62% dintre vaccinati prezinta aceste cheaguri, ce nu apar la tomograf... Ghicesti ce se intampla cu inima dupa cativa ani?
    • -2 (6 voturi)    
     trecand peste lipsa de dovezi (Marţi, 27 iulie 2021, 15:09)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui cracanel

     la toti pacientii COVID s-au descoperit cheaguri, unii au o convalescenta lunga, parca suna mai bine sa incerci ceva decat sa te uiti la DROBUL DE SARE DE PE SOBA.
  • -5 (51 voturi)    
   Si nu doar hotnews (Marţi, 27 iulie 2021, 10:53)

   Crop [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   Mai toata presa.

   Felicutari pentru comentariu. Ma mir ca nu e pe minus.
   • +4 (32 voturi)    
    Imediat (Marţi, 27 iulie 2021, 11:15)

    Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Crop

    Imediat apar aia de au catre 3-4 conturi.....

    Ma mir ca a trecut de cenzura HN. Am din ce in ce mai mult banuieli ca unul din aceeia de imi opresc genul acesta de posturi dar lasa sa treaca toate invectivele posibile este unul dintre postacii ce stiu doar prost, covidiot, sosoc, etc.
    • -11 (27 voturi)    
     lol (Marţi, 27 iulie 2021, 12:18)

     transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

     Ce meserie ai de stai sa numeri cate minusuri primesti in cate minute? Doar nu esti ceva trol rus.... Neah, nu exista asa ceva ivanelule, n'asa?
     • +3 (21 voturi)    
      Este simplu neuron mititel (Marţi, 27 iulie 2021, 12:54)

      Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

      Am raspuns unui comentariu..si dupa cateva minute cand am vrut sa raspund unui al doilea am vazut noianul de minusuri ...


      La nivelul tau penibil(us) de IQ numai conspiratii vezi...ca linkurile alea nu esti in stare sa le pricepi :))
      • -4 (14 voturi)    
       hehe (Marţi, 27 iulie 2021, 13:15)

       transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

       Doar nu crezi ca exista vreun roman nirmal care sa se uite sau sa citeasca linkurile de propaganda pe care le puneti??? Hahahaha, ce tantalau!
       • +1 (9 voturi)    
        aaa (Marţi, 27 iulie 2021, 15:30)

        Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

        Abia acum am inteles...esti trans-penibil. Adica ai o capacitatea intelectuala ce transcede penibilul.

        Hai recunoaste, pana si oglinzile ti se crapa prin casa si nu ai habar de ce....

        Scuze, abia am acum am inteles ca esti un roman normal....vezi ca baga din nou mici la obor... fuguta ca e gratisi toti daca mai bagi una mica de mRNA.

        Dar de fapt, nu te grabi ca vor fi numai normali care vor aprecia oferta ....si eee la miiiiici, numa numa!
    • +2 (12 voturi)    
     tu nefiind nici postac, nici covidiot! (Marţi, 27 iulie 2021, 12:58)

     Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

     .
     • +3 (9 voturi)    
      ^^ (Marţi, 27 iulie 2021, 15:52)

      Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Antenistontel

      Constat ca nu am reusit sa trec de zece numarand bob cu bob epitetele pe care le foloseste grupa voastra.

      Un pic de imaginatie? Hai, curaj ca nu va cenzureaza baietii de la HN.

      Acum cat se poate de sincer. Eu nu sunt decat un oarecare Luminatia voastra, va rog sa imi scuzati umila mea intruziune in aceasta lume forumistica asupra careia v-ati aplecat cu gratioasa condescendenta majuestuoasa Dvs privire, serenitatea Dvs fiind afectata intr-un mod impardonabil.
   • 0 (26 voturi)    
    5 minute (Marţi, 27 iulie 2021, 11:34)

    Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Crop

    LOL...in 5 minute 12 minusuri...oamenii astia cu mai multe conturi chiar au buba la cap.
    • -4 (16 voturi)    
     Nu i-as opri pentru nimic in lume (Marţi, 27 iulie 2021, 12:07)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

     Ceea ce fac e vizibil si edificator pentru unii mai naivi care cred ca shillingul este un mit.
     Plus meme-ul ala vechi ca antiaeriana este maxima cand te afli deaspura tintei de bombardat :P
  • +3 (31 voturi)    
   Incredibil.... (Marţi, 27 iulie 2021, 11:36)

   Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   Cat de indobitocit sa fii sa dai minus unui comentariu cu linkuri catre studii oficiale si recunoscute :))

   Mai mult, sa iti faci si mai multe conturi sa poti da multe minusuri....
   • +3 (17 voturi)    
    E ciudat. (Marţi, 27 iulie 2021, 12:01)

    Crop [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

    Totusi se intampla. Adesea se ignora studiile si relevanta lor ssu se incearca manipulare.

    Ce moderator au, nu stiu.
   • 0 (26 voturi)    
    pentru da dai link-uri fara sa intelegi ce scrie (Marţi, 27 iulie 2021, 12:18)

    ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

    Faptul ca citesti niste studii care nu sunt nici macar peer reviewed nu inseamna ca si intelegi.
    In studiile alea scrie clar ca vaccinarea e total recomandata si ajuta impotriva bolii. De asemenea scrie iar foarte clar ca din numarul de reinfectii o treime au trecut prin boala, au fost si vaccinati si tot s-au reinfectat :

    The finding is bolstered by new data from Public Health England’s (PHE) Siren study, which monitors more than 40,000 NHS staff for Covid infections. The latest figures show that positive tests rose steadily from May to July when 1.1% had the virus. Nearly a third of the healthcare workers had Covid before enrolling on the study and more than 95% have been vaccinated.

    De asemenea rata de reinfectie a vaccinatilor e foarte mica . Dupa cum vezi doar 1.1% din cei care au trecut prin boala sau au fost vaccinati + 5 % nevaccinati s-au reinfectat. Deci vaccinul e sigur, ofera protectie si la infectare si la imbolnavire, iar tu afirmi contrariul, incercand sa pacalesti lumea . Minciuna prin omisie sau selectie tot minciuna e
    • +3 (23 voturi)    
     Mai verificati engleza mai (Marţi, 27 iulie 2021, 12:35)

     Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui ion.daniel

     Mai verifica un pic engleza lu' matale, ca esti cam paralel cu Shakespeare.

     Din cei peste 40000 de lucratori monitorizati din Sanatate, numarul de teste pozitive a crescut constant de la 1,1% din mai
     pana in iulie in conditiile in care o treime (din cei 40.000) au avut covid si 95% (din cei 40.000) s-au vaccinat.

     In light of the findings, PHE upgraded its risk assessment on “immunity after natural infection” from amber to red for the Delta variant. Reinfections remain a rarity though, accounting for only 1.2% of the 83,197 cases analysed.

     Aci spune cu totul altceva....ca din 83,197 de cazuri analizate au gasit doar 1,2% cazuri de reinfectare.

     Esti ...si fudul pe deasupra.
     • -5 (9 voturi)    
      analfabet functional (Marţi, 27 iulie 2021, 15:07)

      ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

      Faptul ca preiei doar ce iti convine tie din text si asociezi altor concluzii nu inseamna decat ca esti rau intentionat sau ca esti analfabet funtional si nu intelegi un text scris.
      Dar hai sa punem tot citatul nu doar ce ai scris tu :

      In light of the findings, PHE upgraded its risk assessment on “immunity after natural infection” from amber to red for the Delta variant. Reinfections remain a rarity though, accounting for only 1.2% of the 83,197 cases analysed.

      Vezi, au scazut risculd e reinfectie de la "amber la red" si ca reinfectiile sunt totusi o raritate : 1.2% din 83.197 de cazuri.

      Asta nu are legatura cu studiul pe medici care sunt 40000: "Siren study, which monitors more than 40,000 NHS staff for Covid infections"
      in urma carora rata de infectare a crescut din mai pana acum ajungand la 1.2% :
      "The latest figures show that positive tests rose steadily from May to July when 1.1% had the virus"

      Si ca sa fie treaba treaba, ai ignorat datele despre cei care au ajuns in spital unde doar 23% din cei internati erau in randul vaccinati complet:

      Between 21 June and 19 July, 1,788 people were admitted to hospital after testing positive for Delta. Of these, 54% were unvaccinated while 30% had received both shots. In total, 3,692 people have so far been admitted to hospital with the Delta variant, of whom 2,152 (58%) were unvaccinated and 843 (23%) were fully vaccinated.

      Si sa nu uitam de recomandarile de la finalul articolului:

      "Dr Jenny Harries, chief executive of the UK Health Security Agency, said: “This most recent hospitalisation data shows once again just how crucial vaccination is in protecting us from severe illness and death."
      "“Two doses of vaccine are far more effective against Covid-19 than a single dose, so please make sure that you come forward to get your second dose as soon as you are invited."

      Dar inteleg , pentru unii e greu sa citeasca un text si sa il inteleaga
      • +5 (9 voturi)    
       I repeat myself. (Marţi, 27 iulie 2021, 18:10)

       Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui ion.daniel

       My dear nobody please take some English lessons before entering into such dangerous endeavor like trying to understand statistical data. Misunderstandings may lead to serious damage to what's left of your few braincells.

       Full stop.
       • -1 (1 vot)    
        aiureli (Miercuri, 28 iulie 2021, 20:30)

        ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

        Spre deosebire de tine eu chiar am facut statistica si stiu ce vorbesc. Cand o sa poti sa imi calculezi o mediana, o distributie standard sau poisson, o corelatie samd atunci sa te lauzi cu intelegerea ta de "statistical data"

        Cu engleza stau foarte bine, doar o vorbesc zilnic , cu englezi. Ca tu nu stii sa traduci , e altceva. La fel si cei care ti-au dat plusuri.

        Dupa cum v-am mai zis, problema e ca aveti o agenda
     • +1 (9 voturi)    
      :)))) (Marţi, 27 iulie 2021, 15:21)

      Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

      Sase insi care au impresia ca vorbesc limba engleza :)) Aveti grija sa aveti langa voi niste Voltaren pentru manutze cand intentionati sa aveti vreo "conversatie" in limba lu' nenea Shakespeare.
  • -7 (27 voturi)    
   Aberatii de analfabet fx, interpretari false (Marţi, 27 iulie 2021, 12:43)

   Ahha [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   Ceea ce spui tu se numeste manipulare ordinara, amestecand informatii si apoi tragand concluizi false
   1 Deduci in mod fals ca medicii nevaccinati au trecut prin infectie
   2.Chiar daca ar fi trecut, dupa infectare anticorpii dispar mai repede, iar la reinfectare simtomele sunt mai puternice.
   3. Cei care au trecut prin infectie au anticorpil de pana la 11 ori mai putini
   3. Fata de trecut prin infectie, rata de infectare dupa vaccin e de 0.7 % dupa prima doza si aproape ZERO dupa ambele.
   • +5 (25 voturi)    
    Aha... (Marţi, 27 iulie 2021, 13:00)

    Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Ahha

    Asta este eu analfabet, englezii aia de-au ridicat lockdownul neste dobitoci, toata natia de suedezi niste cretini, 60% care nu vor vaccin experimental niste idioti, vreo 100 de cercetatori care spun ca reinfectarea este rara (nah, in lipsa anticorpilor alora, sac) sunt dementi, tot englezi ce nu au reusit sa gaseasca decat 100 de reinfectati in 83000 sunt imbeciloizi...

    Doamne doamne ce lume oribila traiesti. Eu in locul tau nu as mai iesi din casa. Doamne ajuta!
    • -5 (11 voturi)    
     in ce tara sunt aia 60% antivaccinisti? (Marţi, 27 iulie 2021, 15:29)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

     Niciuna dintre astea, se apropie doar Franta (gecile galbene, maghebieni si gasca lui LePen) si SUA (jumatate l-au votat pe Oranjgutan), Australia Si Korea nici nu au avut virus ...
     https://ourworldindata.org/grapher/covid-vaccine-willingness-and-people-vaccinated-by-country?country=CAN~DNK~FRA~DEU~ITA~NOR~KOR~GBR~USA~SWE~ESP~SGP~NLD~AUS~FIN~JPN
   • +1 (19 voturi)    
    Si israelienii (Marţi, 27 iulie 2021, 13:04)

    Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Ahha

    ceia care au gasit ca vaccinul protejeaza doar 39% de infectare, oare nu au auzit de existenta ta?

    Niste incapabili, zau asa....
   • +1 (13 voturi)    
    Mda (Marţi, 27 iulie 2021, 13:11)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui Ahha

    1. Stiu ei mai bine ca doar sunt medici. Ar trebui sa le fie rusine sa identifice o boala doar dupa RT-PCR si nu dupa simptomatologie.
    2. Pai la cat de rara e reinfectarea, ce spui tu este o presupunere super grosolana. Or fi putini dar sunt foarte diversi, nu doar pe spike.
    3.1 Ca la 2.
    3.2 Vezi Uk, vezi Israel unde ai cazuri masive de infectare dupa vaccinare dar reinfectarea nu.
   • +2 (8 voturi)    
    Vorbesti prostii (Marţi, 27 iulie 2021, 15:28)

    Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui Ahha

    Cine ti-a spus de anticorpi ca dispar repede? Articole in Nature indica ca sutn life-long.
    Pe dea alta parte,c hair daca dispar, ce te dace sa crezi ca daca i-ai facut odata atat d eusor de ce nu i-ai face si a dfoua oara?
    Si ce daca au anticorpi mai putini? Important e sa fie suficienti, cantitatea nu conteaza.
    Si dupa trecerea prin boala e cam la fel. De cate re-infectari ai auzit tu? Re-infectare nu inseamna un test (poate fals positiv) ci trecut prin boala.
    • -1 (5 voturi)    
     Imunizarea prin vaccin NU exclude imunizarea prin (Marţi, 27 iulie 2021, 20:23)

     Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

     infectare.

     Dacă tu eşti fan al imunizării prin infectare, atunci DE CE te superi că unii vaccinaţi se infectează?
     Ar trebui să spui: "Foarte bine că se infecteaza, aşa se vor imuniza suplimentar ŞI prin infectare"
  • +4 (14 voturi)    
   Chiar asa! (Marţi, 27 iulie 2021, 14:58)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   Sa stiti ca exista mai multe studii care arata ca persoanele imunizate natural NU au de ce sa se mai vaccineze. Hotnews nu-i problema cea mai mare, citit presa online din Franta, US, UK, Italia sau Canada.
   Peste tot se afirma acelasi lucru: imunitatea data de vaccin conteaza, aia naturala nu. Aia naturala tine "6 luni", aia data de vaccin "cam toata viata". Cand incerci sa vezi pe ce se bazeaza incep litaniile cu celulele B si T si altele, dar uita sa faca ce poate sa faca deja toata lumea: SA NUMERE cazurile de reinfectare. Cat de greu poate sa fie sa faci asta?
   Nu inteleg de unde vine extremismul asta, sincer nu inteleg la ce foloseste. E evident ca cetatenii in varsta sau bolnavi ar trebui sa se vaccineze daca n-au avut Covid, e la fel de evident ca un pusti sanatos de 20 de ani n-are de ce sa se vaccineze (nici nu mai amintesc copiii). Nu vreau sa trasez eu linii de demarcatie, dar la 60 de ani ai deja o cutie de pantofi plina cu medicamente
   De ce e mai ieftin si mai usor sa incerci sa-i obligi sau sa-i convingi pe TOTI, in loc sa te adresezi celor bolnavi sau batrani?
   E complet irational ce se intampla, vaccinarea a ajuns un soi de religie cu preoti, apostoli, inalti prelati, cu schisme si biserici. De cealalta parte avem cetatenii obsedati de conspiratii. E tot mai greu sa gasesti o cale de mijloc si tot mai rar sa citesti un comentariul ca al dumneavoastra.
   • +6 (14 voturi)    
    Multumesc (Marţi, 27 iulie 2021, 16:43)

    Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    Si eu apreciez ca sunteti cu capul pe umeri.

    Am ajuns la aceasi concluzie: cei vulnerabili sa se vaccineze, ceilalti dupa cum se simt ei mai linistiti. Am citit deja zeci de studii publicate din care rezulta foarte clar ca odata ce ai trecut prin boala, poti sta linistit pana cel putin la aparitia unei mutatii esential diferita de ce este acum.

    Limitatii acestia ce tot arunca cu invective nu inteleg ca nici macar nu sunt antivaccin. Vreau doar ca transparenta si corectitudinea sa fie cuvintele cheie in aceasta asa zisa pandemie. Vreau doar sa nu fie discriminati cei trecuti prin boala deoarece deja sute de oameni de stiinta au confirmat ca prezinta risc minor de reinfectare si respectiv de transmitere; acum 12 luni nu se stia asta. Dar cum se stie...nu mai este nicio scuza pentru nimeni sa o ascunzi. Ma bucur ca UK da inapoi incet incet. Pentru prima data PHE recunoaste rata mica de reinfectare. CDC a facut primii pasi de asemenea.

    Este o perioada obositoare pentru cei care mai reusesc sa gandeasca. Am totusi convingerea ca vom trece si peste asta. A trecut omenirea peste atrocitatile antichitatii, peste evul mediu intunecat, peste alde Hitler, Stalin, Mao...vom trece noi si peste perioada aceasta de impostura si coruptie sustinuta de lipsa de cultura si cunoastere.

    Daca am depune si noi armele, peste 100 de ani ar fi.....ati vazut Idiocracy, nu?
    • +4 (6 voturi)    
     Felicitari (Marţi, 27 iulie 2021, 20:28)

     wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

     Amândurora pentru comentariile echilibrate si argumentate.
    • +4 (6 voturi)    
     commonsense (Marţi, 27 iulie 2021, 22:19)

     puke_on_the_moon [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

     Mulțumesc @cetățean și @Luk pentru strădanie și răbdare. la fel gândesc și eu, dar de multe ori îș prea obosit ca să mai scriu.
  • 0 (4 voturi)    
   valurile? (Marţi, 27 iulie 2021, 15:07)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   conteaza cand s-au imbolnavit ... daca s-au imbolnavit in valul 3 (cel mai mare deci cel mai probabil) inca au ceva anticorpi
   Hai sa citim si ce scrie, ca totusi se imbolnavesc mai mult cei nevaccinati (54%) doar 30% erau vaccinati complet. Chiar si intr-o tara cu 70% vaccinati (55% complet).
   • +4 (8 voturi)    
    Pe intelesul tau (Marţi, 27 iulie 2021, 16:59)

    Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

    Din 1000000 de mere, circa 10000 prezinta deteriorari organice.

    Din cele 10000, 5400 sunt bio, 4600 au fost stropite cu insecticid, iar din cele 4600, 3000 au fost stropite chiar de doua ori.

    TOT din cele 10000, 120 au mai prezentat niste probleme candva in trecut, dar isi revenisera rpin grija gradinarilo, dar acum s-au deteriorat din nou. Acum nu se spune daca cele 120 fusesera si stropite. Ca sa sune mai bine pentru dvs sa presupunem ca nu.

    Aritmetic inseamna ca 5400-120=5280 nu au fost stropite niciodata si s-au deterioarat pentru prima data in viata.

    Din cele 10,000 de mere deterioarate, pana in 50 nu mai sunt bune pentru nicio placinta. Nu s-a comunicat din care lot fac parte. Dupa spusele unor diversi ingineri specializati in pomicultura este putin probabil ca vreunul din cele 50 de mere nerecuperabile sa faca parte din cele 120 care fusesera vindecate/

    Aceastea au fost cifrele pentru ciclul de productie numarul 4 inregistrat in gradinile Majestatii sale, The Queen.

    Intelegi metafora aceasta agricola?
    • -2 (8 voturi)    
     Oamenii nu sunt mere, cuiva ii pasa de ei (Marţi, 27 iulie 2021, 19:58)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

     Viata umana e mult mai lunga decat ciclul de productie al marului (mai multe sanse de efecte pe termen lung), plus ca daca un mar da 10 recolte a cate 100 de mere, la oameni se cam inmultesc 1-2-3 din 2 deci mai multe posibilitati de mutatii genetice.
     Plus ca din exterior ai prefera mere bio daca pretul e semnificativ mai mare, dar in caz de epidemie ai da doza dubla de insecticid.

     "Between 21 June and 19 July, 1,788 people were admitted to hospital after testing positive for Delta. Of these, 54% were unvaccinated while 30% had received both shots. "
     Intrucat probabilitatea de reimbolnavire este foarte mica data timpul scurt, consideratia ca ar fi fost si vaccinati intre scurteaza si mai mult deci nu e relevanta.
     In schimb scrie negru pe alb ca dintre cei imbolnaviti cu Delta majoriatea era de nevaccinati, chiar daca UK au fost campioni la vaccinat, plus strategia cu o doza.

     "In total, 3,692 people have so far been admitted to hospital with the Delta variant, of whom 2,152 (58%) were unvaccinated and 843 (23%) were fully vaccinated."
   • +3 (3 voturi)    
    Problema falsa! (Marţi, 27 iulie 2021, 19:19)

    Dromikete [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

    Anticorpii sunt creati de corp atunci cand este nevoie de ei pentru a lupta cu virusul, ei nu raman in corp pana la calendele grecesti! Dupa o perioada anticorpii produsi in urma vaccinului si in urma bolii se vor absorbi de corp, dar ramane informatia legata de producerea lor. Problema cu informatia e ca cea furnizata de vaccin nu este completa iar cea rezultata in urma trecerii prin boala este mult mai valoroasa chiar si in timp. Deci 'ceva anticorpi' sa ramana de samanta nu prea sta in picioare, important este sa produca sistemul imunitar suficient de repede anticorpii sa lupte cu virusul original sau mutant atunci cand este nevoie!
    • 0 (0 voturi)    
     nu era vorba de anticorpi pe termen lung (Miercuri, 28 iulie 2021, 13:41)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Dromikete

     ci de faptul ca perioada de raportare s-ar putea sa nu fie relevanta, a prins martie-aprilie-mai cand in UK a fost super relaxat . Plus ca multi dintre britanici s-au infectat cu doar cateva luni inainte, deci nu avea mare relevanta ca erau vaccinati
     anticorpii de vaccin se bazeaza pe proteina spike, cei din boala sunt pe un virus complet. Dar daca informatia dispare in 2-3 ani, dispare. Nu mai stie corpul sa refaca imediat anticorpi.
   • 0 (2 voturi)    
    Testele de anticorpi... egal cu zero (Marţi, 27 iulie 2021, 22:00)

    nemanipulabila [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

    "Recovered COVID patients have immunity - even without antibodies
    New study in Israel confirms that reinfections are extremely rare, suggests serologic antibody tests don't reflect immunity."
    https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/295712

    Deci sa zicem ca dintre vaccinati se pot infecta cum zici 30%
    Dintre cei trecuti prin boala se re-infecteaza 0,02%

    Imi vine sa va desenez o schema cum vine de devine manipularea din articolul de mai sus:
    Cadrele medicale care au trecut prin boala si produc risc de infectare 0,02% sunt periculosi si trebuie sa se testeze repetat sau sa se vaccineze degeaba;
    Cadrele medicale care s-au vaccinat si produc risc de infectare 30% nu-s periculosi si pot trata pacienti fara nici o testare never ever;
    Pacientii testati negativ si cadrele medicale nevaccinate care n-au trecut prin boala, sunt mai in pericol sa se infecteze de la colegii vaccinati si netestati. decat de la colegii care au trecut prin boala.

    Pana la urma ar trebui testati toti din cand in cand.... dar nici testele nu sunt infailibile.....
    • -3 (3 voturi)    
     Atata medicalime pe aici mai rar imi este dat (Miercuri, 28 iulie 2021, 8:28)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui nemanipulabila

     Nu va apucati de vreun protest ceva? Ca aveti destule in carca.
 • +15 (39 voturi)    
  Bine boss da vaccinatii pot fi pozitivi (Marţi, 27 iulie 2021, 10:25)

  Lok [utilizator]

  Si ce faci cu aia? Vrei sa faci pandemie prin spitale? Testare pana la pensie.
 • +11 (55 voturi)    
  CDR anii 90 a fost paradis pe langa voi (Marţi, 27 iulie 2021, 10:29)

  autan [utilizator]

  Acesti paraziti cu cote "inalte" de incredere din partea populatiei, de la inaltimea scaunelor de ministri arunca pisica ba pe BOR, ba pe medici, ba pe babe, ba pe rusi, ba pe ursi.
  Aceste monumente de prostie gen Barna, Mihaila, Catu si altii ne spun camenii nu vin la spital din cauza covid-ului. LOL.
  Nu coruptia, indiferenta, incompetenta, nosocomialele si mizeria ii indeparteaza ci frica de covid luat de la medici. Medicii aka eroii pandemiei pana mai ieri. Daca nu era covid aveam spitale, nu erau accidente pe sosele, ursii nu atacau, Mamaia nu era plina de cocalari, totul era lapte si miere cu ministrii ca voi.
  Nu va pute la Guvern de atata minciuna si prostie?
  • +8 (20 voturi)    
   ha ha ha (Marţi, 27 iulie 2021, 11:05)

   balex [utilizator] i-a raspuns lui autan

   de nosocomiale nu le e frică. din statistici nimei nu moare de la ele. iar aceste asociații citesc doar statistici oficiale și cercetări puternice.
   • -1 (3 voturi)    
    "de nosocomiale nu le e frică" (Marţi, 27 iulie 2021, 20:32)

    Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui balex

    "infecţie nosocomială" = "infecţie luată din spital"
    (https://dexonline.ro/definitie/nosocomial)

    Dacă ţi-e frică de nosocomiale, atunci DE CE vrei să adaugi şi covidul printre aceste infecţii?
 • 0 (22 voturi)    
  eu unul nu m-as da pe mana unui medic antivaxx (Marţi, 27 iulie 2021, 10:41)

  Francisc 1 [utilizator]

  oricum e tratat la gramada procentul , in realitate medici sunt vaccinati 80% personalul mediu si de ingrijire e mai nevaccinat!
  • -2 (14 voturi)    
   Mda, statistici... (Marţi, 27 iulie 2021, 12:32)

   cracanel [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Oferite de mass media kosher :-) Precum vaccinatii nu se infecteaza pentru ca testul PCR la vaccinati aplica o amplificare de 28, iar la restul, 38-45 care si la cartofi iese pozitiv. Pai daca erau 80% vaccinati din personalul medical crezi ca mai dadeau legi ca-n Franta sau se dadeau atat de ceasul mortii ca la noi?
 • +4 (26 voturi)    
  noptea minții (Marţi, 27 iulie 2021, 10:54)

  balex [utilizator]

  adică avem un doctor nevaccinat și testat care e 99% sigur și un doctor vaccinat dar netestat (eventual întors și din concediu din zonă roșie unde a putut mânca în restaurant sau să participe la concerte). care e de ales? care e mai sigur? aceste asociații ar putea să dea dovadă de o brumă de gândire, nu de propagandă ieftină.
  domnule pacient, doctor minsitru etc, dacă vrei să te protejezi de covid, lasa propaganda și poarta mască și evtiă aglomerările iar dacă vrei să te ferești de o formă gravă apelează la vaccin. restul de propagandă ieftină.
  • +6 (16 voturi)    
   Testare (Marţi, 27 iulie 2021, 12:35)

   Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui balex

   Si sa vedem cu ce se mai testeaza. Din decembrie, in SUA nu se va mai folosi RT-PCR pentru confirmare/infirmare covid. Chiar sunt curios ce vor face in socialista Europa.
   • +2 (12 voturi)    
    Au descoperit medicii diagnosticarea medicala? (Marţi, 27 iulie 2021, 13:36)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

    Nu stiu cum faceam pana in 2020 de aflam ca avem boli si altele doar dupa simptome. Ce metode barbare!!!!
    • 0 (6 voturi)    
     Diagnosticul pe baza de simptome nu e screening (Marţi, 27 iulie 2021, 16:19)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Daca iti vine unul cu orice alta problema medicala sau daca vrea sa zboare cu avionul nu te poti baza doar pe observatia simptomelor sau doar sa-l intrebi de ele.
     Exista teste cu antigen, teste moleculare ale unor compusi generati de infectie. La naiba cica au antrenat anti-COVID si caini
    • 0 (4 voturi)    
     "cum faceam pana in 2020 de aflam ca avem boli" (Marţi, 27 iulie 2021, 20:38)

     Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Diagnosticul de Hepatită C se punea tot prin RT-PCR:
     https://en.wikipedia.org/wiki/Hepatitis_C#Diagnosis
     • -2 (2 voturi)    
      Dios mio!!! (Marţi, 27 iulie 2021, 22:20)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

      Deci Hepatita C a fost diagnisticata abea prin 1980? Pai la noi sa inteleg ca nici nu se diagnostica inainte de 2010, ca noi stem nitzel intarziati.
      Serios?
      • +1 (1 vot)    
       "Hepatita C a fost diagnosticata abea prin 1980?" (Miercuri, 28 iulie 2021, 0:48)

       Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Virusul hepatitei C a fost descoperit abia în 1989 (iată linkul la articolul ştiinţific
       https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2523562 )

       Pentru descoperirea virusului hepatitei C s-a acordat anul trecut premiul Nobel pt. medicină: https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2020/press-release/
       • -2 (2 voturi)    
        :))) Hippocrate se invarte in mormant. (Miercuri, 28 iulie 2021, 8:21)

        Lok [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

        Pe vremea lui nu ii spunea Hepatita A,B,C,D.
        Atunci erau Alpha, Beta, Kappa, Delta :P
        Faptul ca o boala are un vector si era diagnosticata pe simptome nu inseamna ca nu era confirmata. Ba chiar mai si faceau experimente dubioase sa vada transmisia si caile.
        Si odata candva demult prin 40' au si impartit hepatita ca painea calda prin vaccinuri de febra galbena. Si-au dat seama ca e nasol, chiar si fara a stii cauza ca au vazut simptomele si au mai schimbat ceva la vaccin.
 • -3 (53 voturi)    
  De ce le e frica la cei vaccinati (Marţi, 27 iulie 2021, 10:59)

  Ion Popescu NT [utilizator]

  de medicii nevaccinati, daca vaccinul functioneaza?
  • -6 (22 voturi)    
   +1 (Marţi, 27 iulie 2021, 11:18)

   Cripto [utilizator] i-a raspuns lui Ion Popescu NT

   Right
  • +11 (25 voturi)    
   Răspunsul e în articol (Marţi, 27 iulie 2021, 11:26)

   Alex Danila [utilizator] i-a raspuns lui Ion Popescu NT

   „Iar pacienții, mai ales cei care au afecțiuni oncologice, boli autoimune sau au trecut printr-un transplant, sunt foarte vulnerabili. Mulți dintre ei, din nefericire, nu se pot vaccina într-un anumit moment - nu se pot vaccina când fac tratament, nu se pot vaccina dacă au anumite reacții. Cred că din rândul pacienților, numărul celor care nu se pot vaccina este mult mai mare decât al celor din rândul personalului medical. Am văzut că una dintre pozițiile foarte vehemente este că o parte din personalul medical nu se poate vaccina, sunt oameni care au contraindicații. Eu sunt de acord, este normal.”

   Gata, s-a stricat de tot și forumul Hotnews, că 90% din comentarii îs ca să împingă și ei o opinie sau alta, nu s-au străduit să citească pînă la capăt și să rămînă cu ceva.
  • +4 (16 voturi)    
   Ehhh (Marţi, 27 iulie 2021, 11:50)

   Bitzer [utilizator] i-a raspuns lui Ion Popescu NT

   Pentru ca vaccinul functioneaza...si nu prea stim cat de bine functioneaza, dar nah...lumea sa se vaccineze si vedem noi dupa...Dar, obligatoriu sa se vaccineze cat mai multi, ca sa avem date cat mai corecte. Cam asa functioneaza logica celor care au produs vaccinurile si ale celor care le promoveaza
  • -2 (8 voturi)    
   fa cancer intai si apoi te lamuresti! (Marţi, 27 iulie 2021, 12:55)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Ion Popescu NT

   .
  • +1 (3 voturi)    
   "De ce le e frica la cei vaccinati" (Marţi, 27 iulie 2021, 20:43)

   Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Ion Popescu NT

   "de medicii nevaccinati"

   Ai şti răspunsul dacă ai face tratament pentru cancer, artrită, psoriazis, boli autoimune, transplant renal, etc.
 • +15 (23 voturi)    
  spitale închise (Marţi, 27 iulie 2021, 11:14)

  balex [utilizator]

  dar cat timp spitalele au stat pentru covid și au stat goale, nu au părut foarte deranjați? dar când se moare de nosocomiale, de la mafie, din n motive nu par foarte supărate aceste asociații.

  fix acum sunt supărate și vor să ia covidul de la un doctor vaccinat (că acela este netestat), cel nevacciant oricum este cam testat.
 • +1 (25 voturi)    
  Doua probleme (Marţi, 27 iulie 2021, 11:18)

  AbMo [utilizator]

  1. Multi medici au trecut prin infectie si nu vad rostul sa se vaccineze. De ce ar face-o? Care ar fi beneficiul pentru pacient?
  2. Vaccinatii se pot infecta si transmite boala in varianta Delta, in proportii destul de mari, daca nu chiar similare cu nevaccinatii. Medicii vaccinati nu sunt supraoameni, se infecteaza si ei la fel ca restul populatiei vaccinate.

  I-ati intrebat despre asta pe acesti reprezentati ai asociatiilor de pacienti?
  De ce nu se gandesc deloc la medicii vaccinati si infectati? De astia nu le e frica?

  In alta ordine de idei, sindicatele nu cer sa nu se testeze personalul medical (asa cum insinueaza reprezentantii), ci doar sa fie decontate testele.
  Faptul ca rezultatele nu sunt intotdeauna decontate pentru pacienti (desi legea sau hotararea sau ce o fi prevede asta) nu este vina medicilor, ci a ministerului sanatatii pe care il apara atat de indarjiti asociatiile astea de pacienti.

  Nu in ultimul rand, de ce nu se vaccineaza pacientii daca se tem asa de tare de medicii nevaccinati? N-ar mai trebui nici sa plateasca teste la internare.
 • +2 (22 voturi)    
  pai, ce asociatie vorbeste in numele majoritatii ? (Marţi, 27 iulie 2021, 11:23)

  jescu [utilizator]

  In momentul asta 60+% din populatie e nevaccinata. Orice asociatie de pacienti ar fi, nu poate sa vorbeasca in numele majoritatii. Pe scurt, lumea nu vrea vaccin sau test ca sa intre in spital, isi asuma. Din moment ce ei nu vor vaccin sigur nu pretind medicilor sa se vaccineze.
  • -1 (1 vot)    
   Majoritatea se pp ca (Marţi, 27 iulie 2021, 20:10)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui jescu

   Este reactiva si atunci poate impune celeilalte parti, o minoritate relativ importanta, sa fie reactiva cu forta?

   daca invers o minoritate recomanda o metoda de salvare, activa, pentru cealalta parte care s-ar putea imbolnavi ce vor face reactivii?

   clar reactivii nu vor actiona niciodata.

   Ei nu vor vaccinuri, nu vor masti, nu vor certificate,sunt in nemiscare

   Statul sa le dea!
   Statul sa le asigure teste pe gratis ca asa vor ei. la nesfarsit desi vaccinul, intr-o doza sau 2 sau chiar 3 doze, le asigura protectia similara cu cea asigurata de masca medicala.

   Merg pe studii care nu sunt fundamentate/ revizuite sau publicate in tot felul de reviste care nu se bucura de reputatie stiintifica si unde contra unei sume de bani studiul se publica

   Poti sa le torni tone de argumente, nimic nu ii misca.
   Ramane doar propria lor experienta sa le arate ce ar fi putut sa faca. Punct. Uneori poate fi prea tarziu pentru unii.

   Se merge pe un mix mortal de dezinformare si informare incompleta
 • +3 (45 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 iulie 2021, 11:30)

  [anonim]

  • -1 (25 voturi)    
   Ai dat un click pe linkurile oficiale (Marţi, 27 iulie 2021, 12:19)

   Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui

   pe care le-am indicat mai sus? Nuuuu? De la mine se vede ca tu esti cel fraier.

   Si vrei primi multe plusuri de la aia doi trei cu multe conturi, nu te agita :))
   • +3 (27 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 iulie 2021, 12:56)

    [anonim] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

    • +1 (19 voturi)    
     LOOOOL (Marţi, 27 iulie 2021, 13:55)

     Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui

     Link 1. Celulele de memorie tip B? Ai auzit de ele? Dar de ce nu faci singur aceasta cercetare pe siteul OMS?

     2. Sunt deja 23+ studii publicate pe OMS, 700.000+ plus...si tu vorbesti de un caz. Eu cand am vorbit de 3 decese apropiate de mine ..oameni tineri sanatosi 26, 41, 46, decese in urma primei doze de Pfizer...ati tipat cu totii ca vorbesc de trei oameni la nush cate milioane de doze. Si tu vorbesti de 1 om ...si stii care este culmea...stiu si eu inca unul in aceasta situatie...explicabila dat fiind ca ei sunt expusi la cantitati mai mari de virusi. Dar 2 sau cativa vs. 700.000 de mii reprezinta cam putini, nu?

     3. UK..il stii dar nu il intelegi, sau ce? Oamenii aceia zic cat se poate de negru pe alb: 1,2% din 83.000. Eu vorbesc de reinfectari tu vorbesti de altceva, dar eu sunt fraier.

     Si da, pentru ca au vaccinat prioritar categoriile vulnerabile rata deceselor acum este cu 2 ordine mai mica decat in valul 3, cand majoritatea erau nevaccinati si aceasta categorie reprezenta +90% dintre decese. Multa minte iti trebuie sa faci un pic de aritmetica.

     Parca scatomma i se spune, nu? Incearca sa citesti cuvant cu cuvant cu cineva alaturi, poate pricepi mai bine...
     • -3 (11 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 iulie 2021, 15:17)

      [anonim] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

      • +4 (12 voturi)    
       Nu ai ce lectii de imunologie sa imi predai (Marţi, 27 iulie 2021, 16:13)

       Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui

       pentru ca imi este clar ca esti unul din acela self-sufficient.

       Pentru ca daca ai fi in domeniu ai citi macar ce publica ceilalti (chipurile) confrati ai tai. Care au conchis in peste 20 de tari ca reinfectarea este rara si nu duce la cazuri grave sau decese. Aceeasi concluzie a tras-o de curand si PHE. Cazurile de reinfectare cu efecte grave sunt atat de rare incat multi nici nu le-au intalnit. Poate nu ai inteles: toti astia au considerat reinfectare numai la cei cu ambele teste pozitive: si PCR si de seroprevalenta.

       Care au conchis ca in cazul Covid celulele tip B responsabile de productia de anti-s si anti-n si anti-celelalte 20 proteine au fost gasite migrate in maduva osoasa. Ia aici studiul original:

       https://www.nature.com/articles/s41586-021-03647-4

       Si spre necazul tau, nu am nevoie sa impresionez pe absolut nimeni. Daca ma gandesc la toate planurile posibile ale unei existente umane, ma regasesc intr-o situatie ataaat de multumitoare, incat unul ca tine nici macar nu si-o poate imagina.

       Cat despre IQ cum zice gura lu matale...eu doar ma bucur ca fac si eu parte din gasca aia care isi imparte plasticuri din acelea cu M intre ei. Nu esti sigur printre noi.

       Si apropos, de ce te freaca grija de ce scriu eu...nu ma adresez mintilor mici. Ci doar alora care au capacitatea sa priceapa. Stai tu sa-ti iasa creierii din orbite si fum pe urechi citind posturile mele....du-te dasteptule si mai baga un mic si o bere
  • -3 (15 voturi)    
   Nu prosti francezii, ci unii ticalosi (Marţi, 27 iulie 2021, 12:29)

   cracanel [utilizator] i-a raspuns lui

   Din conducere, deh, Macron cel mai mic din familie si cu parlamentul tradator, ca si la noi, si in SUA, samd. Clasa politica, o parte din medici, aparatul judecatoresc, fortele de represiune, serviciile secrete si mass media pe de-o parte, iar de cealalta marea masa a populatiei ce trebuie... rarita dupa cum spun unii. Prosti, de-aia au iesit cu sutele de mii in strada francezii, de-aia spitale intregi au intrat in greva... Aa, asta nu apare la stiri?!
   • +1 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 iulie 2021, 13:15)

    [anonim] i-a raspuns lui cracanel

    • 0 (8 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 iulie 2021, 15:19)

     [anonim] i-a raspuns lui

  • +1 (15 voturi)    
   Francezii (Marţi, 27 iulie 2021, 12:38)

   Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui

   Da, francezii sunt prosti exact in momentele importante. O dovedeste istoria lor.
  • -4 (10 voturi)    
   merde (Marţi, 27 iulie 2021, 13:19)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui

   ce urla furculisionu in tine,frantuzitule de Caracal.
   nu vazusi cati au iesit in strada,domnule goe?oare a cui a fost ideea nanocronistule,care nu uiti sa musti mana care te-a hranit?
 • -14 (26 voturi)    
  Felicitari Patriarhului Daniel! (Marţi, 27 iulie 2021, 11:34)

  asistat [utilizator]

  Jos dictatura vaccinarii!
  • +1 (15 voturi)    
   hehe (Marţi, 27 iulie 2021, 12:20)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui asistat

   Tia intrat ajutorul de racnesti, pesedelule?
 • +3 (27 voturi)    
  Logica simpla (Marţi, 27 iulie 2021, 11:46)

  Bitzer [utilizator]

  1. Daca faci vaccinul, sunt sanse mari sa faci covid, dar avand simptome usoare.
  2. Daca faci covid, poti sa transmiti virusul si celorlati, fie ei vaccinati sau nevaccinati.
  3.Fiecare decide pentru sine. Nu inteleg care e spilu cu toata vrajeala asta si de ce aia care se vaccineaza sunt mai cu mot...Foarte bine ca s-au protejat... Sanatate si virtute, sa avem ce.bea si...ce manca!
  • -6 (22 voturi)    
   un test iq ti-ai facut? (Marţi, 27 iulie 2021, 12:51)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Bitzer

   ca esti cam simplut, dar fara logica.
   • 0 (8 voturi)    
    Extraordinar (Marţi, 27 iulie 2021, 14:37)

    Bitzer [utilizator] i-a raspuns lui Antenistontel

    Exlica-mi tu, inteligentule USR-ist #rezist, care iesi in strada si iti ingheata chilotii pentru niste ticalosi, care nu dau doi bani pe tine!
   • +1 (7 voturi)    
    Te intreaba pe tine de IQ (Marţi, 27 iulie 2021, 16:15)

    Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Antenistontel

    ca pe el nici macar nu l-au primit in sala :P
  • +8 (20 voturi)    
   Daca e asa de simpla logica... (Marţi, 27 iulie 2021, 12:54)

   taro [utilizator] i-a raspuns lui Bitzer

   nu mai pierde timpul cu mersul la doctor sau la spital cand ai ceva boala citeste pe net sau vezi ce spune pe Facebook si ia tratamentul de acolo.
   • 0 (8 voturi)    
    Hahaha (Marţi, 27 iulie 2021, 14:40)

    Bitzer [utilizator] i-a raspuns lui taro

    Vaccineaza-tie tu si pentru mine. Am auzit ca se face a treaia doza...poate reusesti sa iti faci abonament. Cica astia care se vaccineaza, primesc un #rezist tatuat direct pe creier!
 • +6 (30 voturi)    
  Se vede rezultatul coruptiei din sistemul medial.. (Marţi, 27 iulie 2021, 11:47)

  taro [utilizator]

  cand doctori si asistente sunt angajati in schimbul mitei iar cei care sunt cu adevarat calificati pleaca din tara pentru ca-si gases un post pentru ca sunt competenti.

  Nu trebuie sa fi inteles nimic despre vaccinuri cand ai fost la facultate, trebuie sa ai doar diploma si o spaga grasa si ai postul asigurat.

  Vrei sa sti care doctori sunt competenti si care sunt incompetenti? Vezi cine e vaccinat si cine nu. Daca esti medic si nu crezi ca functioneaza vaccinurile nu ai ce cauta in postul aia.
  • -7 (25 voturi)    
   Care "vaccin"? (Marţi, 27 iulie 2021, 12:26)

   cracanel [utilizator] i-a raspuns lui taro

   Care nu imunizeaza si nu impiedica transmiterea? Pai tocmai ca asa au invatat la scoala, definitia vaccinului, si-si dau seama ca ceva... pute! Vaccinati-va voi, oricum, pana ne vor constrange pe restul, cei "deschisi" la minte si increzatori in stiinta promovata de mai marii lumii, vor fi la a treia sau a patra doza, timp destul ca miocarditele, endocarditele si microcheagurile de sange sa-si faca efectul...
   • -2 (8 voturi)    
    epidemia de rujeola (Marţi, 27 iulie 2021, 16:47)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui cracanel

    de acum cativa ani tot reapar zone in care se raspandeste rujeola. Bineinteles, multumim curentului antivaccinist promovat de toate mamicile ca sa nu zic altceva. Ah, studiul care statua legatura vaccinurilor cu autismul a fost repudiat si de revista, dar si de auto. Nu conteaza, tot mor copii de o boala "eradicata".

    NB: Scaderea imunizarii sub 85% permite aparitia unor epidemii locale, daca se ajung mai jos extinderea temporala si teritoriala poate fi si mai mare. E la fel si la COVID, daca jumate din cei cu care se intalneste un bolnav sunt vaccinati, e mai usor pt virus sa gaseasca un lant de raspandire. Dar daca doar 10% ar fi neimunizati si cumva ala expira cand trece prin dreptul bolnavului, pune mana la gura, poarta masca corect - atunci nimic nu se intampla si pandemia se stinge macar pe anumite teritorii
    • +5 (7 voturi)    
     Alo?! (Marţi, 27 iulie 2021, 17:43)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

     Cei despre care vorbesti dumneata (anti-vaxxeri) sunt putini, la noi in tara chiar foarte putini. Daca ti-e greu sa intelegi, hai sa-ti dau un exemplu simplu: in Romania doar 30% s-au vaccinat anti-covid. Daca la fel de putini si-ar vaccina copiii, atunci situatia din Romania ar fi realmente un dezastru si ai vedea asta peste tot, inclusiv cand ai incerca sa treci granita.
     Avand in vedere cele ce preced, nu amesteca vaccinul anti-covid cu celelalte vaccinuri pentru mai sunt pe aici cetateni care pot scrie, citi si chiar intelege, bine?
     Cand vine vorba despre SARS COV2/ Covid19, hadeti sa incercam sa impartim cetatenii in "imunizati" si "neimunizati", nu in "vaccinati si nevaccinati" cum va tot indeamna media si "expertii". Ar fi un inceput de discutie reala.
     • -3 (7 voturi)    
      Imun (Marţi, 27 iulie 2021, 18:51)

      Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      Imun inseamna sa nu faci boala deloc. Care imunitate? Despre ce vb? Aici nu e vb de imunitate, ci doar de cat mai multe asa-zis vaccinuri administrate. Atat si nimic mai mult.
      • +2 (2 voturi)    
       Vorbim despre (Marţi, 27 iulie 2021, 21:29)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

       Vorbim despre imunitatea dobandita intr-un fel (natural sau prin vaccinare). Nu pot face desene, dar sper ca am fost destul de clar.
       • 0 (2 voturi)    
        si eu am fost destul de clar (Miercuri, 28 iulie 2021, 11:54)

        Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui Luk

        Am vb de imunitate pentru din punctul meu de vedere este gresit sa spui "imunizat" cand de fapt acest asa-zis vaccin nu imunizeaza. Tot faci boala, tot transmiti. Asa ca ar fi bine sa ramana titulatura de vaccinat si nevaccinat, pentru ca imuni sunt doar cei care au trecut prin boala, dar nici aceia toti.
        • +1 (1 vot)    
         De acord! (Miercuri, 28 iulie 2021, 15:28)

         Luk [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

         Foarte corect ce spuneti.
     • 0 (4 voturi)    
      Statistica oficiala (Marţi, 27 iulie 2021, 19:26)

      jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      da 1 milion de romani trecuti prin COVID, sa zicem ca am auzit fiecare de cunoscuti care s-au imbolnavit si nu au zis nimanui. Unii poate nici nu si-au dat seama.
      Sa zicem 3 milioane, din care o parte s-au si vaccinat.
      Cu 5 milioane de vaccinati ies cel mult 8 milioane de "imunizati", cel mult jumate din adulti chiar si cu o estimare pesimista a populatiei Ro.

      P.S.: Nici boala, nici vaccinul nu duc la imunizarea persoanei, imunizarea este a grupului daca se atinge un prag critic al imunizarii de turma.
      • 0 (0 voturi)    
       Nu stiu (Miercuri, 28 iulie 2021, 16:15)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

       Nu stiu sa estimez cati oameni au avut Covid, nu prea am elemente pe care sa ma bazez. E probabil ca numarul sa fie undeva intre 3 si 5 milioane, asa este. Avem inca 5 miiloane vaccinati (o parte dintre cei care aveau imunitate s-au si vaccinat pentru ca nu aveau de unde sa stie ce stim azi -printre ei ma aflu si eu).
       Nu cred ca populatia Romaniei traitoare intre granitele de azi depaseste 16 mil de indivizi, avem cateva milioane de cetateni plecati din tara prin toate colturile lumii (Italia, Spania, Germania, UK s.a.m.d.).
       Daca avem 8 milioane de cetateni imuni/rezistenti la SARS COV, atunci cel putin jumatate dintre adulti sunt deja rezolvati. Copiii si tinerii nu au treaba cu Covid19, asta e ultima lor grija. Grija noastra trebuie sa fie ca persoanele care pot muri sa fie vaccinate. Asta-i tot.
     • -3 (7 voturi)    
      "nu amesteca vaccinul anti-covid cu celelalte" (Marţi, 27 iulie 2021, 21:02)

      Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      Antivacciniştii obisnuiesc să spună:
      "Noi nu suntem impotriva TUTUROR vaccinurilor, noi suntem NUMAI împotriva vaccinurilor covid, fiindcă:
      -au fost făcute pe repede inainte
      -sunt experimentale
      -folosesc terapie genica (ARN mesager)
      -produc toxina Spike
      -ne schimbă ADN-ul
      -mai ales fiindcă sunt LETALE"

      Însă adevărul este că de FIECARE DATĂ când a a fost introdus un nou vaccin, antivacciniştii au sărit in sus si au gasit tot felul de pretexte.

      -"Vaccinurile sunt un plan diabolic de ucidere lentă în masă"
      Asta spunea Tudor Barbu la TV în... 2011, despre VACCINUL ANTI-GRIPĂ PORCINĂ.
      Puteţi vedea videoclipul pe YouTube: https://youtu.be/JeNNO9d4zoo

      -"Vaccinul este letal"
      -"Guvernul ne obligă la moarte"
      -"Vaccinul e folosit pt. controlul populaţiei"
      Asta spuneau antivacciniştii în... 2009 despre VACCINUL ANTI-HPV.
      Titlurile de mai sus se găsesc pe YouTube la acest link: https://bit.ly/3zp7aTu

      La 10 şi respectiv 12 ani după introducerea vaccinurilor anti-gripă porcină şi anti-HPV, putem vedea că prezicerile apocaliptice ale antivacciniştilor nu s-au adeverit.
      Dacă antivacciniştii ne-au minţit DE DOUĂ ORI în trecut, atunci de ce i-am crede a treia oară?
      • +3 (7 voturi)    
       Dumneata (Miercuri, 28 iulie 2021, 7:28)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui Bandolino

       Dumneata n-ai nevoie de mine, vad va poti face afirmatii pe care sa le contrazici singur. Baga de seama ca eu sunt vaccinat din mai, asa ca toata demonstratia ta e doar un excercitiu de imaginatie (o metafora pentru ceea ce este, de fapt).
  • -8 (20 voturi)    
   Noroc (Marţi, 27 iulie 2021, 13:04)

   autan [utilizator] i-a raspuns lui taro

   Ca tu stii de la Catu ce e cu vaccinul anti-covid si argumentele tale stiintifice sunt atacurile la persoana. Ai o gramada de stiri si pe HN cu ultimile studii dar posibil sa fie o limba necunoscuta pentru tine.
  • -1 (1 vot)    
   De doar o poveste (Marţi, 27 iulie 2021, 18:48)

   Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui taro

   Se facea ca era o clasa de din aia de se joaca pe la cele olimpiade. Crescura, jumate se facura doftoroi. Ca sa fie bine si sa nu fie rau se dusera mare parte catre alte meleaguri. Scrisera studii, carti, vindecara cetatenii necajiti. Ajunsera si sefi de clinici pe la cele Americi, doftoroi din aia de atrage nacajitii de boala ca mierea pe ursan.

   Cu tata tehnica asta de comunicara facura fosti un wazap din ala. Si astia mai nedoftoroi pusera si ei intrebari: o fi bine, n-o fi bine cu limonada aia de experimenteaza astia. Ca sa vezi, cei mai dusi cu vaporeanu dintre ei, zisera cam asa...NIET. Astia mai ramasi, cam la fel. Cu toate astea, dintre ultimii, mai de obligatie adica asa mai de gura lui shefu, incercara limonada.

   Ce obligatii intrebara ai de peste mari si tari? Adica cum? Ca daca pe noi ne obliga cineva, cu ce scrie la tzeveul ala, mergem pe orsiunde...sa gaseasca ei sa puna in loc. Nah, cainii latra, caravana trece, totul este o poveste. Si pe la noi gandira la fel, nelimonitii...taata ioropa ne cauta de pricepere si pungi cu galbeni ne promite. Mai vedem....

   S-am incalecat p'o sa.

   PS Este vorba despre o fabula. Se adreseaza persoanelor cu imaginatie. Orice asemanare cu personaje reala se adreseaza numai acestora.
   • +1 (3 voturi)    
    "daca pe noi ne obliga cineva...mergem pe orsiunde (Marţi, 27 iulie 2021, 22:13)

    Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

    Dacă eşti medic şi refuzi vaccinarea, NU mai poţi merge chiar oriunde.
    Alte ţări din UE au început să impună vaccinarea obligatorie a personalului medical:
    -Italia: t.ly/zRyT
    -Franţa: t.ly/jZSV
    -Anglia: t.ly/dslX
    -Grecia: t.ly/vg8U
 • -4 (18 voturi)    
  adevaru e (Marţi, 27 iulie 2021, 11:50)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  ca medicii frizerii cei care lucreaza cu clienti fara paravan si de aproape ar cam trebui vaccinati. Altfel ii pun in pericol pe ceilalti care si ei sunt nevaccinati. Eu care lucrez la un laptop n-am nicio obligatie decat atunci cand ies in lume si fata de familie. Cei nevaccinati se pun in pericol in primul rand pe ei insisi dar e treaba lor. Responsabilitatea trebuie analizata mai atent nu cum zicea Macron ca blochezi spitalele. Mereu francezii au avut idei de-astea si cu internetul si cu pandemia si retelele sociale si cu multe. Din 30 de tari numai ei au o problema. Cat despre teste astea sunt 0 barat e o chestie de moment ca sa ai o justificare o ceva acolo ca poti sa tragi amiba-n piept dupa ce ai facut testu deci vax.
 • +1 (5 voturi)    
  Medicii care mai ridica vocea (Marţi, 27 iulie 2021, 19:56)

  Dromikete [utilizator]

  sunt redusi la tacere cat mai repede pentru ca nu corespund cu noua gandire progresista. Asa ca 'obligativitate' pentru vaccin (chiar daca au trecut prin boala), renuntare la constiinta daca vine una (sau care se crede unul cu burta mare - ca discriminare - matic) sa faca avort si vedem ce mai urmeaza! Suntem la inceput. Dezbinare si bani sa iasa!
 • +1 (5 voturi)    
  Vaccinarea (Marţi, 27 iulie 2021, 20:43)

  wintershadow [utilizator]

  este un act voluntar si neobligatoriu! Si asa trebuie sa ramana.
  Avand in vedere modul accelerat de obtinere al acestui vaccin, aflat in teste pana in 2023, cu atat mai mult.
  De ce nu se ia in considerare si ipoteza ca acele cadre medicale care refuza vaccinarea sa o faca tocmai in cunostinta de cauza? Nu mai exista dreptul la opinie, trebuiesc toti sa se alinieze versiunii "oficiale"? Medicina este cercetare, asa stiam, iar cercetarea implica studierea tuturor ipotezelor.
  • -1 (5 voturi)    
   "cercetarea implica studierea tuturor ipotezelor" (Marţi, 27 iulie 2021, 22:27)

   Bandolino [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

   Mergând pe logica dvs., am nişte ipoteze pe care vi le propun pt. studiu:
   -ipoteza că Pământul este plat
   -ipoteza că Soarele se învârte în jurul Pământului
   -ipoteza că o roată pătrată e mai bună decât una rotundă

   Deoarece timpul şi banii sunt limitaţi, cercetarea NU implică studierea inepţiilor, şi nici a lucrurilor care au fost deja studiate în trecut (cum ar fi efectul vaccinurilor asupra epidemiilor).
  • +1 (3 voturi)    
   Care specialiști? (Marţi, 27 iulie 2021, 23:02)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

   Infirmierele? Doctorasii cu orice alta specializare decât infecțioase? Punem la socoteală și vracii? Homeopati, chiropractori
   Dar doctorii de familie cu program de lauze și care "consultă" la geam de un an jumate? Dar doctorii din spitalele ne Ovid care ar fi deranjați sa înceapă iarăși sa muncească?
 • +1 (7 voturi)    
  Am citit din nou (Miercuri, 28 iulie 2021, 11:08)

  Luk [utilizator]

  Am citit din nou toate comentariile si pot conchide un singur lucru: media si politicienii au inlocuit obiectivele fara sa ne spuna.

  Obiectivul este azi sa vaccinam 100% din populatie, desi pana mai ieri era sa "nu punem presiune pe sistemul medical". Nu decurg logic una din alta, stati linistiti. Nu-i nevoie sa ai vaccinata intreaga populatie (chiar si copiii) pentru a nu pune presiune pe sistemul medical. Cine crede asta, o sa creada orice.

  Ganditi-va singuri, cititi si-o sa-mi dati dreptate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by