Doar 14 persoane s-au vaccinat ieri împotriva COVID, în medie, în fiecare centru de vaccinare din România, scrie fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Doar 8-9 persoane au venit pentru prima doză, în timp ce restul au venit pentru rapel.

Vlad VoiculescuFoto: Guvernul Romaniei

" - de câte ori l-ați auzit pe domnul Cîțu spunând asta la fiecare ieșire publică de până acum câteva luni? În ultima vreme nu l-ați mai auzit, așa-i? de ieri al campaniei de vaccinare a însemnat ieri, de pildă, o medie de circa 14 vaccinări pe fiecare centru de vaccinare. Dacă ne uităm doar la cei care acum au venit pentru prima doză de vaccinare, suntem la vreo 8-9. Restul au venit pentru rapel", scrie fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Sănătății adaugă că "a fost duminică, să zicem. Dar și în zilele săptămânii suntem pe la vreo 20-25 de vaccinări pe centru, jumătate la prima doză, jumătate la rapel. Muncă de 1-2 ore adică, maximum. În rest..."

Vlad Voiculescu consideră că "nota de plată pentru politizarea și militarizarea vaccinării va veni însă abia mai târziu, în vieți omenești și în restricții care altfel nu ar fi fost necesare": "Cei mai antreprenori dintre voi probabil că vă gândiți deja la costuri. Sunt enorme (zeci sau sute de euro per vaccinare) dar nenorocirea e că sunt degeaba. Nota de plată pentru politizarea și militarizarea vaccinării va veni însă abia mai târziu, în vieți omenești și în restricții care altfel nu ar fi fost necesare."

"Campania de vaccinare care a plecat cu șireturile legate de esențiali și s-a înecat mai apoi în campania internă a lui Cîțu în PNL, trebuie să schimbe urgent viteza. O poate face la nivel național doar prin implicarea bisericilor, a primarilor și a școlilor", încheie fostul ministru al Sănătății.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, ieri, că 7.987 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 4.737 cu prima doză.

Citește și: