​Casa Națională de Asigurări de Sănătate va organiza, în perioada următoare, noi concursuri pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere din cadrul caselor de asigurări de sănătate din subordine, care nu au fost până acum ocupate prin concurs. CNAS a organizat două concursuri în ultimele luni, însă doar 18 candidați au promovat în total - 5 la primul concurs și 13 la al doilea.

CNASFoto: cnas.ro

"Avem nevoie de profesionişti în conducerea structurilor din teritoriu pentru a fi puse unitar în aplicare măsurile reglementate pentru îmbunătăţirea accesului la serviciile acordate în sistemul de sănătate şi pentru o utilizare judicioasă a fondurilor", a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

La primul concurs, cel din luna mai, doar 5 dintre cei 33 de candidați înscriși au fost declarați admiși. Restul au fost declarați respinși sau au absentat.

Cele 5 case județene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma primului concurs sunt CAS Maramureș, CAS Iași, CAS Cluj, CAS Tulcea și CAS Bistrița Năsăud.

La cel de-al doilea concurs, organizat în luna iunie, doar 13 candidați din 47 au fost declarați admiși. Ceilalți 34 au fost respinși sau au absentat.

Cele 13 case județene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma celui de-al doilea concurs sunt CAS Alba, CAS Constanța, CAS Satu Mare, CAS Sălaj, CAS Covasna, CAS Dâmbovița, CAS Arad, CAS Brașov, CAS Gorj, CAS Olt, CAS Vâlcea, CAS Botoșani, CAS Bihor.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este, practic, cea mai bogată instituție din domeniul sănătății, iar casele județene au de gestionat un buget uriaș: aproape 10 miliarde de euro în acest an. Casele județene de asigurări de sănătate reprezintă, în multe cazuri, "cel mai mare portofel" dintr-un județ, așa cum afirma, recent, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mai multe informaţii privind modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor aici: https://cnas.ro/posturi-vacante/