Guvernul a modificat o ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea a trei unităţi sanitare care vor opera elicopterele SMURD ce vor deservi zona montană, anunță News.ro. Cele trei noi baze aeriene vor fi deschise în Caraş- Severin, Braşov şi Suceava.

Interventie elicopter SMURDFoto: Salvamont

Secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern de marţi, că cele trei elicoptere vor deservi lanţul muntos.

„A fost adoptată o OUG care modifică legislaţia actuală pentru operarea elicopterelor medicale de urgenţă. Modificările sunt pentru stabilirea unităţilor sanitare care urmează să opereze aceste elicoptere. Noi deja avem aduse elicoptere suplimentare pentru deschiderea a trei noi baze aeriene în judeţul Caraş-Severin, Braşov şi Suceava, pentru acoperirea lanţului muntos, pentru salvarea montană”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a adăugat că ordonanţa stabileşte şi remuneraţia asistenţilor medicali care vor lucra pe aceste elicoptere.

„Această ordonanţă simplifică modul în care deservim unităţile sanitare care vor opera aceste elicoptere, alături de Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, şi stabileşte şi modul în care vor fi remuneraţi asistenţii medicali ca să poată să facă şi ei gardă alături de medici”, a declarat Arafat.