​"Toată familia trebuie să fie vaccinată pentru a scăpa de această pandemie. Dacă ne vaccinăm în număr cât mai mare, ar trebui să nu avem un val 4 cu probleme", a afirmat marți premierul Florin Cîțu, care a îndemnat părinții să își vaccineze copiii și a subliniat că decizia de vaccinare a copiilor aparține părinților. Premierul Florin Cîțu, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, participă marți, la sediul Guvernului, la o ședință privind beneficiile vaccinării copiilor.

Florin Citu Foto: Guvernul Romaniei

"Persoanele nevaccinate sunt vulnerabile. Dacă ne vaccinăm în număr cât mai mare, ar trebui să nu avem un val 4 cu probleme. Dacă alegeți să vă vaccinați acum, vaccinați pentru siguranța dumneavoastră și a familiei dumneavoastră. Toată familia trebuie să fie vaccinată pentru a scăpa de această pandemie. Decizia de vaccinare a copiilor aparține părinților. Facem acest lucru pentru noi toți, pentru a reveni la normalitate", a afirmat Florin Cîțu.

Premierul a adăugat că "dacă ne uităm la ce s-a întâmplat din 15 mai, am putut ridica o parte dintre restricții."

Florin Cîțu mai spune că "am dus vaccinul cam peste tot, avem caravane rurale, maratoane, în gări, aeroporturi, pe plajă vom avea puncte de vaccinare".

În opinia premierului, "faptul că campania de vaccinare funcționează îl demonstrează numărul de persoane infectate zilnic și numărul de decese, care au scăzut".