Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă, la Sibiu, că va menţine în continuare conducerea militară la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Consider că este important să avem continuitate şi consider că o conducere eficientă merită să aibă ocazia să pună umărul şi să ne ajute să trecem peste această perioadă. Evident că trebuie să ne coordonăm şi cu Ministerul Apărării Naţionale, trebuie să ne asigurăm şi de disponibilitatea domnului doctor pentru acest lucru. Eu am preluat această conducere (militară a DSP Sibiu - n.r.) şi consider că acolo unde nu sunt probleme de funcţionare, şi aici nu cred că am avut probleme deosebite sau nu probleme care să ajungă la urechile Ministerului Sănătăţii, nu văd de ce aş schimba un lucru care merge acum. Dar în perspectivă, în lunile următoare, dorim să revedem organigramele şi structurile tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară, iar acolo unde avem posturi vacante să le scoatem la concurs”, a explicat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a vizitat sâmbătă un cabinet unde se face vaccinarea în localitatea Porumbacu de Jos (judeţul Sibiu) şi a discutat despre campania de imunizare cu medicii de familie şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică.

DSP Sibiu este condusă în prezent de medicul militar Daniel Chelcea, numit interimar în această poziţie.

În luna februarie a acestui an, preşedintele filialei judeţene a USR Sibiu, consilierul judeţean Adrian Echert, a solicitat încetarea conducerii militare a DSP şi organizarea de concursuri „pe bune” în instituţii.

DSP Sibiu este condusă de un militar din noiembrie 2020, medicul colonel Daniel Chelcea fiind directorul medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu, cel care a fost numit după ce fostul director a demisionat. Cei de la USR PLUS au cerut în 2020 conducere militară la DSP Sibiu şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, nemulţumiţi de foştii directori. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost condus şi el de un medic militar infecţionist, însă în prezent are un director general interimar numit de către Consiliul Judeţean - Florin Neag.