Medicul Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății responsabil de gestionarea crizei COVID-19 în mandatul lui Vlad Voiculescu, a fost numită consultant la Organizația Mondială a Sănătății în departamentul care se ocupă de prevenirea și controlul infectărilor cu SARS-CoV2.

Andreea MoldovanFoto: Agerpres

Anunțul a fost făcut chiar de Andreea Moldovan, care după divorț a revenit la numele Andreea Căpîlna, pe pagina sa de Facebook. Andreea Moldovan va lucra într-o primă fază din România, apoi se va muta la Geneva.

Medicul Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din România, a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății pe 5 ianuarie 2021, fiind prima numire din echipa lui Vlad Voiculescu, după ce acesta a venit la conducerea Ministerului Sănătății la finalul lunii decembrie.

Andreea Moldovan este medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, spital aflat în prima linie COVID-19. Începând de anul trecut, ea a ocupat și funcția de director medical al spitalului.

Anterior, medicul Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov, spital premiat, în anul 2013, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu "Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească".

Reamintim că Andreea Moldovan, secretarul de stat responsabil de gestionarea crizei COVID-19, a semnat, pe 13 aprilie, un Ordin ce viza, printre altele, modificarea criteriilor de carantină. În dimineața zilei de 14 aprilie, Andreea Moldovan, secretar de stat, și Vlad Voiculescu, pe atunci ministrul Sănătății, au fost demiși. Premierul Florin Cîțu ar fi fost nemulțumit de faptul că nu ar fi știut de acest ordin, înainte de aprobarea lui.