​Deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu vorbește despre o rată mică a vaccinării în rândul personalului medico-sanitar din spitalele României. În Buzău, acolo unde Emanuel Ungureanu este parlamentar, doar 43% din personalul medico-sanitar din județ și doar 28,6% dintre angajații Direcției de Sănătate Publică s-au vaccinat.

VaccinareFoto: Hotnews

"La data de 1.05.2021 doar 43% din personalul medico-sanitar din județ era vaccinat împotriva Covid-19 cu două doze de vaccin. Cea mai mare rată de vaccinare este la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău unde 66% din personal era vaccinat cu două doze la începutul lunii. De asemenea, peste jumătate din personal era imunizat și la Spitalul Săpoca, Spitalul Smeeni și Serviciul de Ambulanță Județean Buzău. Din nefericire, doar 28% din personalul DSP era vaccinat în data de 1.05.2021 conform datelor puse la dispoziție chiar de către DSP Buzău. Îngrijorător, la Spitalul Municipal Râmnicu-Sărat avem o rată de vaccinare de doar 33% și abia a fost redeschis cu eforturi deosebit de mari!", spune Emanuel Ungureanu.

"Atenție! Doar 28,6% din angajații DSP Buzău sunt vaccinați!", subliniază deputatul USR-PLUS.

Emanuel Ungureanu afirmă că "este foarte important ca personalul medico-sanitar să se vaccineze, mai ales în contextul redeschiderii spitalelor Covid pentru a nu ajunge în situația nedorită ca pacienții care se adresează spitalelor să fie infectați chiar de către personalul sanitar care trebui să aibă grijă de sănătatea lor."

"Eu voi susține în continuare redeschiderea spitalelor Covid, dar este necesar ca personalul acestor spitale să fie imunizat. Îi încurajez pe toți cei care lucrează în spitale, dar și pe toți cei care doresc să evite infectarea cu virusul Sars-Cov-2, să se vaccineze cât mai repede. Vaccinurile sunt sigure, eficiente și salvează vieți!", încheie deputatul USR.