Un bărbat din Botoșani s-a prezentat la un centru de vaccinare și a primit cea de-a treia doză de vaccin Pfizer, chiar dacă era deja vaccinat cu două doze. Bărbatul și-ar fi dorit să primească chiar și a patra doză de vaccin. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat că în acest caz nu a fost scanată cartea de identitate a bărbatului, iar personalul din centrul de vaccinare a crezut spusele acestuia, care a susținut că nu este vaccinat. Valeriu Gheorghiță a precizat că este primul caz de acest fel înregistrat în România.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu s-a scanat anterior vaccinării cartea de indentitate, pentru a se vedea dacă persoana fusese sau nu vaccinată", a spus marți Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă, adăugând că, cel mai probabil, personalul din centru a crezut spusele bărbatului, care susținea că nu este vaccinat.

"Fac un apel către oameni să înțeleagă că furnizarea corectă a datelor medicale și a istoricului medical este în beneficiul lor", a adăugat Valeriu Gheorghiță.