Comitetul de la Sănătate care a încurcat decesele COVID e condus de același funcționar care a uitat să trimită o hârtie la Finanțe, lăsând neplătit personalul din centrele de vaccinare

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Marţi, 18 mai 2021, 10:11 Actualitate | Sanatate


Ministerul Sanatatii
Foto: AGERPRES
​Comitetul făcut responsabil de Ministrul Sănătății pentru scandalul deceselor COVID-19 este condus de același funcționar din minister care a uitat, la începutul anului, să trimită o hârtie la Ministerul de Finanțe, lăsând astfel neplătit personalul din centrele de vaccinare.

Este vorba despre director adjunct al Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică, Amalia Serban.

„​Ați întrebat de responsabilii din Ministerul Sănătății care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate. Responsabilul din Ministerul Sănătății este un Comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu și vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora”, a afirmat luni în plenul Parlamentului, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Comitetul invocat de aceasta a fost înființat în iulie anul trecut, în timpul mandatului de ministru al liberalului Nelu Tătaru, și poartă numele de Comitetul Operațional de Coordonare, Evaluare și Prognoză, pe scurt COCEP.

Responsabilitatea acestui organism este, potrivit ordinului de ministru, stabilirea procedurilor privind raportarea datelor și informatiilor ce urmau a fi centralizate și asigurarea unui circuit unic, coordonat și coerent al datelor și informațiilor. Mai mult, COCEP trebuia să întreprindă demersurile necesare pentru corectarea, în timp operativ, a eventualelor erori de raportare constatate.

Comitetul are în coordonare un Grup tehnic de lucru pentru operarea, monitorizarea și centralizarea datelor.

În atribuțiile acestui grup tehnic intră monitorizarea zilnică a bazelor de date tehnice aferente sistemul electronic centralizat al Ministerului Sănătății și ale platformei „Corona Forms", precum și evaluarea a concordanței datelor raportate în aceste platforme de către unitățile spitalicești și DSP-uri.

Cine trebuia să coordoneze și să evalueze datele

COCEP este condus de Amalia Șerban, care lucrează în Ministerul Sănătății încă din anul 2004 și ocupă funcții de conducere în instituție de 14 ani, din anul 2007, potrivit CV-ului său. Din Comitet mai fac parte în calitate de experți tehnici funcționari din MS: Avian-Daniel Pop, Costin Iliuță, Mariana Stanciu, Cătălin Popa. Secretar este Mihai Bundoi.

Grupul tehnic era condus, potrivit ordinului de ministru, de Ovidiu Chirilă, consilier personal al fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

Hotnews.ro a scris în martie că Amalia Șerban este omul care a uitat să semneze și să trimită către Ministerul Finanțelor solicitarea pentru plata personalului din centrele de vaccinare din toată țara.

Diferență de peste 7.000 de decese între alerte.ms.ro și Corona Forms

Ce rezultate a avut COCEP, organismul care trebuia să monitorizeze, evalueze și să corecteze datele referitoare la criza COVID?

După aproape un an, am aflat din raportul prezentat de Ioana Mihăilă că între sistemul Ministerului Sănătății și în platforma „Corona Forms” există o diferență de peste 7.000 de decese raportate.

În platforma Corona forms au fost raportate în 2020 un total de 16.120 de decese de COVID-19, iar în platforma alerte.ms.ro, 18.988. Până la 31 martie 2021 însă, diferențele de raportare s-au mărit consistent: 31.132 de decese raportate în alerte.ms.ro și 23.931 în Corona forms. Practic, o diferență de peste 7.000 de decese.

HotNews.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la Amalia Șerban, însă până la publicarea acestui articol aceasta nu a răspuns solicitărilor redacției.

Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9545 vizualizari

 • -28 (54 voturi)    
  Metoda patentata USR: Acarul Paun (Marţi, 18 mai 2021, 10:13)

  LemonCake [utilizator]

  #Purii, #Gii nu au niciodata nici o vina. Mediocrilor !
  • +13 (19 voturi)    
   ... (Marţi, 18 mai 2021, 10:30)

   ursu_rebegea [utilizator] i-a raspuns lui LemonCake

   Du-te tata si te culca....
  • +10 (12 voturi)    
   Ohhh (Marţi, 18 mai 2021, 11:51)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui LemonCake

   Ai uitat sa zici ceva si de sorosgheiz... Cei patru asasaini platiti pe care i-a recunoscu dragnia la Hilton (as seen on tv, s-a zis serios) n-o sa te uite...
 • -15 (27 voturi)    
  Are valoare aici. (Marţi, 18 mai 2021, 10:17)

  Lok [utilizator]

  Daca tot nu bate cifra la sfarsit nu se intreaba nimeni de ce.
 • +34 (40 voturi)    
  Astia vin din 1995, oamenii P$D (Marţi, 18 mai 2021, 10:17)

  un domn [utilizator]

  Un fel de Sindicat al Trojan ilor
 • +21 (23 voturi)    
  Nu inteleg ce aveti cu (Marţi, 18 mai 2021, 10:31)

  Kecske [utilizator]

  aceasta doamna ? Si-a dovedit competenta cind a "uitat" sa faca platile, si-o dovedeste si acum. Trebuie promovata. Si eventual si pensionata "special". Am uitat, va rog sa ma scuzati: e "functionar public" si acestia nu pot fi "pensionati" oricum. Sunt inamovibili, precum judecatorii.
  • +6 (6 voturi)    
   Dacă un ministru nu poate da afară un funcționar (Marţi, 18 mai 2021, 14:58)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

   Să facem invers, poate merge. Un funcționar să dea afară ministrul pentru-că îți bagă nasul în interesele lui.
  • +3 (3 voturi)    
   acuma, daca (Marţi, 18 mai 2021, 18:53)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

   tot a pus-o pe d-na Mihăilă să prezinte public raportul, care de fapt demonstrează cu prisosință că Voiculescu a avut dreptate, cîțu poate găsește vreo fărâmă de onoare și, măcar, îi va cere scuze public acestuia pentru că l-a dat afară degeaba.
 • +17 (17 voturi)    
  ... (Marţi, 18 mai 2021, 10:32)

  tirolez [utilizator]

  de ce mai e in functie? sa aiba pe cine da vina si data viitoare? Inteleg ca nu-i poti schimba pe unii care nu au gresit nimic desi in mod clar sunt "oamenii" cuiva, dar cineva care e in mod evident incompetent?
  • +2 (2 voturi)    
   Sfanta naivitate! (Marţi, 18 mai 2021, 21:21)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Daca ar fi fost doar hartiuta uitata, deci personalul ramas neplatit, zicea "errare humanum est", cu totii suntem oameni si deci supusi greselii.

   Dar noua gafa, cu decesele incurcate, arata clar ca Sistemul este de vina: bietul functionar nu primeste destule sporuri, nu este motivat sa lucreze bine!

   trebuie deci urgent sa se mareasca salariile si sporurile in Minister!
 • +23 (23 voturi)    
  mda (Marţi, 18 mai 2021, 10:34)

  SoulSearcher [utilizator]

  aahhh celebra doamna Amalia de la minister...

  aia care vine odata pe saptamana la birou si in rest e de fapt angajata companiilor pharma

  orice medicament, orice tratament daca vrei sa vinzi in romania, te duci frumos la doamna Amalia si cu un procent si plicul in avans, se rezolva.

  de aia nici n-are timp doamna Amalia sa lucreze la minister, cand ea incaseaza bani de la alte companii private sa le faca planul de vanzari
 • +19 (19 voturi)    
  Amalia Serban e omul lui Rafila (PSD), deci... (Marţi, 18 mai 2021, 11:05)

  Popcea [utilizator]

  DNA-ul ar fi trebuit sa o ancheteze deja pe madama asta, pentru ca e clar ca nu le face din prostie, ci e pusa sa faca lucrurile anapoda pentru a discredita guvernul. Un ministru a fost schimbat din cauza acestor diferente de decese, imaginea USR si PNL e afectata de certurile lor (stupide), femeia si-a atins scopul. Cred ca oamenii din jurul ei, daca ar fi chemati la DNA, ar putea confirma ca doamna stia exact ce face, ca nu e neglijenta in serviciu. Si problema trebuie pusa asa: unul singur sa spuna adevarul, iar ceilalti vor face puscarie ani buni.
  • -3 (3 voturi)    
   Rafila, asta cine este !!!? (Marţi, 18 mai 2021, 12:40)

   sipu [utilizator] i-a raspuns lui Popcea

   .
 • 0 (10 voturi)    
  hai cu informatiile pana la final (Marţi, 18 mai 2021, 11:06)

  corbul109 [utilizator]

  citez : 'Grupul tehnic era condus, potrivit ordinului de ministru, de Ovidiu Chirilă, consilier personal al fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.'

  cred ca Ovidiu Chirila nu mai era in minister in perioada Voiculecu... Deci cine a preluat conducerea acestui grup in mandatul VV si cine il conduce acum??
  • +7 (7 voturi)    
   Informatia de final: (Marţi, 18 mai 2021, 13:43)

   1anonim [utilizator] i-a raspuns lui corbul109

   grupul tehnic trimitea informatiile la tanti amalia. ( ca de aia e tehnic, asta doar invartea datele pe acolo, el nu avea responsabilitatea sa trimita datele mai sus de amalia).
 • +6 (8 voturi)    
  functionarii astia nu sunt de capul lor (Marţi, 18 mai 2021, 11:11)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Functionarii astia nu sunt de capul lor, fie ei directori. De aceea exista secretari de stat, consilieri ai ministrului, si pana la urma ministru care sa verifice ce fac.
  Astia ce au pazit?Le baga functionarii hartii la semnat si astia semneaza asa ,fara sa verifice,fara sa isi puna macar o intrebare?
  Apoi toti sefii astia mari se uita si in platformele astea, nu e o mare problema de mate sa compari 2 numere. Pe scurt, incompetanta e la nivel inalt, si se datoreaza exclusiv numirilor politice ...cei mai incompetenti au condus si conduc Romania indiferent de partidul de la care provin.
 • +15 (15 voturi)    
  Sa ii mai dati niste sporuri... (Marţi, 18 mai 2021, 11:20)

  IoPaNet [utilizator]

  ... ca o fi stresata, de aceea face greseli. A, si o pensie speciala, sa nu uitati!
 • +5 (11 voturi)    
  fara vina (Marţi, 18 mai 2021, 11:28)

  traiang [utilizator]

  Singurii care sunt vinovati sunt cei care o mentin in functie daca este corecta vina ei inca dela plata la vaccinare Singura explicatie ca mai este mentinuta la minister ar fi rolul de a fi ''de vina'' si a salva pe adevaratii vinovati
 • +8 (10 voturi)    
  Incompetenta (Marţi, 18 mai 2021, 11:39)

  Milka Man [utilizator]

  si greselile sunt tolarate de absolut toate Guvernele. Indiferent cine si ce greseste, nu se ia nici o masura, "ca doar nu a murit nimeni". Asta se intampla cand nu exista criterii de performanta si nici un fel de vointa politica de a promova asa ceva in aparatul bugetar.
 • +6 (6 voturi)    
  Deci cu o tăietură rezolvi 2 probleme (Marţi, 18 mai 2021, 12:48)

  mr_mojo [utilizator]

  Doar sa vrei
 • +2 (2 voturi)    
  va dati seama (Marţi, 18 mai 2021, 15:16)

  ..13 [utilizator]

  cata coordonare, ievaluare si prognoza facea acest Comitet???

  Oare cat de des se intalneau dansii, ce discutau si cati bani luau pe sedinta??? Este treaba grea...
 • 0 (0 voturi)    
  dar e elementar dear Watson, (Miercuri, 19 mai 2021, 22:07)

  Machu [utilizator]

  sa o angajati si pe Veorica sa va faca niste calcule de mate sa vedeti apoi diferente...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by