​Zero paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 mai sunt libere în acest moment în București, în timp ce în țară sunt libere 21 de paturi, arată informațiile obținute astăzi de HotNews.ro. De asemenea, 668 de pacienți COVID-19, intubați sau ventilați non-invaziv, sunt tratați în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, din cauză că nu au mai prins locuri libere la ATI.

Spital coronavirusFoto: Heidi Levine / Sipa Press / Profimedia

1.518 pacienți COVID sunt internați astăzi la Terapie Intensivă, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

668 de pacienți COVID-19 sunt tratați în acest moment în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din întreaga țară. 30 dintre ei sunt intubați, iar 95 ventilați non-invaziv.

În București, 135 de pacienți COVID-19 sunt tratați în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor. 11 sunt intubați, iar 31 ventilați non-invaziv.

Suntem mai rău decât în toamna trecută, iar "valul acesta nu se compară cu precedentele", avertiza Bogdan Oprița, medicul șef al UPU SMURD București și șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca, într-un interviu acordat HotNews.ro săptămâna trecută. În spitalele de urgență din București, pacienții COVID, unii dintre ei intubați sau conectați la oxigen, așteaptă cu zilele în UPU eliberarea unui loc la Terapie Intensivă, iar medicii sunt nevoiți să pună tărgi supranumerare pentru a îi putea ajuta pe toți, mai spunea medicul Bogdan Oprița. În acest moment toți bolnavii sunt îngrijiți, dar Bogdan Oprița sublinia că "suntem în război. Doamne ferește să ajungem să avem un ventilator și doi bolnavi! Pe cine pun la ventilator?"