Premierul Florin Cîţu i-a delegat secretarului de stat Andrei Baciu atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Reamintim că miercuri, după demiterea lui Vlad Voiculescu și după refuzul lui Dan Barna de a fi interimar la Sănătate, atribuțiile de ministru interimar fuseseră preluate de Florin Cîțu.

Andrei BaciuFoto: Agerpres

"Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii", declara Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Prima decizie a lui Cîțu ca interimar la Sănătate a fost să abroge ordinul privind noile criterii de carantinare, asumat de fostul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan. De altfel, decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu a fost motivată și de acest ordin despre care premierul nu știa.

Joi, înaintea ședinței Guvernului, Cîţu a avut două întâlniri online cu reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică şi managerii spitalelor suport COVID, iar la discuții au participat și Andrei Baciu și Nelu Tătaru.