​Încă ne aflăm într-un moment foarte greu al pandemiei, iar fiecare efort, în special în această perioadă, ne aduce mai aproape de revenirea la normalitate, arată ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în mesajul său de Ziua Mondială a Sănătății. "Astăzi, la fel ca în fiecare zi, suntem recunoscători celor care au grijă de sănătatea noastră. Persoanele care au ales să intre în sistemul medical pentru a ajuta, însănătoși și salva vieți", spune Vlad Voiculescu.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

"Încă ne aflăm într-un moment foarte greu al pandemiei, iar eforturile voastre continue trebuie recunoscute, apreciate și susținute de noi toți. Zi de zi sunteți încercați de provocări și neajunsuri, de riscuri pentru voi înșivă, însă, cu toate acestea, reușiți să fiți alături de pacienți, să vindecați, să salvați vieți", arată ministrul Sănătății, în mesajul de Ziua Mondială a Sănătății.

"Faceți toate aceste eforturi într-un sistem care la rândul lui are nevoie de vindecare de atâta vreme, de reformă profundă pentru a putea pune cu adevărat pacienții în centrul său și a le oferi servicii de sănătate eficiente și moderne", adaugă ministrul Sănătății.

"Sistemul sanitar are nevoie acum, mai mult ca oricând, de resurse. Ministerul Sănătății face eforturi continue în această perioadă pentru a aloca resursele disponibile - resurse de personal, financiare, materiale - să răspundem crizei, să prevenim răspândirea virusului, să creștem calitatea tratamentelor și siguranța pacienților și a personalului medico-sanitar."

"Pandemia ne-a arătat că sănătatea nu depinde doar de sistemul medical, ci de întreaga comunitate. Mulțumim tuturor celor care au pus umărul pentru sănătatea semenilor: polițiști, militari, pompieri, voluntari, ONG-uri, companii și fiecare om care a ales să se implice. Om cu om #OprimPandemia", încheie ministrul Sănătății.