Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că e mâhnit că, după un an de pandemie și eforturi ale medicilor, aceștia au ajuns din eroi „asasini”. El se referă la scandările din timpul ultimelor proteste anti-restricții.

HotNews.roFoto: Hotnews

​​„Am putut trece peste un an foarte foarte greu. Astăzi mă uit oarecum cu durere, când văd că din eroi am ajuns asasini. Mă uit cu durere când știu că toți, cu mâinile goale, fără echipamente, fără materiale sanitare, fără teste, doar cu perspectiva la orizont a unui vaccin, au fost acolo”, a spus Nelu Tătaru, în cadrul videoconferinței Profit Health.forum.

El a recunoscut însă că sistemul medical are nevoie de ”un declic”, iar implicarea politicului trebuie eliminată.

„Haideți să recunoaștem că sistemul medical românesc, că este minister, că este în subordinea autorității locale, beneficiază de consilii de administrație mai puțin profesioniste, numite politic. La fel, nu mă feresc să repet, că 80% dintre manageri nu au ce căuta acolo. Haideți să lăsam oamenii competenți să conducă aceste unități medicale, haideți să nu lăsăm politicul să infiltreze pe anumite aintese, pe anumiți oameni, pentru a putea face un act medical de calitate”, a spus Tătaru.