Soluția "fără mască" este o "libertate prost înțeleasă", iar "sfidarea autorităților și a suferinței celor bolnavi nu sunt soluțiile pentru ieșirea din criză", atrage atenția Elena Copaciu, medic ATI și fosta șefă a Secției de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgență din București. Elena Copaciu mai povestește și ce a aflat de la un medic rezident din zona Paris Ile de France: "Aici situația cu magazinele închise la ora 18:00 e de luni bune și nimeni nu a făcut scandal. Nu protestează nimeni anti mască, anti ora 18:00, anti vaccin, anti altele. Și e de anul trecut așa."

Elena CopaciuFoto: Arhiva personala

Soluția "fără mască" reprezintă o "libertate prost înțeleasă (fără a respecta regulile comunității in care ai ales să trăiești e anarhie), sfidarea autorităților și a suferinței celor bolnavi, persiflarea doliului celor care au pierdut persoane dragi, nu, nu sunt soluțiile pentru ieșirea din criza medicală și socială în care ne afundăm! Iar soluția e colectivă, nu individuală!", subliniază medicul Elena Copaciu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Elena Copaciu redă și mesajul unui medic rezident din Franța, din zona Paris Ile de France:

"Aici situația cu magazinele închise la ora 18:00 e de luni bune și nimeni nu a făcut scandal. Îți comanzi elegant pe site și îți livrează la ora 21.00 sau când selectezi tu. Sau mergi în weekend.

Aici nu există chiloți atârnați la metrou. Aici nu se prăjesc merdenele în subteran, neventilat, greu accesibil. Nu stă nimeni pe șine la metrou, că ori îți iei bătaie rapid, ori te internează împotriva voinței.

Aici îmi descarc în fiecare seară declarația pentru ziua următoare, pentru că amenzile se dau. De luni de zile fac asta. Zi de zi.

Aici controlorii se urca în bus cu 4 polițiști, și plătești 100 de euro dacă nu ai bilet, nu mergi cum vrei tu.

Aici muncim în continuare ca niște câini să scăpăm de situația asta și nu protestează nimeni anti mască, anti ora 18:00, anti vaccin, anti altele. Și e de anul trecut așa.

Probabil ține și de educație, de om, de oameni...

Plec pe noapte, 14 h de mască, mă întorc pe noapte și văd că în București unii sunt în stradă pentru anti ora 18:00.

Este penibil. Este atât de penibil."