Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi că în secţiile de terapie intensivă sunt 1.498 de paturi, din care 1.335 sunt ocupate, scrie Agerpres.

Spitalul mobil Iași- Terapie intensivăFoto: CJ Iași

El a menţionat că de dimineaţă în Bucureşti mai erau disponibile 46 paturi la ATI, iar dintre cele 13 paturi ATI pentru copii, doar trei sunt libere.

„Astăzi avem 1.498 de paturi la ATI disponibile, din care 1.335 sunt ocupate. De asemenea, pot spune că în Bucureşti sunt 13 paturi de ATI pentru copii şi din acestea 10 sunt ocupate. Deci, avem doar trei paturi libere în Bucureşti. Lucrurile sunt cât se poate de serioase şi mesajele noastre, ale Ministerului Sănătăţii, ale Guvernului, trebuie judecate în această linie. Avem, de asemenea, un progres semnificativ al vaccinării şi vaccinarea este singura noastră şansă, că acest hop trebuie să fie ultimul. Prin măsurile pe care Guvernul le ia încercăm să câştigăm timp pentru vaccinare. Avem o şansă să avem destule vaccinuri ca în următoarele luni să avansăm foarte mult în lupta împotriva pandemiei”, a afirmat Voiculescu, joi seară, după şedinţa de guvern.

Ministrul a adăugat că, spre deosebire de alte ţări, chiar din Uniunea Europeană, România are şansa să aibă destule vaccinuri ca în următoarele trei-patru luni să avanseze foarte mult în lupta împotriva Covid-19.