Ce arată datele privind vaccinarea publicate în premieră, pentru care Florin Cîțu vrea anchetă la Ministerul Sănătății: 12,5% dintre cei vaccinați într-un centru din Cluj sunt persoane eligibile abia în etapa a III-a

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 9 martie 2021, 10:18 Actualitate | Sanatate


Vaccinare anti-Covid
Foto: David Talukdar / Shutterstock Editorial / Profimedia
​12,5% dintre persoanele vaccinate într-un centru de vaccinare din Cluj sunt persoane eligibile în etapa a III-a, pentru care campania de vaccinare va începe, oficial, abia în luna aprilie, arată datele detaliate privind vaccinarea publicate în premieră de Ministerul Sănătății la finalul săptămânii trecute și consultate de HotNews.ro, a căror actualizare a fost între timp sistată. Este vorba despre centrul de vaccinare deschis la școala generală "Iuliu Hațieganu" din Cluj. Actualizarea datelor a fost între timp sistată, premierul Florin Cîțu anunțând, ieri, că Corpul de control al Guvernului se va "autosesiza"și va verifica dacă instituția condusă de Vlad Voiculescu a respectat legislația în cazul publicării acestor date.

În centrul de vaccinare deschis la școala generală "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca, în perioada 1-5 martie s-au vaccinat în total 849 de persoane, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății. 106 dintre acestea, un procent de 12,5%, sunt persoane ce ar fi fost eligibile abia în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, care începe oficial abia în luna aprilie.

Defalcat pe zile, pe 1 martie s-au vaccinat aici 16 persoane eligibile în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, pe 2 martie 33 persoane, pe 3 martie 16 persoane, pe 4 martie 18 persoane, iar pe 5 martie, 23 de persoane.

Practic, acest centru de vaccinare figurează, pe datele oficiale, cu cel mai mare procent de persoane eligibile în etapa a III-a deja vaccinate, situația fiind unică în țară.


Datele detaliate privind vaccinarea în primele zile ale lunii martie pot fi consultate aici: https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid.

O posibilă explicație în cazul acestui centru, unde imunizarea se face cu vaccinul produs de AstraZeneca, ar putea fi dozele rămase nefolosite la finalul zilei, însă acest lucru nu este clar.

Premierul Florin Cîțu afirma, ieri, că a cerut autorităților care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19 să le permită să se vaccineze și persoanelor din etapa a treia, cel puțin în zonele cu un număr mare de îmbolnăviri, dacă sunt locuri libere și dacă populația din etapa a doua nu vrea să se vaccineze: "Am cerut ca zonele, cel puţin zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zonele care sunt carantinate sau unde avem cazuri şi sunt locuri libere, să se permită şi altor persoane. Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt în etapa întâi şi etapa a doua nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a treia să se vaccineze. Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze", a afirmat Florin Cîțu.

Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Ministerul Sănătății, după publicarea datelor


Corpul de control al Guvernului se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei de către Ministerul Sănătății, după ce săptămâna trecută instituția a publicat, în premieră de la debutul pandemiei, datele legate de numărul de teste COVID făcute în fiecare judeţ și situația vaccinărilor din fiecare centru, a anunțat luni premierul Florin Cîțu.

Pentru prima dată de la debutul pandemiei în România, Ministerul Sănătății a publicat, pe data de 4 martie, situația testărilor și a spitalizărilor în fiecare județ, precum și situația vaccinărilor în fiecare centru de vaccinare.


"Am avut o discuţie cu şeful Corpului de control în această dimineaţă. Se autosesizează să vadă dacă au fost respectate toată legislaţia, avizele dacă au fost luate şi vom vedea", a declarat ieri Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Întrebat la ce avize se referă, premierul a explicat: "Este vorba despre publicarea unor informaţii care ţin de mai multe instituţii şi atunci, natural, trebuia să existe avizul şi acelor instituţii".

Vlad Voiculescu: Aștept să aflu și eu pe cine am supărat


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat pe Facebook după anunțul premierului Florin Cîțu. Voiculescu susține că nu există niciun conflict între el și Florin Cîțu și că premierul a fost interpelat pe acest subiect de către o instituție a statului și a solicitat Corpului de Control să verifice dacă nemulțumirea este justificată: "Aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce".


Ce spune Vlad Voiculescu:

"1. Transparența deranjează.
Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituție a statului și a solicitat, procedural, Corpul de Control să verifice dacă nemulțumirea este justificată. Vreau să subliniez că aș fi făcut la fel: nu există niciun conflict între mine și premierul Florin Cîțu.

2. Transparența nu este negociabilă.
Am deschis ușa cabinetului de ministru și am permis accesul unui cameraman la aproape orice întâlnire în fiecare zi a mandatului din 2016. Am cerut transparență atunci când eram în societatea civilă și, mai apoi, din opoziție. Am cerut transparență atunci când guvernul ne mințea că nu lipsesc medicamente pentru bolnavii de cancer ori pentru victimele de la “Colectiv". Am cerut transparență atunci când se ascundeau achiziții de miliarde.
Nu o să mă opresc acum. Pentru asta am intrat în politică: nu să perpetuez niște reguli proaste, ci să le schimb - în măsura în care pot.

3. Transparența și democrația sunt inseparabile.
România este incă din 2013 membră a inițiativei internaționale „Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă “ - "Open Government Partnership", al cărei scop principal este transparentizarea datelor pentru reutilizare. România are un portal de date deschise și planuri naționale pe domenii, inclusiv sănătate , că să publice cât mai multe date. Din 2007, România are o lege, Legea 109, pentru deschiderea datelor din sectorul public. De asemenea, Legea 544/2001 spune expres care sunt excepțiile de la comunicarea sau deschiderea datelor, acestea fiind exprese și limitative. Informațiile publicate de Ministerul Sănătății nu au caracter secret și nu se încadrează în excepțiile Legii 544.

4. Transparența nu este doar un cuvânt, e un principiu fundamental în care cred.
În țara în care doar 9% dintre oameni au încredere unii în ceilalți și sub 15% au încredere în Guvern și în Parlament, transparență este o promisiune de onestitate față de oameni și de încredere între cetățenii plătitori de taxe și impozite și autoritățile plătite astfel. În plus, pentru a reuși să învingem pandemia cu care ne confruntăm, avem nevoie nu doar de activitatea guvernului, dar și de cooperarea dintre instituții și cetățeni. Pentru ca aceasta cooperare să funcționeze, este important ca cetățenii să știe clar ce face guvernul oricând este posibil.
În concluzie, cineva va trebui să găsească un motiv pentru care să nu mai publicăm aceste date, nu noi să oferim un motiv pentru care facem un gest 100% normal.

PS Nu cunosc sursa sesizării dar, în spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21233 vizualizari

 • +37 (45 voturi)    
  pina laurma care problema? (Marţi, 9 martie 2021, 10:23)

  sorin3 [utilizator]

  Deci pe Citu il deranjeaza transparentizarea , nu faptul ca se vaccineaza peste rand? PNL+PSD.
  • +12 (16 voturi)    
   No fain! (Marţi, 9 martie 2021, 13:45)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui sorin3

   No, fain ii la Cluj! Doar oameni cum se cade!
  • +16 (16 voturi)    
   Că nu se respectă ce se spune. (Marţi, 9 martie 2021, 13:54)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui sorin3

   Dacă faci o programare și tu, la nivel central accepți nerespectarea programării, atunci la ce mai faci programare? Ca să arăți că muncesc niște birocrați ținând niște fișe de programare inutile? Situația cu vaccinări peste rând este generală. Eu la 74 ani nu am reușit să mă vaccinez ,cu toate că am cerut programare de dinainte de a începe etapa 2 și sunt vecini mult mai tineri vaccinați(chiar și rapel),iar eu când am mers conform programării ,centrul era închis. Bineînțeles că nu am avut cu cine purta o discuție lămuritoare și consider că sunt îndreptățit să spun că altcineva a făcut vaccin în locul meu. Eu Nicăieri. O nouă programare este imposibilă, locuri sunt pe la Cucuieții din Deal și Vale,(!), care nu înțeleg de ce nu se reprogramează unde este cerere. Eu văd lipsa unei coordonări a factorilor de decizie. Se vor șefi fără răspunderi. Explicațiile bâlbâite arată nereguli știute.
 • -1 (29 voturi)    
  ba au facut bine (Marţi, 9 martie 2021, 10:25)

  tkd [utilizator]

  de ce sa trimiti corpul de control...daca altii nu au vrut atunci e bine ca cineva a dorit sa faca vaccinul
  problema este daca cumva s-au vaccinat cu vaccinuri mai bune gen Pfizer sau Moderna si nu AZ ca atunci e vb de pile cunostinte si relatii ceea ce ste ff rau
 • +27 (31 voturi)    
  ... (Marţi, 9 martie 2021, 10:29)

  ursu_rebegea [utilizator]

  Pilosii uber alles. Romania 2021, fiecare se descurca cum poate
 • +33 (37 voturi)    
  Sa vedeti in bucuresti citi sint (Marţi, 9 martie 2021, 10:35)

  Coco Whistle [utilizator]

  Trecuti la ..personal esential. Daca sinteti tari ce ar fi sa fiti si transparenti, publicati vaccinarea pe grupe de virsta pe fiecare localitate.
  • +3 (11 voturi)    
   Atitudine de clujan (Marţi, 9 martie 2021, 13:48)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   arata cu degetul spre Bucuresti cand este prins cu vaccinul batranilor si bolnavilor in muschiul lui ce dicteaza etica!
 • +1 (39 voturi)    
  toti BUGETARII s-au vaccinat cu Pfizer (Marţi, 9 martie 2021, 10:39)

  Kivek [utilizator]

  si multe altele, asta e motivul pt care unii vor sa ascunda ADEVARUL.

  200 mii de doze de vaccin PFIZER au intrat in tara in pe 1 martie si nici una din aceste doze nu a fost disponibila pt cei peste 65 de ani

  toate au fost distribuite numai buegatrilor. vi se pare normal sa existe criterii preferentiale intr-o tara in care se presupune ca toti cetatenii sunt EGALI?

  E o incalcare a Constitutiei
  • -4 (32 voturi)    
   ... (Marţi, 9 martie 2021, 10:56)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   iar vii cu miniciunile astea??
   • +2 (18 voturi)    
    E adevarul, am verificat platforma zilnic (Marţi, 9 martie 2021, 12:18)

    Kivek [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    nu a existat nici o doza de vaccin pt cei peste 65 de ani de la 1 martie pana ieri cand au dart drumul la AstraZeneca
    • +5 (5 voturi)    
     Pfizer (Marţi, 9 martie 2021, 15:40)

     D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

     In Sibiu, Alba sau Cluj nu s-au gasit locuri pt 65+ inca din ianuarie, fie ca incercai pe platforma, fie telefonic. Ce-i drept, nu am incercat sa merg pe langa sistem, mea culpa. Stiu si eu cazuri care s-au vaccinat drept cronici intrucat in ultimul tip au facut mai des viroze, ori studenti putin peste 20 de ani care nici macar nu studiau medicina (sa poate fi asimilati personalului medical) care au primit Pfizer (nu reusesc sa imi inchipui sub ce motiv).

     Ideea platformei a fost buna, insa nu elimina "smecheriile". Exista persoane care se razgandesc, ori nu mai pot face vaccinul din diverse motive, insa nu trebuie sa prepari toate dozele planificate intr-o zi inca de la inceputul zilei. In felul acesta raman putine vaccinuri nefolosite, pe care le poit apoi administra celor imobili.
  • +14 (28 voturi)    
   Absolut corect (Marţi, 9 martie 2021, 11:13)

   Ion Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Așa ceva nu s-a mai făcut nicăieri în lume, să vaccinezi toți bugetarii înaintea persoanelor vulnerabile. Poți s-o încadrezi și la genocid.
   • 0 (12 voturi)    
    Nu este adevarat ceea ce spuneti (Marţi, 9 martie 2021, 12:03)

    aniod [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

    Sunt profesor, am 64 de ani si nu am fost vaccinat, in plus, m-am imbolnavit inainte sa-mi vina randul. Acum sunt bolnav
    • +10 (16 voturi)    
     Toti bugetarii "esentiali" (Marţi, 9 martie 2021, 13:22)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui aniod

     Adica securistii, armata, militienii, magistratii. Restul cetatenilor nu sunt esentiali in viziunea acestui stat.
  • +9 (11 voturi)    
   nu (Marţi, 9 martie 2021, 11:48)

   e.o. [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Nici pe departe. În învățământ (Timiș/Timițoara) am avut acces doar la AstraZeneca. Cei care au rezervat locuri în alte județe s-au programat pentru Pfizer. În centrele speciale (nu le-am înțeles rostul, dar na) majoritatea fluxurilor sunt AstraZeneca.
  • +7 (23 voturi)    
   Pentru ca majoritatea bugetarilor (Marţi, 9 martie 2021, 12:03)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Lucrează în domenii esențiale gen transporturi, energie etc. Da sa-ti dau un exemplu sa te liniștești: când am fost eu sa ma vaccinez erau 5 șoferi de la o firma privata care aveau sub 35 de ani. Deci lăsați-o mai moale cu bugetarii care v-au luat locurile. Eu am lucrat in fiecare zi din carantina in timp ce voi toți ăștia care dați cu pietre ați stat acasă. In fata se baga tot smecheri cu pile și șpăgi care nu au nici o legătură cu bugetarii. Daca verifici câți sunt bolnavi cronici te sperii. la fel cum toti penalii se descoperă bolnavi de moarte când trebuie sa stea la pârnaie si acum sunt mii de bolnavi descoperiți peste noapte. Si pe noi ne-au programat abia pe 15 februarie tocmai ca sa lăsăm bătrânii sa se vaccineze cu Pfizer ai noua ne-a făcut AZ.
   • +5 (19 voturi)    
    Nu toti bugetarii sunt egali, SPECIALII au furat (Marţi, 9 martie 2021, 12:20)

    Kivek [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

    E clar ca sunt si profesori si alti bugetari care NU au primit Pfizer dar specialii si asa zisii esentiali au fost vaccinati cu Pfizer

    De ce e un gardian din puscarie ESENTIAL si are dreptul sa se gvaccineze inaintea altui cetatean Roman?

    De ce un politist tanar care sta in birou toata ziua se vaccineaza primul?

    Asta e problema. in ce tara se vaccineaza politistii primii?
    • -10 (16 voturi)    
     De ce au avit prioritate medicii ??? (Marţi, 9 martie 2021, 12:55)

     CBOA [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

     Sunt mai SPECIALI decat panaramele de USR isti?
  • +10 (10 voturi)    
   Nu este adevarat (Marţi, 9 martie 2021, 12:05)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Dintre profesorii care au apucat sa se vaccineze, s-au vaccinat cu Astra Zeneca cei care aveau voie. Altfel nu apucau sa se vaccineze. Si multi inca nu s-au vaccinat.
  • -3 (9 voturi)    
   Care-i problema ta? (Marţi, 9 martie 2021, 13:57)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Tu susții că sputnik este cel mai bun. Dacă-i bun , presupun că te-ai vaccinat cu sputnik, dar ai reacții adverse ciudate. Vaccinul în loc să afecteze virusul COVID ți-a afectat creierul. Verifică, poate ai făcut alt vaccin( ăla refuzat la export).
  • +5 (7 voturi)    
   In Romania (Marţi, 9 martie 2021, 14:38)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Constitutia este calcata la tot pasul.Poporul ete batjocorit la tot pasul,mai ales ca aparatul de represiune e gata oricand sa dea cu parul.Citu e suparat ca a fost prins cu mita in sac.Deja o pata pe biografia lui de mare economist dar mic om.
  • +1 (3 voturi)    
   ! (Marţi, 9 martie 2021, 16:32)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Ce de-a minusuri ai de la bugetari, evident date in TIMPUL PROGRAMULUI!
   • -1 (3 voturi)    
    . (Marţi, 9 martie 2021, 21:08)

    Simbad [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

    Hai, să mori tu...că privații or sta pe facebook în timpul liber...
  • +1 (3 voturi)    
   Bai desteptule , programarile pentru (Marţi, 9 martie 2021, 22:10)

   kokos [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   dozele de Pfizer venite in 1 martie au fost facute in ianuarie cand s-au facut programari pana la sfarsitul lui martie si nu au fost doar pentru bugetari , au fost si pentru cei cronici si cei peste 65 ani. Eu ce sa-ti fac daca nu ai fost pe faza si dupa aia te tot plangi pe aici in fiecare zi? Eu am programat in ianuarie 4 persoane peste 65 ani , am prins locuri in 01 februarie cu rapel in 22 februarie.
 • -18 (24 voturi)    
  Transparenta la Vlad! (Marţi, 9 martie 2021, 10:40)

  CBOA [utilizator]

  Nu a deranjat pe nimeni, dar este normal sa avem transparante in toate directiile. Sau Vlad vrea doar transparenta invocata de el ?
  • +3 (5 voturi)    
   corect (Marţi, 9 martie 2021, 13:06)

   programatoru [utilizator] i-a raspuns lui CBOA

   si care ar fi acea "transparentizare" ascunsa de VV? diploma de absolvire? sau ce alte mizerii USList inventate?
 • +30 (32 voturi)    
  poate crede cineva (Marţi, 9 martie 2021, 10:43)

  yyyxxx1981 [utilizator]

  ca acei 106 vaccinati peste rand in Cluj (fief PNL) au fost "din greseala". De ce oare sunt atat de deranjati si au sistat actualizarile?
  • +25 (27 voturi)    
   pilele (Marţi, 9 martie 2021, 11:28)

   mike_the_hunter [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

   Asta deranjeaza...pilele. Cunosc niste domni care plesnesc de sanatate si care s-au vaccinat pe pile, iar diversi batranei bolnavi si singuri care n-au calculator nu se pot vaccina...asteapta sa ii programeze doctorul de familie....cand o avea timp.
   Daca ar scormoni Vlad Voiculescu ar vedea mii si mii de cazuri de vaccinati pe pile....dar nu se poate bate un singur om cu mafia din sanatate,cea mai urata si hada din cate exista in Romania. Il vor elemina din sistem pana la urma...
  • +5 (7 voturi)    
   Sa vezi ce deranjati (Marţi, 9 martie 2021, 14:43)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

   vor fi cand vor face 5% la urmatoarele alegeri.Sa nu uitati fratilor si sa mergeti la vot in 2024!
   • +1 (1 vot)    
    PNL+PSD+USR+AUR= SRI (Miercuri, 10 martie 2021, 11:52)

    MTG [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    PNL+PSD+USR+AUR= SRI adica vin ai nostri, pleaca ai nostri, ai doar senzatia de alegere
 • +22 (24 voturi)    
  Comfortul lor versus viata noastra (Marţi, 9 martie 2021, 10:44)

  aniod [utilizator]

  Desi am vrut sa ma vaccinez si sunt in grupa IIB si am peste 60 de ani, nu am mai apucat, caci m-am imbolnavit, cu cateva zile inainte de faimoasa programare. Daca nu s-ar fi facut aceste vaccinari inainte de rand, poate apucam.
  De fapt, platim si noi contributia la sanatate, Nu-i asa? In plus, am platit-o zeci de ani, fara sa avem un concediu medical, de fapt, nu am nici acum: lucrez in continuare. La starea spitalelor din Romania, faci orice numai sa nu ajungi acolo, caci in aceste spitale: fie te arde de viu, fie iti da o infectie de care mori rapid sau te sedeaza ca sa stea ei linistiti si sa mori tu in liniste, spre comfortul lor- al medicilor care au painea si cutitul (mai ales) in mana. Nu te trateaza cand esti bolnav, medicii de familie sunt un fel de dispeceri, iar cei de la spital vor sa scape de tine cat mai curand, caci locul in spital este scump- pe langa ca este prost.
 • +17 (25 voturi)    
  Catule (Marţi, 9 martie 2021, 10:55)

  omul.rau [utilizator]

  atitudinea ta trebuia sa fie: daca mai erau necesare niste avize, hai ca le elimin

  cand e omu' prost, nu ai ce sa-i ceri :)
 • +11 (17 voturi)    
  si la Cluj pute coruptia... (Marţi, 9 martie 2021, 11:10)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  si la Cluj pute coruptia...
  • +11 (15 voturi)    
   la Cluj tot Romania e ,nu-i asa? (Marţi, 9 martie 2021, 12:02)

   mike_the_hunter [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Mitul ardelenilor occidentalizati si cinstiti s-a spulberat de tare mult timp...fel de fel de ministrii care au zacut sau zac in parnaie...Remes, Muresean,....etc....domni cu 6 case , inalti prelati turnatori la Secu si cate si mai cate...ca daca stau sa scriu toata lista judetul Teleorman coboara din top
 • +10 (16 voturi)    
  . (Marţi, 9 martie 2021, 11:15)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  Ce penibil e Cîțul. Reformistul vieții.
 • +16 (18 voturi)    
  Aste sunt informatiile bomba asteptate! (Marţi, 9 martie 2021, 11:55)

  DanCris [utilizator]

  Panica de a ingropa aceste raportari arata importanta lor.
  O ancheta penala ar descoperii ca mare parte din vaccinuri s-au dus pe sotiile , amantele , copiii , prietenii celor din diverse institutii la stat.
  Toate aceste vaccinari s-au facut fara programare in platforma, la centre de vaccinare care nu sunt disponibile pentru public.
  Citu tot incearca disperat sa zica faptul ca nu trebuie sanctionata vaccinarea, indiferent de cine sunt beneficiarii. Dar nu de despre asta e vorba, e vorba de infractiunile de abuz in serviciu si trafic de influenta prin care anumite persoane s-au vaccinat prioritar. Mai ales ca vaccinurile sunt platite de stat , deci avem un beneficiu material.
 • +14 (14 voturi)    
  Peste tot e dubios (Marţi, 9 martie 2021, 11:58)

  middle_brick [utilizator]

  Multinațională ce are servicii și în domeniul energetic, prin urmare energeticieni esențiali. Ne-a programat compania pe cei ce doream pe la începutul lunii februarie, Pfizer sa fie primit, sincer am fost surprins la Romexpo câte persoane tinere din grupa 20, 40 de ani erau la vaccinare.
 • 0 (8 voturi)    
  ..vaccinarea prioritară a vectorilor de răspândire (Marţi, 9 martie 2021, 12:58)

  mgexpert [utilizator]

  propune un cunoscut virusolog de la Universitatea di Leicester ?

  Se știe, persoanele active călătoresc mult în țară și afară.
  Dacă la asta se adaugă nerespectarea cu strictețe a măsurilor anti-Covid, răspândirea e accelerată.

  Vaccinându-i prioritar, vârstnicii din familiile lor vor fi mai protejați,
  altminteri ei se păzesc stând mai mult în casă.

  N-ar mai fi nevoie de atâtea restricții în turism, horeca, sport, cultura, comerț, industrie ...etc
  Oricum lumea nu mai suportă lock-down-ul, sunt proteste peste tot.
  Și nici purtatul măștii sau restul.. nu se prea respectă, cât despre controale.. eu nu am văzut vreunul..
 • +5 (15 voturi)    
  Acum îmi explic de ce s-a deranjat Câțu. (Marţi, 9 martie 2021, 12:58)

  ploiesteanu [utilizator]

  Nu trebuie aduse la lumină pungășiile.
  • -2 (4 voturi)    
   Spunea-i că nu vrei vaccin. (Marţi, 9 martie 2021, 14:03)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Și ai protestat că nu trebuie să se facă vaccin. Omule, ai avut COVID și ai rămas cu sechele? O anchetă este necesară când apar suspiciuni. Ai furat ceva de te sperie ancheta?
   • 0 (0 voturi)    
    Cred că mă confundați (Joi, 11 martie 2021, 18:46)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Eu susțin cu tărie vaccinarea ca ultima șansă să revenim la o viață normală. În ceea ce privește o anchetă pentru aducerea la lumină a adevărului în privința vaccinării peste rând, consider că aceasta ar fi absolut necesară.
 • +6 (8 voturi)    
  LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001 (Marţi, 9 martie 2021, 13:47)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  acces la informații publice,care interesează pe toată lumea!!
  alde kkțu nu știe legea?vrea informații trunchiate sau mincinoase?
  așteptăm reacția lui johanis!
 • +2 (4 voturi)    
  Citu (Marţi, 9 martie 2021, 14:52)

  atc [utilizator]

  Se pare ca, incompetenti de sus pana jos, astia habar nu au ce sa faca. Si atunci, pe masura ce se-ntampla diverse evenimente, trimit "corpuri de control" care ancheteaza: la spitale care ard, la centre de vaccinare, la politisti care bat, la politisti care "asista" un ucigas, la conducerea Metrorex, la conducerea aeroportului, la...la... Pai, nu mai bine ar conduce tara CdC-urile?
  Oricum, e tare Citu: a "autosezizat" CdC-ul cu vaccinarea! Noi "succesuri"!
 • +7 (7 voturi)    
  ... (Marţi, 9 martie 2021, 20:21)

  Elfu [utilizator]

  Daca nu se face o ancheta corecta suntem clar neam de hoti in frunte cu cei care ne conduc si ne-au condus... musamalizeaza orice ... indiferent de partid ,....

  cunosc persoana aproape de 55 din categoria "esentiali" 2B care in aplicatie 'vede' pt Bucuresti doar 11 centre cu 0 locuri... unde mama naibii sunt celelalte centre ? Pentru cine ? Cum au reusit atatia sa se programeze si sa se vaccineze daca LEGAL nu aveau voie ? De ce se permite asa ceva ? Toti blamati pe cei din categoria "esentiali' dar si astia dupa cum se vede sunt pe categorii .. unii mai altfel decat altii .

  Cum doar la un centru in 5 zile (ala din Cluj de la inceputul articolului) au fost vaccinati 106 care nu aveau dreptul ? nu poti spune ca au ramas doze - ca ar fi fost maxim 4 pe zi sa zicem - deci in total 20 de persoane ...


  toate astea nu sunt PENALE ?

  si ei incearca musamalizarea ?

  de ce nu faceti publice datele de la inceputul vaccinarii ?

  mizerabili
  • +3 (3 voturi)    
   update 10 martie (Miercuri, 10 martie 2021, 12:32)

   Elfu [utilizator] i-a raspuns lui Elfu

   acum in Bucuresti sunt disponibile 13 centre cu 0 locuri.
   ieri in Bucuresti erau 11 centre cu 0 locuri.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by